άντρας κοιτάει ρολόι Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές

5 Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγεις

by tzinav

Όλοι μας θέλουμε να χτίσουμε ένα καλό όνομα στον τομέα μας και να ξεχωρίσουμε επαγγελματικά. Για να το πετύχεις αυτό όμως σίγουρα πρέπει να κόψεις μερικές αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που ίσως έχεις και σε κάνουν να φαίνεσαι από άπειρος μέχρι ακόμα και αγενής.

Αν θέλεις να γίνεις απαραίτητος στη δουλειά σου σίγουρα θα πρέπει να αποπνέεις επαγγελματισμό! Μόνο έτσι οι εργοδότες σου θα σε εμπιστεύονται, οι συνεργάτες σου θα σε εκτιμούν και η καριέρα σου θα απογειωθεί. Δες λοιπόν 5 αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγεις!

5 Συμπεριφορές στον επαγγελματικό χώρο που πρέπει να σταματήσεις!

 

1. Δεν απαντάς ή δεν επιστρέφεις τις κλήσεις

άντρας μιλάει τηλέφωνο

Σε όλους μας έχει συμβεί να μη θέλουμε ή να μη μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον που μας κάλεσε μια συγκεκριμένη στιγμή. Το σημαντικό όμως είναι να επιστρέφουμε την κλήση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι εκτελείς μια συγκεκριμένη δουλειά και οι κλήσεις που δέχεσαι δεν είναι για να δουν τι κάνεις αλλά σχετίζονται με τη δουλειά. Φέρσου λοιπόν σαν επαγγελματίας και επέστρεψε το τηλέφωνο!

Δες επίσης: 4 Σημάδια για να καταλάβεις έναν κακό πελάτη από νωρίς

2. Κουτσομπολεύεις- Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές

κουτσομπολιό γραφείο

Το κουτσομπολιό είναι μια πολύ κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για τον επαγγελματικό σου κύκλο. Το να σχολιάσεις το αφεντικό, τους συναδέλφους ή άλλους ανθρώπους στον επαγγελματικό σου κύκλο είναι ανώριμο και μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες.

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά που έχει κάθε πετυχημένος Manager

3. Αργείς

άντρας κοιτάει ρολόι Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές

Το να αργείς στη δουλειά σου συστηματικά δείχνει ότι έχεις θέμα με την συνέπεια. Αυτό μπορεί να έχει και άλλα παρακλάδια όπως το να μην προλαβαίνεις τα deadlines. Όπως και να έχει το να πηγαίνεις στην ώρα σου στη δουλειά είναι το λιγότερο που έχεις να κάνεις!

 Δες επίσης: 7 Δεξιότητες που ψάχνουν όλοι οι εργοδότες

4. Δε ντύνεσαι κατάλληλα- Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές

business casual outfit ανδρικό Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές

Μπορεί να μη δουλεύεις σε μια δουλειά με dress code αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να πηγαίνεις στο γραφείο με βερμούδα ή με σαγιονάρες. Το να ντύνεσαι κόσμια θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Φρόντισε λοιπόν να ντύνεσαι κατάλληλα για το εργασιακό σου περιβάλλον γιατί αυτό θα σε κάνει να δείχνεις πιο καλός επαγγελματίας.

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

5. Δε δέχεσαι την κριτική

άντρας μιλάει

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου θα πρέπει να μάθεις να δέχεσαι την κριτική. Εξάλλου, η κριτική είναι ένας τρόπος να μάθεις περισσότερα και σαν σωστός επαγγελματίας αυτό θα έπρεπε να θέλεις! Αν από την άλλη αντιδράς σαν μικρό παιδί όταν κάποιος στη δουλειά σου κάνει μια υπόδειξη τότε δεν είσαι έτοιμος να βελτιωθείς και να πας ένα βήμα παρακάτω επαγγελματικά.

Related Posts