συνεργάτες συζητούν

Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

by tzinav

Στη δουλειά περνάμε ένα μεγάλο μέρος της μέρας μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό το κλίμα να είναι ευχάριστο. Αν όμως έχεις ένα δύσκολο εργοδότη αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Βέβαια υπάρχουν τρόποι για να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει χωρίς να γίνεις κάτι που δεν είσαι.

Είναι αλήθεια ότι αν έχεις μια καλή σχέση με τον manager σου σταδιακά μπορεί να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην καριέρα σου. Άσε που το να δουλεύεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον σε κάνει πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό. Δες λοιπόν πώς να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

Τρόποι για να κερδίσεις τη συμπάθεια του manager σου!

 

Να είσαι ενεργός- Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει

άντρας σηκώνει χέρι meeting

Σε κανένα manager δεν αρέσουν οι απαθείς υπάλληλοι που δε συμμετέχουν ποτέ σε meetings και συζητήσεις. Φρόντισε λοιπόν ώστε να είσαι ενεργός, να λες τη γνώμη σου, να παίρνεις πρωτοβουλίες, να προτείνεις λύσεις και γενικότερα να είσαι μια δυναμική παρουσία. Έτσι, θα δείξεις στον προϊστάμενο σου ότι η δουλειά σου σε ενδιαφέρει και την αγαπάς.

Δες επίσης: 5 Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγεις

Κατάλαβε ποιον τρόπο επικοινωνίας προτιμά

μάνατζερ συγχαίρει υπάλληλο

Για να σε συμπαθήσει ο manager σου θα πρέπει να μάθεις τα κουμπιά του. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να καταλάβεις πώς του αρέσει να επικοινωνεί. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι από τους ανθρώπους που το πρωί θέλουν λίγο το χρόνο τους πριν τις μεγάλες συζητήσεις. Ή μπορεί να προτιμά να του στέλνεις mail παρά να τον παίρνεις τηλέφωνο για τυχόν απορίες. Παρατήρησε λοιπόν τέτοιες λεπτομέρειες ή ακόμα ρώτα τον ώστε να μη γίνεις ενοχλητικός.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να διαχειριστείς τους ενοχλητικούς συναδέλφους

Κράτα τον ενήμερο για τα απαραίτητα

συνεργάτες συζητούν

Φυσικά ο manager σου θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για πράγματα που αφορούν τη δουλειά σου. Δεν πρέπει λοιπόν να παραλείψεις να του μεταφέρεις καμία σημαντική πληροφορία. Από την άλλη, δε χρειάζεται να τον βομβαρδίζεις με λεπτομέρειες για οτιδήποτε συμβαίνει. Μια καλή διαλογή από εσένα να είσαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί και θα σε ανεβάσει στα μάτια του!

Δες επίσης: 4 Τρόποι να αντιμετωπίσεις ένα δύσκολο εργοδότη

Τήρησε αυτά που του έχεις υποσχεθεί- Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει

συνεργάτες διαβάζουν αρχείο κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει

Το να είσαι φερέγγυος και να τηρείς το λόγο σου είναι απαραίτητα για να κερδίσεις τη συμπάθεια του αφεντικού σου. Αν για παράδειγμα του έχεις πει ότι θα έχεις έτοιμο ένα αρχείο μια συγκεκριμένη ώρα φρόντισε να τηρηθεί αυτό. Επίσης, κάτι που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις είναι να προνοείς και να προβλέπεις τι θα χρειαστεί και να το έχεις έτοιμο πριν καν το ζητήσει. Αυτό θα σε κάνει έναν πολύτιμο υπάλληλο!

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά που έχει κάθε πετυχημένος Manager

Σεβάσου το χρόνο του

μάνατζερ δίνει χέρι υπάλληλο

Ένας manager σίγουρα ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και έχει περιορισμένο χρόνο. Είναι λοιπόν σημαντικό να σέβεσαι το χρόνο του και να μην τον βομβαρδίζεις με ερωτήσεις ή πληροφορίες που δεν τον αφορούν. Προτίμησε λοιπόν μια πιο διακριτική συμπεριφορά από το να γίνεσαι φορτικός, ειδικά όταν βλέπεις ότι ο manager σου είναι πιεσμένος.

Related Posts