Γιατί δεν χάνω βάρος: Τα 8 πιο κοινά λάθη!

by theman

Το χάσει κανείς βάρος δεν είναι εύκολη διαδικασία. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συνδυασμό σωστής διατροφής και άσκησης. Δεν γίνεται να επιτευχθεί εύκολα μόνο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πολλοί από εμάς, παρόλο που προσπαθούν να ακολουθήσουν αυτό τον συνδυασμό, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το να χάσουν τα περιττά κιλά που τους ταλαιπωρούν. Ας πάμε, λοιπόν, να απαντήσουμε μαζί στο ερώτημα “Γιατί δεν χάνω βάρος;” και να μάθουμε τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια!

 

Τι λάθος κάνεις και δεν μπορείς να αδυνατίσεις!

 

1. Δεν έχεις συγκεκριμένους στόχους

goals

 

Αν δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα κιλά θέλεις να χάσεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις και αυτό θα σε παρακινήσει να προσπαθήσεις περισσότερο.

 

2. Δεν τρως αρκετά

antras peinaei

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά όταν δεν τρως αρκετά, ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση ασητείας και μειώνεται ο μεταβολικός ρυθμός. Είναι απαραίτητο να τρως καλά, αλλιώς δεν θα μπορείς να χάνεις κιλά.

 

3. Δεν μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις

faghta

Όταν θέλεις να χάσεις κιλά, είναι αναγκαίο να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από αυτές που καις. Αν σημειώνεις καθημερινά πόσες καταναλώνεις, θα μπορέσεις να ρυθμίσεις καλύτερα το σύστημα με το οποίο χάνεις κιλά.

 

4. Αλλάζεις συχνά δίαιτες

diatrofh

Αν αλλάζεις συνεχώς δίαιτες, το σώμα σου δεν καταφέρνει να συνηθίσει ένα τρόπο με τον οποίο τρέφεται. Έτσι είναι πιθανό να μην βλέπεις αποτελέσματα από τι δίαιτά σου. Για αυτό προσπάθησε να αφιερώσεις μερικές βδομάδες πριν παραπονεθείς πως δεν χάνεις βάρος.

 

5. Καταναλώνεις προϊόντα με λίγα λιπαρά

pros8eta sakxara

Μπορεί να γλυτώνεις τα λίπη που μπορεί να περιέχουν κάποιες τροφές, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλά προϊόντα με λίγα λιπαρά διαθέτουν ζάχαρη με σκοπό να βελτιώνουν την γεύση. Αυτό, όμως, είναι χειρότερο για την διατροφή σου και μπορεί να οδηγήσει στο να βάζεις αντί να χάνεις.

 

6. Κάνεις γεύματα αργά το βράδυ

antras psugeio

Το βράδυ, όπως είναι λογικό, ο μεταβολισμός σου μειώνεται. Έτσι, κάθε γεύμα που καταναλώνεις δεν μεταβολίζεται. Αντί για αυτό, αποθηκεύεται ως λίπος. Τα πράγματα γίνονται, βέβαια, πολύ χειρότερα, όταν τα γεύματα που κάνεις είναι μεγάλα και γεμάτα λίπη.

 

7. Δεν καταναλώνεις πολλές πρωτεΐνες

kreas kai auga

Τα φαγητά με πολλές πρωτεΐνες είναι ιδανικά για την δίαιτά σου, καθώς χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για την διάσπαση τους σε σχέση με τα άλλα θρεπτικά συστατικά και επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη μυών.

 

8. Δεν καταναλώνεις λιποδιαλύτες

xapia adunatismatos

Οι λιποδιαλύτες είναι εξαιρετική επιλογή για την δίαιτά σου. Τονώνουν τον μεταβολισμό, βοηθούν να καις πιο εύκολα τα λίπη και μειώνουν την όρεξη.
Αν δεν θέλεις να φορτώνεις τον οργανισμό σου με τεχνητά σκευάσματα, σου έχουμε λύση. Υπάρχουν πολλά φυσικά λιποδιαλυτικά (αβοκάντο, σέλινο, γκρέιπ φρουτ) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αν δεν θες να πάρεις κάποιο σκεύασμα.

Related Posts