άντρας γυναίκα στεναχωρημένη λάθη επικοινωνίας

5 Λάθη επικοινωνίας που κάνεις στη σχέση

by tzinav

Η επικοινωνία είναι το παν για να λειτουργήσει μια σχέση και να είναι χαρούμενο το ζευγάρι. Όταν υπάρχουν προβλήματα στον τομέα αυτό αργά ή γρήγορα θα φανούν και μπορεί να αποβούν καταστροφικά. Η προσπάθεια όμως για να επικοινωνήσεις με τη σύντροφο σου δεν είναι από μόνη της αρκετή. Χρειάζεται να το κάνεις σωστά και αποφεύγοντας ορισμένα κοινά λάθη επικοινωνίας.

Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις πια έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κοπέλα σου ώστε να λύσετε τα θέματα σας; Έχεις σκεφτεί αν ο τρόπος που επικοινωνείς είναι ο σωστός; Ανακάλυψε 5 λάθη επικοινωνίας που μπορεί να κάνεις στη σχέση!

5 Κοινά λάθη στην επικοινωνία με τη σύντροφο του!

1. Δε συζητάς τα δύσκολα θέματα- Λάθη επικοινωνίας

ζευγάρι αγκαλιά μιλάει λάθη επικοινωνίας

Το να ανοίγεσαι και να λες τις βαθύτερες σκέψεις σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επομένως, το εύκολο είναι να μην αγγίζεις τα δύσκολα θέματα και να τα κρύβεις κάτω από το χαλί. Ωστόσο, το μόνο που θα γίνει με μια τέτοια τακτική είναι να διογκωθούν και να σκάσουν κάποια στιγμή όλα μαζί με κίνδυνο να καταστρέψουν τη σχέση. Φρόντισε λοιπόν να φέρνεις στην κουβέντα δύσκολα θέματα (κι ας μην σου είναι ευχάριστο) καθώς μόνο έτσι θα λυθούν.

Δες επίσης: Πώς να ξεπεράσεις έναν άσχημο χωρισμό

2. Δεν αποκαλύπτεις τα συναισθήματα σου

ζευγάρι συζητά

Ένα κοινό λάθος που κάνουμε όταν συζητάμε για τη σχέση μας είναι ότι φοβόμαστε να αποκαλύψουμε πώς νιώθουμε. Αναμφίβολα δεν είναι εύκολο να αποκαλύψεις τα συναισθήματα σου γιατί σε κάνει να νιώθεις ευάλωτος αλλά να είσαι σίγουρος ότι όταν μιλήσεις για το πώς νιώθεις, η κοπέλα σου θα σε καταλάβει καλύτερα και η επικοινωνία σας θα βελτιωθεί.

Δες επίσης: 6 Λόγοι που δεν ελκύεις τις γυναίκες

3. Δεν ακούς ενεργητικά- Διακόπτεις

στεναχωρημένο ζευγάρι μεσηλίκων

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις σε έναν διάλογο και να εκνευρίσεις πολύ το συνομιλητή σου είναι το να μην ακούς στην πραγματικότητα και να συνεχίζεις να λες τα δικά σου. Ακόμα χειρότερα δε είναι το να διακόπτεις την κοπέλα σου όταν μιλάει. Με μια τέτοια συμπεριφορά δε γίνεται η επικοινωνία σας να είναι ουσιαστική και η κουβέντα σας παραγωγική.

Δες επίσης: Μηνύματα για καλημέρα που κάθε κοπέλα θέλει να δει

4. Δεν μπαίνεις στη θέση της συντρόφου σου- Λάθη επικοινωνίας

άντρας γυναίκα στεναχωρημένη λάθη επικοινωνίας

Η ενσυναίσθηση και η ικανότητα να μπαίνεις στη θέση της συντρόφου σου είναι ένα μεγάλο προσόν που όμως όταν δεν το έχεις δημιουργούνται θέματα επικοινωνίας. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσπαθείς να καταλάβεις την άλλη μεριά κι όταν το πετύχεις θα δεις όιτ η επικοινωνία σας θα πάει σε άλλο επίπεδο.

Δες επίσης: Πώς να ξεπεράσεις έναν άσχημο χωρισμό

5. Σου ξεφεύγουν λόγια που πονάνε

συνοφρυωμένος άντρας

Επάνω σε έναν καβγά είναι πολύ πιθανό οι τόνοι να ανεβαίνουν και να λέγονται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σου ξεφύγουν και λόγια που πονάνε. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ελέγξεις καθώς επάνω στην ένταση της στιγμής μπορεί τα λόγια που θα πεις να σημαδεύσουν και να πληγώσουν ανεπανόρθωτα τη σύντροφο σου. Φρόντισε λοιπόν να χαλιναγωγείς την παρόρμηση σου και να αντιδράς πιο ψύχραιμα.

Related Posts