ξεπέρνα έναν άσχημο χωρισμό

Πώς να ξεπεράσεις έναν άσχημο χωρισμό

by Effie M.

Όλοι έχουμε ζήσει έναν άσχημο χωρισμό που μας έχει πονέσει. Κάποιοι δυσκολεύονται λίγο περισσότερο να επανέλθουν και να ξαναβγούν στο παιχνίδι, ενώ σε κάποιους η μετάβαση είναι πιο εύκολη. Επίσης, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό εξαρτάται από τη διάρκεια της σχέσης σου και από το δέσιμο που υπήρχε μεταξύ σας.

Μετά από έναν χωρισμό, μπορεί να υιοθετήσεις μερικές τοξικές συνήθειες, οι οποίες δε βοηθούν στην ψυχολογική σου κατάσταση. Όμως υπάρχουν και μερικές συμβουλές, οι οποίες θα βελτιώσουν την ψυχολογική σου κατάσταση και θα σε κάνουν να σκέφτεσαι συνεχώς και λιγότερο την πρώην σου. Ακολούθησε κάποιες από αυτές που σου ταιριάζουν περισσότερο, και προσπάθησε να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Ακόμα, αν δε σε βοηθήσει κάποιος από τους παρακάτω τρόπους, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο. Παρακάτω σου προτείνω μερικές συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν με το πως να ξεπεράσεις έναν άσχημο χωρισμό.

Τρόποι για να ξεπεράσεις την πρώην σχέση σου 

1. Άλλαξε παραστάσεις

άνδρας οδηγά μόνος Όταν βγαίνεις από μία μακροχρόνια σχέση, αλλάζει ουσιαστικά ο τρόπος ζωής σου. Οι συνήθειες και η ρουτίνα της καθημερινότητας που συνήθιζες να έχεις με την κοπέλα σου ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οπότε είναι καλό να μην κρατήσεις συνήθειες που είχατε μαζί και σου τη θυμίζουν. Αν υπάρχει μια συνήθεια που είχατε μαζί και σας χαρακτήριζε σαν ζευγάρι, προσπάθησε να την αποφύγεις τον πρώτο καιρό, γιατί θα σου είναι στενάχωρο.

Δες επίσης: Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου!

2. Πέρνα χρόνο με τους φίλους σουπαρέα αντρών

Οι φίλοι μας, είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις. Καλό είναι να συζητήσεις με τους φίλους σου για τον χωρισμό σου, όσο άσχημος και αν είναι. Έτσι θα τον απομυθοποιήσεις και σιγά – σιγά θα ξεπεράσεις τις κακές στιγμές και θα σου μείνει μια όμορφη ανάμνηση.

Δες επίσης: 5 Tips για να κάνεις φίλους πιο εύκολα!

3. Ξεκίνα διαφορετικά χόμπιάσχημος χωρισμός άντρας κάνει γυμναστική

Σίγουρα υπάρχει ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα που ήθελες να ξεκινήσεις αλλά δεν είχες όρεξη ή χρόνο όσο ήσουν σε σχέση. Τώρα ήρθε η στιγμή για να εντάξεις στη ζωή σου μια νέα συνήθεια που θα σε γεμίσει. Ακόμα και μια μικρή αλλαγή στη ρουτίνα σου, όπως η γυμναστική, θα έχει θετική επίδραση στο να ξεπεράσεις έναν άσχημο χωρισμό!

Δες επίσης: 5 Καθημερινές ασκήσεις γυμναστικής για όλο το σώμα!

4. Ξεπέρασε τον άσχημο χωρισμό με ένα ταξίδιάσχημος χωρισμός άντρας στη φύση

Ποιο είναι το μέρος που ήθελες να επισκεφτείς και όλο το ανέβαλες; Ήρθε η ώρα να κανονίσεις να πας! Όλη η προετοιμασία του ταξιδιού θα σε κάνουν να ξεχαστείς από τον άσχημο χωρισμό σου. Πάρε δύο φίλους σου και επισκεφτείτε μακρινούς ή και κοντινούς προορισμούς. Ζήστε νέες, χαρούμενες εμπειρίες που θα αντικαταστήσουν τα άσχημα συναισθήματα που σου προκάλεσε ο χωρισμός σου!

Δες επίσης: Πως να κάνεις ένα οικονομικό ταξίδι να μοιάζει χλιδάτο!

5. Απέφυγε τις κακές συνήθειεςάσχημος χωρισμός άντρας πίνει σε μπαρ

Τα συνεχόμενα ξενύχτια σε μπαρ, μόνο χειρότερη θα κάνουν την ψυχολογική σου κατάσταση. Επίσης, καλό είναι να αποφύγεις να στείλεις στην πρώην σου μήνυμα, κάποια στιγμή που θα είσαι πιο ευάλωτος. Διασκέδασε με τους φίλους σου, φλέρταρε, αλλά προσπάθησε να μην κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις.

Δες επίσης: 5 Λόγοι που δεν απαντάει στα μηνύματα σου

6. Γνώρισε νέο κόσμο για να ξεπεράσεις τον άσχημο χωρισμόραντεβού

Όταν νιώσεις έτοιμος να εντάξεις νέα άτομα στη ζωή σου, τόλμησε το! Μπορείς είτε να ανοίξεις τον κύκλο σου και να κάνεις παρέα με νέα άτομα, είτε να βγεις κάποιο ραντεβού. Είναι γνωστό πως ο έρωτας με έρωτα περνάει! Πρέπει όμως να είσαι σίγουρος πως έχεις αρχίσει να ξεπερνάς την πρώην σου, και να μην ψάξεις κατευθείαν για καινούρια σχέση που θα αντικαταστήσει την παλιά.

Related Posts