άντρας μουστάκι λάθη

4 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν μεγαλώνεις μουστάκι!

by tzinav

Το μουστάκι είναι μια ιδιαίτερη επιλογή που προσδίδει σίγουρα στυλ αλλά δεν είναι για όλους. Πράγματι, αν το μουστάκι είναι πετυχημένο μπορεί να κάνει το look σου πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Αν θέλεις λοιπόν να πετύχεις το τέλειο μουστάκι πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Το τέλειο μουστάκι λοιπόν δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει φροντίδα, χρόνο αλλά και να ακολουθήσεις τις σωστές συμβουλές. Αν θέλεις να σε θαυμάζουν δες 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες να μεγαλώσεις μουστάκι!

4 Λάθη που κάνεις όταν μεγαλώνεις μουστάκι!

 

1. Δεν τριμάρεις με τη σωστή κατεύθυνση

άντρας μουστάκι γαλάζια μάτια

Ένα κοινό λάθος που κάνεις ειδικά όταν κόβεις μουστάκι για πρώτη φορά είναι να κόβεις τις τρίχες οριζόντια. Ενώ ένας τέτοιος οριζόντιος τρόπος κοπής δεν είναι λάθος, υπάρχει καλύτερος τρόπος. Δοκίμασε λοιπόν να τριμάρεις το μουστάκι σου διαγώνια κι όχι οριζόντια, ακολουθώντας έτσι το σχήμα του στόματος σου. Έτσι, το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό και δε θα απαιτεί τόση περιποίηση όση αν το έκοβες ευθεία.

Δες  επίσης: 5 Tips για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια σου!

2. Δε χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα

προϊόντα μούσια κρέμα ξυραφάκι

Το τέλειο μουστάκι θέλει και τα κατάλληλα προϊόντα για να μεγαλώσει και να γίνει δυνατό και ομοιόμορφο. Για να μακρύνουν λοιπόν οι τρίχες στο σημείο αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα, ειδική για μούσια. Ένα τέτοιο προϊόν θα δυναμώσει όχι μόνο την τρίχα αλλά και το δέρμα κάτω από αυτή. Έτσι, θα δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για το μουστάκι σου.

Δες  επίσης: 9 Στυλ γενειάδας με γραμμή στο πηγούνι!

3. Αφήνεις το μουστάκι να φτάνει μέχρι το στόμα

άντρας χωρίς μπλούζα μουστάκι

Κάτι που σίγουρα βλέπεις συχνά σε πολλούς άντρες είναι το μουστάκι να φτάνει μέχρι το στόμα, ακόμα και να μπαίνει μέσα! Φυσικά, το ιδανικό μουστάκι δεν είναι πολύ κοντό και αυστηρό. Ωστόσο, το να μπαίνουν οι τρίχες μέσα στο στόμα είναι τελείως ενοχλητικό όταν τρως ή πίνεις αλλά και δυσάρεστο για τους γύρω σου. Κόψε λοιπόν τις τρίχες από το μουστάκι σου έτσι ώστε να μην μπαίνουν μέσα στο στόμα σου και σε ενοχλούν.

Δες  επίσης: 7 Κανόνες περιποίησης που ένας κομψός άντρας ακολουθεί!

4. Δε λαμβάνεις υπόψη το σχήμα του προσώπου σου

άντρας μουστάκι λάθη

Δες  επίσης: 7 Tips που θα σε κάνουν να μοιάζεις νεότερος!

Μπορεί να σου αρέσουν τα μεγάλα, μακριά μουστάκια αλλά δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα. Πρέπει λοιπόν να λαμβάνεις υπόψη σου το σχήμα του προσώπου σου πριν επιλέξεις τι στυλ μουστάκι θα κάνεις. Αν το πρόσωπο σου είναι μακρόστενο, ένα μακρύ μουστάκι θα δείχνει αφύσικο. Προτίμησε λοιπόν πιο μαζεμένα μουστάκια. Αν όμως έχεις μεγάλο πρόσωπο δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με ένα μεγάλο μουστάκι.

Related Posts