Πως να αποκτήσεις μυς χωρίς να πας γυμναστήριο!

by theman

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν χωρίς να πας γυμναστήριο, και χρησιμοποιώντας μόνο κάποια απλά αντικείμενα;

Στις μέρες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι δύσκολο για πολλούς να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις καθημερινές τους ανάγκες – πόσο μάλλον να γυμναστούν! Στα παλιά τα χρόνια, όμως, οι Σπαρτιάτες και οι μονομάχοι, ήταν αρκετά γυμνασμένοι χωρίς να έχουν τη βοήθεια κάποιου γυμναστηρίου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως το κατάφερναν;

Μπορεί να σου φαίνεται ακατόρθωτο αλλά με μερικές απλές συμβουλές μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις μυς και γράμμωση χωρίς να χρειαστεί να πας σε κάποιο γυμναστήριο!

 

Γυμναστική στο σπίτι χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα

Στις μέρες μας τα βάρη είναι από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος στο γυμναστήριο. Τα βάρη και οι αλτήρες, ωστόσο, δεν υπήρχαν πάντα και οι άνδρες κατάφερναν να είναι δυνατοί και γυμνασμένοι.

Μπορείς κι εσύ να τα έχεις όλα αυτά ακόμη και στο σπίτι σου, αρκεί να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα προπόνησης. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία για να σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς όσο καλύτερα γίνεται το βάρος σου.

playground-dips

playground-pushups

Αν θέλεις να γυμνάσεις τους τρικέφαλους, τους ώμους και το στήθος, μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια στην παιδική χαρά. Μερικά από αυτά είναι ιδανικά για να κάνεις κάμψεις και βυθίσεις.

tree-pullups

Για να κάνεις pullups και κωπηλατική χρειάζεσαι μόνο ένα γερό κλαδί δέντρου ή μια μπάρα. Με αυτές τις ασκήσεις θα μπορέσεις να εξασκήσεις την πλάτη και τους δικέφαλους σου.

squats-on-box

 Τα καθίσματα, τα άλματα και οι προβολές για την ενδυνάμωση των ποδιών σου μπορούν να γίνουν με τη χρήση ενός απλού κουτιού.

 

Το πρόβλημα της προπόνησης στο σπίτι

training-outside-gym

Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα με αυτό το πρόγραμμα σωματικού βάρους. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι το δικό σου βάρος μπορεί να είναι είτε υπερβολικό είτε ελάχιστο. Θα πρέπει, επομένως, να το προσαρμόσεις σωστά βασισμένος στην άσκηση που κάνεις.

Όταν νιώθεις ότι είσαι πολύ βαρύς, προσάρμοσε τη γωνία του σώματος σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ανασηκώνεις μικρότερο μέρος του βάρους σου. Όταν, όμως, νιώθεις πολύ ελαφρύς, μείωσε την ταχύτητα των επαναλήψεων σου και εξασκήσου στην αντοχή και στην ισορροπία.

Με λίγη περισσότερη προσοχή αλλά και με φαντασία μπορείς να γίνεις αρκετά δημιουργικός και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι, προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις.

Related Posts