8 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την πρωτεΐνη!

by theman
πίνοντας πρωτεΐνη

Φαντάζομαι παίρνεις τις καθημερινές σου ποσότητες πρωτεΐνης , που σε βοηθάνε στην αποκατάσταση και αναγέννηση των μυών σου. Πέρα όμως από αυτό παρακάτω θα σου αναλύσω περισσότερα πράγματα που καλό θα είναι να ξέρεις. Ρωτήσαμε ειδικούς να μας εξήγησαν τα καλά και τα άσχημα του να καταναλώνεις συχνά και τι πρέπει να προσέχεις.

Τελικά τι ακριβώς είναι η πρωτεΐνη;

λειτουργία μυών

Πιθανότατα συγκαταλέγεσαι κι εσύ σε εκείνους που δεν γνωρίζουν τον ακριβή ορισμό της πρωτεΐνης. Γι αυτό και να μην σε κουράσουμε με πολλές επιστημονικές λεπτομέρειες θα στο συνοψίσουμε παρακάτω. Τεχνικά μιλώντας ονομάζουμε τα μεγάλα μόρια που αποτελούνται από αμινοξέα,  και συμπληρώνουν κάθε κύτταρο του σώματος μας. Αυτά λοιπόν χτίζουν τους μύες μας και καμία σωματική λειτουργία δεν θα γινόταν χωρίς αυτά.

Επίσης αν δεν καταναλώνεις αρκετή ποσότητα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα πάρεις βάρος αλλά και στο χτίσιμο των κοιλιακών. Δεν θα μπορέσεις να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου στο γυμναστήριο και επίσης να διατηρήσεις καλή υγεία. Χωρίς την απαραίτητη ποσότητα το σώμα σου θα καταναλώνει ενέργεια από άλλα μέρη  όπως κόκαλα, όργανα και καρδιά.

Τι άλλο μπορεί να κάνει η πρωτεΐνη για σένα

πίνοντας πρωτεΐνη

Βασικά σε κρατάει ζωντανό πάνω από όλα. Βοηθάει στην καλή κατάσταση στα κόκαλα σου, και το αίμα σου. Επίσης κάνει δουλεία και στα μαλλιά σου το δέρμα σου μέχρι και τα νύχια σου. Τέλος συμβάλει στην αποθεραπεία του σώματος πιο αποτελεσματικά. Κάνει καλό στην λίμπιντο σου επίσης.

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση πρωτεΐνης μετά την άσκηση;

γεύμα πρωτεΐνης

Όταν είσαι στο γυμναστήριο και κάνεις σκληρές ασκήσεις καταστρέφεις τις μυϊκές ίνες του οργανισμού σου. Όταν την καταναλώνεις βοηθάει στην ανάκαμψη των μυών γρηγορότερα. Με λίγα λόγια κάνει την αποκατάσταση σε ότι είχε πάθει ζημιά. Με το που θα την πιεις και θα μπει στο σώμα σου θα πάει κατ΄ευθείαν στα κύτταρα και θα επισκευάσει και αντικαταστήσει μυϊκό ιστό.

Που μπορώ να βρω πρωτεΐνη;

ορός γάλακτος

Πηγές  είναι η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, τα ασπράδια των αυγών, ψάρι κα. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές. Σε λαχανικά όπως ο αρακάς που έχει ίχνη της και το λάιτ τυρί cottage. Πάντως η καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε  άμεση δράση επιλέγουμε ορό γάλακτος . Δες και αυτό – 14 Τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη!

Τι ακριβώς είναι ο ορός γάλακτος;

ορός γάλακτος σε σκόνη

Είναι το υγρό υποπροϊόν γάλακτος αφού έχει πήξει και επεξεργαστεί. Από την προέλευση του και μόνο περιμένεις να είναι άγευστο. Ευτυχώς όμως οι επιστήμονες του είδους έχουν κάνει προσθήκη γεύσης που τα κάνει πολύ ευχάριστα για όλους.

Πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνω;

γεύματα πρωτεΐνης

Η ποσότητα  που πρέπει να καταναλώνεις εξαρτάται από την φυσική σου κατάσταση και τους στόχους που έχεις βάλει για την απώλεια βάρους. Ένας καλός τρόπος υπολογισμού είναι η κατανάλωση σε γραμμάρια να είναι στο βάρος που στοχεύεις να είσαι και όχι που είσαι τώρα. Σε ενδιαφέρει –  5 Πρωτεΐνες για να αποκτήσεις γρήγορα μυς!

Μπορώ να καταναλώσω υπερβολική πρωτεΐνη;

υπερβολική πρωτεΐνη

Ναι, φυσικά και μπορείς. Αν παίρνεις πολλές θερμίδες καθημερινά(και από υδατάνθρακες) θα πάρεις βάρος. Αν το παρακάνεις όμως  μπορεί να οδηγήσεις τον οργανισμό σου σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μαζί με την αύξηση βάρους θα αποκτήσεις και γαστρικά προβλήματα που θα καταστρέψουν στο τέλος τα νεφρά σου.

Είναι όλες οι πρωτεΐνες το ίδιο;

Αν είχαμε στα χέρια μας μια λίστα με βιολογικές τιμές για τις βαθμίδες, ο ορός γάλακτος θα ήταν στην κορυφή. Εκείνη που προέρχεται από τον αρακά οι τις πατάτες δεν είναι κακή. Είναι τρίτης κατηγορίας , δεν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία σίγουρα. Ο ορός γάλακτος αν και ακριβός είναι η κατάλληλη λύση για όποιον γυμνάζεται συστηματικά και θέλει καλά αποτελέσματα.

Related Posts