άνδρας με κουστούμι χαμογελά στο κινητό του

6 Πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν τη ρουτίνα σου

by theman

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να αρπάξεις την ημέρα .. από τα μαλλιά και να την αδράξεις είναι να υιοθετήσεις μερικές πρωινές συνήθειες που θα σε προετοιμάσουν για μια γεμάτη και δημιουργική μέρα. Αυτές οι συνήθειες θα σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι,  θα σε ενεργοποιήσουν και θα σε προετοιμάσουν σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά για να αποδώσεις το μέγιστο του εαυτού σου.

Κάνε κάθε μέρα παραγωγική, γεμάτη και εξάντλησε την μέχρι τέλους. Δες εδώ 6 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν τη ρουτίνα σου και την καθημερινότητα σου!

Με αυτές τις πρωινές συνήθειες θα έχεις τις πιο γεμάτες ημέρες!

 

1. Μην πατάς “Αναβολή” στο ξυπνητήρι

ξυπνητήρι σε αναβολή

Μπορεί αυτά τα 5 λεπτά ύπνου να νομίζεις πως θα σου δώσουν την ξεκούραση που χρειάζεσαι. Ωστόσο, το κουμπί της “Αναβολής” του ξυπνητηριού δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις. Όταν βάζεις ξυπνητήρι, έχεις σκοπό να σηκωθείς και να κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις. Το να αναβάλλεις το ξυπνητήρι, δίνει υποσυνείδητα μηνύματα αναβολής στον εγκέφαλο σου. Έτσι κι αλλιώς, αυτά τα 5-10 λεπτά δεν θα σε ξεκουράσουν ούτε θα σου δώσουν τον ύπνο που χρειάζεσαι. Γι’ αυτό, πάρε το απόφαση και σήκω από το κρεβάτι!

Δες επίσης : 10 Χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

2. Ξύπνα πριν ανατείλει ο ήλιος

άνδρας κοιτάει τον ήλιο από το παράθυρο

Ίσως σου ακούγεται βασανιστικό, αλλά οι πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνάνε πριν καν βγει το φως του ήλιου. Ο βασικότερος λόγος; Έχεις περισσότερο χρόνο για όλα. Κερδίζεις μερικές παραγωγικές και δημιουργικές ώρες. Δοκίμασε να ξυπνήσεις στις 5. Το συναίσθημα του να έχεις ακόμα περισσότερο χρόνο θα σου δώσει σιγουριά, κίνητρο, θα μειώσει το άγχος και το στρες. Επίσης, το να πίνεις τον καφέ σου ενώ βλέπεις τον ήλιο να βγαίνει σιγά σιγά, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα!

Δες επίσης : 25 Καθημερινές συνήθειες των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων!

3. Πιες νερό

άνδρας πίνει μπουκάλι με νερό

Το σώμα σου αποτελείται από τουλάχιστον 60% νερό. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός αφυδατώνεται, έτσι είναι σημαντικό να πίνεις νερό το πρωί. Το νερό, θα ενυδατώσει το σώμα σου ξανά, τα όργανα θα συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου. Ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνήσεις θα σου δώσει πολλά καλά και θα δεις ότι δεν θα μπορείς χωρίς αυτό!

Δες επίσης : 7 Λόγοι που είναι σημαντικό να πίνεις νερό!

4. Βάλε στόχους

ανδρικό χέρι γράφει σε χαρτί

Μία από τις πιο σημαντικές πρωινές συνήθειες είναι να θέσεις στόχους! Μην ξεκινάς πηγαίνοντας στα τυφλά. Βάλε στόχους με το τι πρέπει να κάνεις, φτιάξε μια λίστα με τις προτεραιότητες και τις υποχρεώσεις σου. Γράψε και τα μικρά και τα μεγάλα. Είναι σημαντικό τόσο το να ξέρεις τι να κάνεις για να μην πηγαίνεις στα τυφλά όσο και για να μείνεις οργανωμένος και όχι αγχωμένος. 

Δες επίσης : 7 Τρόποι για να γίνεις παραγωγικός στη δουλειά!

5. Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο

αθόρυβη λειτουργία στο κινητό

Το κινητό σου είναι κατά πάσα πιθανότητα, η προέκταση του χεριού σου. Φυσικά, από εκεί εξαρτάται η επικοινωνία με την δουλειά, την οικογένεια και τους φίλους σου. Τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι να ετοιμαστείς για το ξεκίνημα της ημέρας σου, βάλε το κινητό στο αθόρυβο. Αφιέρωσε χρόνο στο να φας ένα ωραίο πρωινό, να βάλεις στόχους, να πιεις τον καφέ σου και να χαλαρώσεις. Η μέρα και η δουλειά ξεκινάνε αργότερα, οπότε απόλαυσε τις ώρες σου χωρίς να αποσπάσαι!

Δες επίσης : Η πρωινή ρουτίνα των επιτυχημένων ανθρώπων!

6. Κάνε διαλογισμό

άνδρας κάνει διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι σημαντικός για να μένεις ήρεμος, με καθαρό μυαλό και χωρίς άγχος. Ακόμα και 10 λεπτά διαλογισμού ημερησίως θα σου δώσουν πολλά καλά στην ψυχολογική αλλά και πνευματική σου κατάσταση. Μακριά από περισπασμούς, σε πλήρη ησυχία, πάρε μερικές βαθιές ανάσες, άδειασε το μυαλό σου και χαλάρωσε το σώμα σου. Θα δεις πόσο θα σε βοηθήσει στο να έχεις μια παραγωγική αλλά και ήρεμη ημέρα!

Δες επίσης : Βελτίωσε τη ζωή σου με 10′ διαλογισμό κάθε μέρα!

Κάνε την κάθε σου ημέρα ξεχωριστή. Με αυτές τις πρωινές συνήθειες θα κάνεις τις ημέρες σου πιο παραγωγικές, δημιουργικές και αποδοτικές. Δες αυτές τις συμβουλές και κατάκτησε όλους σου τους στόχους μόνο με το να αλλάξεις την πρωινή σου ρουτίνα!

Related Posts