άνδρας ελέγχει αυτοκίνητο

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο αμάξι!

by Kostas S.

Το να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός και διεξοδικός στην αξιολόγηση σου πριν κάνεις την αγορά. Υπάρχουν πολλά ποιοτικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκεί έξω, δυστυχώς όμως υπάρχουν επίσης πολλά τα οποία είναι σε πολύ κακή κατάσταση με τον ιδιοκτήτη να υποστηρίζει το αντίθετο, προσπαθώντας να σου κλέψει χρήματα. Πάμε λοιπόν να δούμε τι να προσέξεις όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο αμάξι.

6 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

1. Έλεγξε προσεκτικά όλο το αμάξι

άνδρας ελέγχει αυτοκίνητο

Το κυριότερο και το απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις προσεκτικά το εσωτερικό και εξωτερικό όλου του αμαξιού. Αναζήτησε τυχόν σημάδια ζημιάς ή φθοράς, όπως βαθουλώματα, γρατζουνιές ή σκουριά στο χρώμα. Έλεγξε τα ελαστικά για να βεβαιωθείς ότι έχουν φθαρεί ομοιόμορφα και δες τα καθίσματά, το χαλί και το ταμπλό για τυχόν σημάδια φθοράς και λεκέδων.

Δες επίσης: 7 Λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

2. Μείνε μακρυά από τη σκουριά στη μηχανή

μηχανή αμαξιού

Η σκουριά είναι συνήθως κάτι φυσιολογικό σε ένα μεταχειρισμένο αμάξι και σχεδόν όλα που θα δεις θα έχουν από λίγο. Αν όμως δεις τη μηχανή και παρατηρήσεις σκουριασμένα μέρη, τότε καλύτερα να βρεις κάποιο άλλο αμάξι. Η εκτεταμένη σκουριά καταστρέφει τις λαμαρίνες και τα μηχανικά μέρη σε μεγάλο βαθμό και θα σου βγάλει πολλές βλάβες στο μέλλον.

Δες επίσης: 5 Λόγοι που τρέμει το αμάξι σου

3. Πάρε το αυτοκίνητο για ένα Test Drive

άνδρας οδηγάει

Μην αγοράσεις ποτέ ένα αυτοκίνητο, ακόμα και καινούργιο, να δεν το οδηγήσεις τουλάχιστον μία φορά. Ειδικά στα μεταχειρισμένα αυτός ο κανόνας ισχύει χωρίς καμία εξαίρεση. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης σου αρνηθεί τότε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αμάξι και η αγορά του είναι μία λάθος απόφαση.

Δες επίσης: Πώς να βγάλεις φωτογραφίες για να πουλήσεις ένα αυτοκίνητο!

4. Έλεγξε το ιστορικό συντήρησης

βιβλίο service

Ζήτησε από τον ιδιοκτήτη το βιβλίο service του αυτοκινήτου και τυχόν αποδείξεις επισκευής. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σου δώσουν μια εικόνα για το πόσο καλά φροντίστηκε το αυτοκίνητο και να προβλέψεις τυχόν πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

5. Έλεγξε τα έγγραφα του αυτοκίνητου

άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητο

Βεβαιώσου ότι όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου είναι εντάξει και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες όπως δάνεια έναντι του αμαξιού ή απλήρωτες ασφάλειες. Επίσης, να ζητήσεις τον αριθμό πλαισίου (VIN) από τον ιδιοκτήτη, γιατί μπορείς να δεις πολλά από τα στοιχεία του αμαξιού, αν βάλεις τον αριθμό σε αυτό το site.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που μικραίνουν τη ζωή του αυτοκινήτου σου!

6. Πάρε μαζί σου ένα μηχανικό

μηχανικός μεταχειρισμένο αμάξι

Αν δεν είσαι ειδικός στα αυτοκίνητα, είναι καλή ιδέα να ζητήσεις από ένα μηχανικό να επιθεωρήσει το μεταχειρισμένο αμάξι που θέλεις να αγοράσεις. Ένας μηχανικός μπορεί να εντοπίσει τυχόν πιθανά ζητήματα που μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανή κατά τη διάρκεια ενός test drive.

Related Posts