κλιματιζομενη αίθουσα air condition

6 Προβλήματα υγείας που προκαλεί το air condition!

by theman

Το air condition αποτελεί βασικό σύμμαχο τόσο τους χειμερινούς όσο και τους θερινούς μήνες. Κυρίως το καλοκαίρι, δε γίνεται να μην ανάψεις το κλιματιστικό έστω για λίγο. Πολλοί, όταν ανάβουν το air condition ξεχνούν να το σβήσου και όχι άδικα αφού η δροσιά είναι υπέροχη μπροστά στην ανυπόφορη ζέστη. Ωστόσο, το κλιματιστικό κρύβει μερικά μυστικά τα οποία πρέπει να μαθευτούν αφού αφορούν την υγεία σου.

Εάν χρησιμοποιείς συχνά το air condition και θέλεις να μάθεις τι προκαλεί μακροπρόθεσμα στο σώμα σου, τότε διάβασε αυτό το άρθρο. Εδώ θα μάθεις τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η μακροπρόθεσμη χρήση κλιματιστικού.

Συνέπειες που έχει η χρήση του air condition στην υγεία!

 

1. Ξεραίνει το δέρμα

κλιματιζομενη αίθουσα air condition

Πολλές ώρες σε κλιματιζόμενες αίθουσες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα. Ο λόγος είναι ότι στεγνώνει η φυσική υγρασία και λιπαρότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να την κάνουν πολύ ξηρή. Μάλιστα, αν δε φροντίσεις να βάζεις συνέχεια ενυδατική στο σώμα σου προκειμένου να μείνει ενυδατωμένο, τότε τα συμπτώματα του ξηρού δέρματος δε θα υποχωρήσουν αλλά θα επιδεινωθούν.

Δες επίσης : 4 Συμβουλές φροντίδας για άντρες με ξηρό δέρμα!

2. Κρυολόγημα και συνεχόμενη κούραση

αρρωστος ανδρας

Είναι πολύ παράξενο αλλά ταυτόχρονα πολύ συνηθισμένο το “κρύωμα” στους μήνες του Ιουλίου. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να αρρώστησες από το κρύο, τότε ο κλήρος πέφτει στο κλιματιστικό. Το air condition ευθύνεται για πολλά συμπτώματα κρυώματος που μας  βασανίζουν όπως ξηρός λαιμός και πόνος στο λαιμό, πονοκέφαλοι, αίσθημα κόπωσης, πόνος στους μυς και τα κόκαλα. Μάλιστα, η μακροχρόνια έκθεση σε κλιματισμό μπορεί να προκαλέσει χρόνια κόπωση ή προβλήματα στην αναπνοή.

Δες επίσης : Οι 6 λόγοι που αισθάνεσαι συνέχεια κούραση!

3. Αυξάνει τα συμπτώματα χρόνιων ασθενειών

φάρμακα

Ο κεντρικός κλιματισμός στα κτήρια είναι επίσης αρκετά επιβλαβής. Φαίνεται πως αυτό το είδος κλιματισμού μπορεί να κάνει τις χρόνιες παθήσεις ακόμα πιο έντονες και με πιο ορατά συμπτώματα. Τι air condition μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της πίεσης προκαλώντας ζαλάδα και κόπωση, να επιδεινώσει την αρθρίτιδα και τα συμπτώματα άσθματος.

Δες επίσης : 8 Συνήθειες που έχει ένας υγιής άνδρας!

4. Δεν αντέχεις καθόλου στη ζέστη

ζεστη

Είναι λογικό να σε βασανίζει η ζέστη όπως όλους μας. Ωστόσο, όταν το σώμα σου μάθει εντελώς στο κλιματιστικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στα πιο φυσιολογικά επίπεδα ζέστης. Αυτή η έλλειψη ανεκτικότητας του σώματος στη ζέστη μπορεί να γίνει η αρχή πολλών προβλημάτων. Μάλιστα, η αλλαγή από κρύο προς θερμό περιβάλλον μπορεί να αυξήσει τις καρδιακές παθήσεις.

Δες επίσης : 5 Τρόποι για πιο δροσερό σπίτι χωρίς air condition!

5. Προβλήματα στο αναπνευστικό

καθαρισμος κλιματιστικού

Σίγουρα το κλιματιστικό του αυτοκινήτου είναι υπέροχο μπροστά στην θερμοκρασία περιβάλλοντος που θεωρείται καύσωνας. Παρόλα αυτά, συγκεκριμένα το air condition του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει αρκετά επιβλαβές αφού έχει άμεση πρόσβαση στο αναπνευστικό σύστημα. Μέσα στις περσίδες του κλιματιστικού, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια, βακτήρια τα οποία εισέρχονται κατευθείαν στο αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου είναι πιο δύσκολο στο καθάρισμα οπότε η σκόνη είναι κάτι που θα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό γύρω σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι μια καλή και συχνή συντήρηση για να είσαι και εσύ απόλυτα υγιής.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις μόνος σου τα φίλτρα του air condition!

6. Ξηρασία στα μάτια

ξηρά ματια

Όπως προαναφέρθηκε, το air condition προκαλεί ξηρασία στο δέρμα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των ματιών. Ο κρύος αέρας μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρασία στα μάτια, να τα κάνει να κοκκινίσουν ή να τσούξουν. Στην περίπτωση που φοράς φακούς επαφής, τα συμπτώματα του ξηρού οφθαλμού είναι ακόμα πιο έντονα. Αν περνάς πολλές ώρες σε αίθουσα με δυνατό κλιματισμό, φρόντισε να ενυδατώνεις συχνά τα μάτια σου με κάποιο κολλύριο.

Δες επίσης : 5 Tips για την σωστή χρήση του Air Condition το καλοκαίρι!

Μπορεί η ζέστη να μην αντέχεται, αλλά το κλιματιστικό δεν είναι και η πιο υγιής λύση. Δεν είναι λίγες οι φορές που το air condition προκαλεί προβλήματα στην υγεία , οπότε η χρήση του πρέπει να γίνεται πιο προσεκτικά. Δες τι μπορεί να προκαλέσει το air condition στο σώμα σου και προστάτευσε τον εαυτό σου χωρίς όμως να ιδρώσεις!

Related Posts