άνδρας αυτοπεποίθηση

5 Ψυχολογικά τρικς για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση

by Kostas S.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με αυτοπεποίθηση, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Αυτό εν μέρει είναι σωστό, ωστόσο όση αυτοπεποίθηση και αν έχεις μπορείς να την αυξήσεις ώστε να πετύχεις όλους τους στόχους σου. Επιπρόσθετα μπορείς με τη γλώσσα του σώματος να δείχνεις στους άλλους ότι είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, αλλά και να κατανοείς καλύτερα τι σκέφτεται και αισθάνεται το άτομο με το οποίο συνομιλείς. Πάμε να δούμε λοιπόν 5 Ψυχολογικά τρικς για να αποπνέεις πάντα αυτοπεποίθηση.

5 Ψυχολογικά τρικς ώστε να κατανοείς καλύτερα τι σκέφτεται ο συνομιλητής σου.

 

1. Τι να κάνεις όταν κάποιος σε προσβάλλει

τσακωμός άνδρες γραφείο

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου κάποιος θα σε προσβάλλει και θα σου μιλήσει άσχημα. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα σε αναστατώσει και πιθανόν να μην ξέρεις πως να απαντήσεις. Μία καλή ιδέα όταν κάποιος σε προσβάλει είναι να κάνεις μία παύση για ένα δευτερόλεπτο, να τον κοιτάξεις και να πεις «είσαι καλά». Αυτό θα τον ξαφνιάσει, επειδή συνήθως οι άνθρωποι προσβάλουν κάποιον, γιατί οι ίδιοι βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου 

2. Τι να κάνεις όταν κάποιος σου λέει ψέματα

κοπέλες μιλάνε τσακωμός θυμός

Πολλές φορές οι άνθρωποι θα σου πουν ψέματα για διάφορους λόγους και μερικές φορές πιθανόν να μην είσαι σίγουρος αν πράγματι σου λένε. Αν υποψιάζεσαι ότι κάποιος σου λέει ψέματα, κοίτα τον στα μάτια και μην πεις τίποτα.  Αυτό σίγουρα θα τον αναστατώσει και θα τον κάνεις να πιστέψει ότι ξέρεις όλη την αλήθεια. Σε περίπτωση λοιπόν που λέει ψέματα, θα στο πει.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που λένε μόνο όσοι έχουν αυτοπεποίθηση

3. Τι να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε έναν καυγά

ζευγάρι καυγάς

Πολλές φορές (ειδικά στη δουλειά σου) θα βρεθείς σε έναν καυγά και πιθανόν να μην ξέρεις πως να διαχειριστείς την κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό εκείνη τη στιγμή να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να μην υψώσεις πολύ έντονα τη φωνή σου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δώσεις την εντύπωση στους γύρω σου ότι έχεις δίκιο όσον αφορά τη διαφωνία.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους!

4. Γλώσσα του Σώματος

άνδρες φιλία γραφείο

Η σωστή στάση του σώματος δείχνει πάρα πολλά στοιχεία για έναν άνθρωπο. Προσπάθησε να μην καμπουριάζεις και να έχεις γενικά μία «ανοιχτή» στάση με το σώμα σου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι γύρω σου να αντιλαμβάνονται ότι είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και ότι έχεις αυτοπεποίθηση.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση

5. Πως να καταλάβεις ότι αρέσεις σε μία κοπέλα

ζευγάρι χαμόγελο

Πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν αρέσουμε σε μία κοπέλα, ειδικά αν είναι ντροπαλή. Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν βλέπουμε κάτι που μας αρέσει οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποια γυναίκα που της αρέσεις σε κοιτάει. Επίσης, όταν κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια δείχνεις πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Related Posts