Άνδρας με αυτοπεποίθηση

Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

by theman

Όλοι μας θέλουμε να αισθανόμαστε δυνατοί και σίγουροι για εμάς και τις επιλογές μας. Το να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας σίγουρα παίρνει χρόνο αλλά αφού το κάνουμε, θα κερδίσουμε πολλά. Ποιος θα εμπιστευτεί ή θα γοητευτεί από έναν άνθρωπο που δύσκολα παίρνει αποφάσεις, αποφεύγει να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις κατάματα και δεν ρισκάρει;

Αν ψάχνουμε τον τρόπο για να το πετύχουμε αυτό τότε είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτό που απαιτείται είναι μικρές εσωτερικές αλλαγές που θα μας κινήσουν, θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και θα πετύχουμε την αυτοβελτίωση μας. Θα σου δώσουμε λοιπόν 3 συμβουλές για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

Δες επίσης: 5 Μυστικά για να κάνεις το 2021 την καλύτερη χρονιά σου!

3 χρυσές συμβουλές για να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας!

 

1) Μην συγκρίνεσαι με άλλουςΆνδρας κοιτιέται στον καθρέφτη

Νούμερο 1 σημαντική συμβουλή που θα μας δώσει το πάτημα να πάμε παραπέρα. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους! Πόσες φορές αισθανθήκαμε υποδεέστεροι και άχρηστοι όταν χαζεύαμε την ζωή ενός influencer; Προσωπικά μιλώντας, αμέτρητες. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας. Γεννιόμαστε μόνοι, πεθαίνουμε μόνοι και με ό,τι πετύχαμε. Κανείς δεν είναι για να μας κρίνει.

Ο μόνος που πραγματικά μπορεί να δει την προσωπική βελτίωση και την πορεία της είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το να παίρνουμε καταστάσεις προσωπικά και να φέρνουμε τον εαυτό μας σε θέση σύγκρισης, μας θολώνει και χάνουμε τον στόχο μας. Αν λοιπόν σταματήσουμε αυτή την κακιά συνήθεια θα δούμε τρομερή βελτίωση στην προσωπική μας ζωή και σίγουρα θα τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να διατηρείς μια καλή ψυχολογία!

2) Χτίσε ένα πλάνο

Κάνε ένα πλάνο με τις υποχρεώσεις σου

Ναι όσες φορές και αν το έχουμε ακούσει όντως το παραβλέπουμε. Μας φαίνεται ανιαρό και παιδικό αλλά όχι, δεν είναι έτσι. Αν νιώθουμε χαμένοι και δεν μπορούμε να βρούμε τα πατήματα μας για να αισθανθούμε σίγουροι και άνετοι με τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι η πρώτη επικυρωμένη λύση. Ένα από τα λάθη που όλοι κάνουμε στο πρωινό ξύπνημα είναι να μην καταγράφουμε το τι πρέπει να κάνουμε και ποιες οι υποχρεώσεις μας. Αυτό μας φέρνει αντιμέτωπος με το γεγονός να χανόμαστε μέσα στην μέρα και να αφήνουμε τον χρόνο να περνάει.

Μία αιτία αναβλητικότητας είναι ότι δεν έχουμε ένα πλάνο, ένα σχέδιο να μας κατατοπίσει και να δούμε ξάστερα τι πρέπει να κάνουμε μέσα στην μέρα. Ας σηκωθούμε λοιπόν από το κρεβάτι, νιώθοντας ευγνώμων για την υγεία μας και για αυτά που έχουμε και έπειτα ας σημειώσουμε. Τρώμε ένα υγιεινό πρωινό και ξεκινάμε την μέρα μας από το μηδέν.

Κάθε φορά που θα επιτυγχάνουμε τον ημερήσιο στόχο μας θα νιώθουμε λίγο παραπάνω καλύτεροι από ότι πριν. Έτσι σιγά σιγά θα χτίσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση μας!

Δες επίσης: Τι να κανείς το πρωί για να είσαι πιο χαρούμενος!

3) Βελτίωσε την στάση του σώματος σου

Ελκυστικός άνδρας που έχει αυτοπεποίθηση

Τελευταία συμβουλή που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει είναι να βελτιώσουμε την στάση του σώματος μας. Τι σημαίνει αυτό; Η καμπουριασμένη στάση, τα κλειστά ή σταυρωμένα χέρια μπροστά από την κοιλιά ή κάτω από το στήθος δείχνουν αβεβαιότητα και σίγουρα καθόλου αυτοπεποίθηση! Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, χρειάζεται λίγο εξάσκηση. Άπαξ όμως και γίνει, το κέρδος είναι όλο δικό μας. Το σώμα μας όταν νιώθει ότι πρέπει να αμυνθεί ή φοβάται ή αντιμετωπίζει έναν “δυνατότερο” αντίπαλο, κρύβεται και σηκώνει τις άμυνες του.

Ασυνήδειτα λοιπόν παίρνουμε αυτήν την στάση. Για να την διορθώσουμε, θα προσπαθήσουμε να έχουμε πάντα τα χέρια μας ριγμένα χαλαρά κάτω ή για μία καλύτερη επικοινωνία, τα κουνάμε με απλές και όχι σπασμωδικές κινήσεις όταν έχουμε τον λόγο. Προσπαθούμε επίσης να έχουμε πάντα ψηλά το στήθος και ίσια την πλάτη ώστε να μην κάνουμε μόνοι μας τον εαυτό μας να φαίνεται “μικρός” και ανυπεράσπιστος μπροστά σε άλλους.

Δες επίσης: 3 Μυστικά της ψυχολογίας για να γίνεις ειδικός στην επικοινωνία!

Άλλες συμβουλές για έξτρα αυτοπεποίθηση και θάρρος

Άνδρας με αυτοπεποίθηση

Μία κλασσική συμβουλή που θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση μας είναι να βελτιώσουμε το προσωπικό μας στυλ. Αν πειραματιστούμε θα βρούμε το στυλ που θα μας ταιριάζει και τότε μόνο που θα αισθανόμαστε όμορφοι, θα εκπέμψουμε σιγουριά για τον εαυτό μας. Επιπλέον, η γυμναστική και η σωστή διατροφή είναι ένας ακόμα τρόπος να το πετύχουμε.

Το να χτίσουμε μύες και σώμα θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε πιο δυνατοί, πιο υγιείς και ότι δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε. Ξαναλέμε όμως ότι δεν πρέπει να συγκρινόμαστε. Όταν θέλουμε να δούμε γρήγορη διαφορά στο σώμα μας μπορούμε να εκτελέσουμε κάποιο έντονο πρόγραμμα γυμναστικής για απώλεια λίπους. Μην ξεχνάμε όμως ότι το να τρώμε σωστά και υγιεινά είναι το παν!

Related Posts