ελκυστικός άνδρας με αυτοπεποίθηση

5 Συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου!

by theman

Ποιος δεν θέλει να αισθάνεται άνετος με τον εαυτό του; Να νιώθει ότι μπορεί να λάβει αποφάσεις και να ορίσει την δικιά του πορεία; Σκέψου μόνο πόσες φορές γοητεύτηκες ή εμπιστεύτηκες ένα άτομο που ήταν κλεισμένος στον εαυτό του, δεν έπαιρνε ρίσκα και φοβόταν που πατούσε; Καμία φαντάζομαι και είναι λογικό. Το να έχουμε θάρρος και αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μας κάνει γοητευτικούς και σίγουρα κερδίζουμε το ενδιαφέρον των άλλων.

Όλοι θέλουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και ένας τρόπος είναι να τον αγαπήσουμε εκ νέου. Η αυτοπεποίθηση που θα εκπέμπουμε στους άλλους μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερωτικό ή και προσωπικό επίπεδο. Θα διαβάσεις λοιπόν, 5 συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου! Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

5 tips που θα χτίσουν την αυτοπεποίθηση σου!

 

1) Βελτίωσε την στάση του σώματος σου

τζέντλεμαν με αυτοπεποίθηση

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αισθάνονται άβολα, κλείνονται πρακτικά στον εαυτό τους. Σταυρώνουν τα πόδια ή τα χέρια τους μπροστά από το στομάχι, αποφεύγουν την βλεμματική επαφή και γενικά αποπνέουν μία αύρα καχυποψίας. Αυτό σύμφωνα με την ψυχολογία, είναι νούμερο ένα στοιχείο ότι κάποιος δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν νιώθει άνετα στον χώρο.

Για να το διορθώσεις αυτό, θυμήσου να μην σταυρώνεις τα χέρια και αντιθέτως άνοιξε περισσότερο το στήθος σου. Η επιστήμη λέει μάλιστα πως όσο περισσότερο χώρο καταλαμβάνεις στον χώρο τόσο πιο άνετα θα νιώθεις. Άπλωσε τα χέρια σου και δείξε ότι είσαι έτοιμος για κάθε κριτική γιατί πολύ απλά αγαπάς τον εαυτό σου!

Δες επίσης: Πως να βρεις τον εαυτό σου μετά από μία αποτυχία!

2) Μην σαμποτάρεις τον εαυτό σου

άνδρας μετά από αποτυχία

Ένας παράγοντας που ρυθμίζει την αυτοπεποίθηση μας και το πόσο οκ αισθανόμαστε με μία κατάσταση είναι η διάθεση μας. Το να νομίζουμε για παράδειγμα ότι δεν θα περάσουμε καλά, έχει ως αποτέλεσμα να μην είμαστε χαμογελαστοί. Επιπλέον, αυτό που θα εκλάβει κάποιος που μας παρατηρεί είναι ότι είμαστε γκρινιάρηδες και σίγουρα δεν περνάμε καλά με τον εαυτό μας!

Προσπάθησε λοιπόν να καλλιεργήσεις ένα σκεπτικό του τύπου ότι θα περάσεις καλά ανεξαρτήτως ατόμων και καταστάσεων. Μην βασίζεις αλλού την ευτυχία σου γιατί αυτό θα μειώσει και την αυτοπεποίθηση που εκπνέεις εκείνη τη στιγμή. Οπότε, προσοχή γιατί η διάθεση είναι αυτή που μπορεί να μας ρίξει ή να μας κάνει να πετάμε!

Δες επίσης: 4 Τρόποι να πιστέψεις στον εαυτό σου!

3) Χαμογέλα

άνδρας χαμογελάει

Όλοι μας το έχουμε ακούσει αλλά ακόμα δεν το πιστεύουμε. Και όμως, το να χαμογελάμε αποπνέει εμπιστοσύνη σε αυτόν που μας ακούει. Εμείς θα αισθανθούμε όχι μόνο άνεση με την κατάσταση αλλά θα πάρουμε και τα πάνω μας. Ένα χαμόγελο είναι αρκετό να σπάσει αμήχανες καταστάσεις. Εκεί κιόλας είναι που φαίνεται ποιος έχει την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάς ότι αν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε σίγουρα μπορείς να διαχειριστείς κάθε αμήχανη κατάσταση! Οπότε, τι να κάνεις; Χαμογέλα και απόλαυσε το ραντεβού σου!

Δες επίσης: Τι λέει η γλώσσα του σώματος σου για εσένα!

4) Δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

παρέα γελάει

Πόσες φορές κλείστηκες στον εαυτό σου ή δεν εξέφρασες την αντίρρησή σου επειδή φοβόσουν ότι θα σε έκραζαν οι υπόλοιποι; Πρέπει να σταματήσεις να καλλιεργείς αυτό το σκεπτικό. Τα άτομα που έχεις γύρω σου πρέπει να σε στηρίζουν σε κάθε απόφαση σου. Το να νιώθεις ότι θα δεχθείς κριτική πόσο μάλλον για κάτι που φοράς ή για το πως είσαι εμφανισιακά, είναι κάτι που πρέπει να το σταματήσεις.

Αγάπα τον εαυτό σου και μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα. Πάντα όλοι κάτι θα έχουν να πουν. Εσύ όμως είσαι ο κύριος του εαυτό σου και κανείς άλλος! Για αυτό λοιπόν χαμογέλα και απόλαυσε την ζωή σου.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

5) Βρες νέα ενδιαφέροντα

΄φτιάχνει μηχανή

Συχνά το να μην έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση συσχετίζεται με το ότι δεν έχεις μία ενδιαφέρουσα καθημερινότητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σαν άτομο αν δεν ψάχνεσαι για να βελτιώσεις τον εαυτό σου, τότε λογικό να αισθάνεσαι ότι μειονεκτείς σε σχέση με τους άλλους. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις, είναι να προσπαθήσεις να ασχοληθείς με νέα ενδιαφέροντα ή έστω να γίνεις καλύτερος σε αυτά που ήδη έχεις αγαπήσει! Δοκίμασε ένα νέο είδος γυμναστικής, όπως crossfit ή kick-boxing, ή ζωγράφισε έναν πίνακα όπως εσύ θέλεις. Θα σε ανανεώσει και θα δεις ότι η αυτοπεποίθηση σου θα ανέβει κατακόρυφα!

Related Posts