κουρασμένος άντρας υπολογιστής

5 Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς

by tzinav

Η εργασία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας αφού περνάμε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας σε αυτή. Είναι λοιπόν σημαντικό να αισθανόμαστε καλά με τη δουλειά μας. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να μπορούμε να καταλάβουμε πότε απλά φθειρόμαστε και δεν υπάρχει λόγος να μένουμε σε μια δουλειά που δε μας γεμίζει. Εσύ ξέρεις ποια είναι τα σημάδια ότι πρέπει να παραιτηθείς;

Σαν εργαζόμενοι έχουμε την επιλογή να αλλάζουμε δουλειά όταν πια δε μας αρέσει αυτή που έχουμε. Ειδικά μάλιστα όταν η δουλειά μας μας βγάζει μόνο σε αδιέξοδο! Πότε όμως πρέπει να γίνει αυτό; Ανακάλυψε 5 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς!

5 Ενδείξεις ότι η δουλειά σου σε βγάζει σε αδιέξοδο!

1. Οι αρμοδιότητες σου δεν έχουν αλλάξει

κουρασμένος άντρας υπολογιστής

Αν είσαι σε μια παραγωγική φάση της ζωής σου επαγγελματικά και θέλεις συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα τότε δεν υπάρχει χειρότερο από το να μη σου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Όταν βλέπεις ότι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες σου δεν έχουν αλλάξει καθόλου στην υπάρχουσα δουλειά σου παρόλο που έχεις δείξει υπευθυνότητα και αποδοτικότητα τότε θα καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτή τη θέση. Ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό είναι αν βλέπεις ότι σπάνια γίνονται προαγωγές και προτιμάται να προσληφθούν άτομα εκτός εταιρείας για θέσεις που ανοίγουν. Ώρα λοιπόν να φεύγεις!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που δυσκολεύεσαι να βρεις δουλειά

2. Δεν έχει βελτιωθεί ο μισθός σου- Σημάδια ότι πρέπει να παραιτηθείς

επιταγή μισθός

Τα χρήματα είναι ένα από τα βασικότερα (αν όχι το βασικότερο) κίνητρο που εργαζόμαστε. Αν ο μισθός σου δεν έχει αλλάξει καθόλου ή έχει αλλάξει δυσανάλογα σε σχέση με την απόδοση σου τότε μάλλον δεν υπάρχει η εκτίμηση που θα ήθελες. Υπάρχουν εργοδότες που πάντα θα ψάχνουν λόγο για να μη δώσουν περισσότερα ακόμα και στους καλούς υπαλλήλους. Είναι στο χέρι σου αν θα δεχτείς κάτι τέτοιο ή θα αποχωρήσεις.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δεν σου έχουν πει ποτέ

3. Το κλίμα μεταξύ συναδέλφων δεν είναι καλό

ομάδα μαλώνει παραιτηθείς

Ένα κακό κλίμα μεταξύ συναδέλφων μπορεί να κάνει τη δουλειά αφόρητη και τις ώρες να μην περνούν. Ακόμα, σίγουρα θα επηρεάζει την ψυχολογία σου και εκτός δουλειάς σε κάποιο βαθμό. Αν βλέπεις ότι αυτό συμβαίνει και στη δική σου δουλειά και δεν υπάρχει διάθεση από το manager να διευθετηθεί αυτό το θέμα τότε έχεις ακόμα ένα σημάδι ότι πρέπει να παραιτηθείς!

Δες επίσης: 5 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε μια συνέντευξη

4. Οι στόχοι και οι απαιτήσεις είναι ασυνεπείς

συνάδελφοι μιλάνε

Όταν οι απαιτήσεις που έχει ο manager σου από εσένα είναι ξεκάθαρες και σου έχουν επικοινωνηθεί με σαφήνεια τότε διευκολύνεται πολύ η δουλειά σου. Αντίθετα, όταν υπάρχει ασυνέπεια μεταξύ αυτών που σου λένε και αυτών που τελικά περιμένουν από εσένα τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι γενικότερης σύγχυσης και αδιαφάνειας της ανώτατης διοίκησης, πράγμα που σίγουρα θα δυσκολέψει και τη δική σου καθημερινότητα.

Δες επίσης: Πως θα γίνεις ένα καλό αφεντικό για τους υπαλλήλους σου

5. Το ωράριο εργασίας σε εξαντλεί- Σημάδια ότι πρέπει να παραιτηθείς

άντρας ντοσιέ δουλειά

Ένα κακό ωράριο εργασίας είναι ικανό να σου στερεί την ενέργεια για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε υπερβολικά πολλές ώρες εργασίας, είτε σπαστό ωράριο, είτε πολύ πρωινό ή βραδινό ωράριο. Αν βλέπεις ότι το ωράριο σου δεν πρόκειται να αλλάξει τότε ήρθε η ώρα να παραιτηθείς και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου.

Related Posts