άντρας κοστούμι καλό αφεντικό

Πως θα γίνεις ένα καλό αφεντικό για τους υπαλλήλους σου

by tzinav

Πόσοι από εμάς αγαπάμε τα αφεντικά μας; Είναι αλήθεια ότι η φύση της σχέσης είναι τέτοια ώστε η συμπάθεια να μην είναι το πρώτο συναίσθημα που αισθανόμαστε. Ωστόσο, αν είσαι εσύ στο τιμόνι μια εταιρείας τότε σίγουρα θέλεις να είσαι αποδεκτός από τους υπαλλήλους σου! Πώς λοιπόν θα καταφέρεις να σπάσεις τα εμπόδια, να νικήσεις τις πιθανότητες και να γίνεις ένα καλό αφεντικό;

Θέλεις να είσαι μια ηγετική φιγούρα που οι εργαζόμενοι σου θα σέβονται, θα εκτιμούν και θα εμπνέονται από αυτόν ενώ ταυτόχρονα είναι παραγωγικοί; Ανακάλυψε λοιπόν πώς θα γίνεις ένα καλό αφεντικό για τους υπαλλήλους σου!

Συμβουλές για να γίνεις ένας αγαπητός εργοδότης!

 

Να είσαι ξεκάθαρος στις απαιτήσεις σου και δίκαιος

άντρας κοστούμι καλό αφεντικό

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν εργοδότη που στέλνει mixed signals, δηλαδή που δεν είναι ξεκάθαρος. Είναι λοιπόν σημαντικό να είσαι απόλυτα σαφής ως προς τις απαιτήσεις από την ομάδα σου ώστε να μην τους μπερδεύεις και να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Ακόμα, είναι απαραίτητο να είσαι δίκαιος απέναντι στους υπαλλήλους σου και να μην κάνεις διακρίσεις βασιζόμενος στις προσωπικές σου συμπάθειες και αντιπάθειες.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δεν σου έχουν πει ποτέ

Να είσαι ανοιχτός στις απορίες για να είσαι ένα καλό αφεντικό

επαγγελματίες συζητούν

Ένας εργοδότης που δε δέχεται τις ερωτήσεις ή που του δημιουργείται εκνευρισμός από αυτές σίγουρα δεν είναι καλός. Πώς θα μάθουν και θα γίνουν καλοί οι υπάλληλοι σου όταν δεν τους έχεις λύσει τυχόν απορίες τους επάνω στη δουλειά; Φρόντισε λοιπόν αν είσαι ανοιχτός και να δίνεις στην ομάδα σου την άνεση να θέτει ερωτήσεις. Εξάλλου, εντέλει αυτό θα κάνει καλό σε ολόκληρη την ομάδα! Να έχεις λοιπόν την πόρτα σου ανοιχτή για τέτοιες ερωτήσεις!

Δες επίσης: 4 Προσόντα που ψάχνει ο Τιμ Κουκ

Υποστήριξε τη λήψη πρωτοβουλιών

άντρες λαπ τοπ μιλάνε καλό αφεντικό

Αν δεν εμπνεύσεις και υποστηρίξεις τη λήψη πρωτοβουλιών στην ομάδα σου τότε θα παραμείνουν για πάντα προσκολλημένοι σε εσένα, πράγμα που θα σε εξαντλήσει. Μάλιστα, οι υπάλληλοι που αισθάνονται άνετοι να παίρνουν πρωτοβουλίες νιώθουν πιο δεμένοι στη δουλειά τους και προσπαθούν περισσότερο!

Δες επίσης: 3 Τρόποι να είσαι παραγωγικός όλη μέρα στο γραφείο!

Αντάμειψε τους καλούς υπαλλήλους για να είσαι ένα καλό αφεντικό

άντρας συγχαίρει

Όλοι οι υπάλληλοι περιμένουν να ανταμειφθούν όταν έχουν κάνει μια καλή δουλειά. Δυστυχώς όμως η ανταμοιβή αυτή δεν είναι δεδομένη για όλες τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, αν θέλεις να είσαι ένα καλό αφεντικό θα πρέπει να επιβραβεύεις τους υπαλλήλους που τα πήγαν καλά! Και μιλάμε κυρίως για οικονομική ανταμοιβή αλλά και για αναγνώριση. Μια τέτοια κίνηση θα τους δώσει κίνητρο να δουλέψουν το ίδιο σκληρά στην πορεία, πράγμα που στο τέλος θα οφελήσει ολόκληρη την επιχείρηση.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

Απόκλεισε κάθε μορφή bullying στο εργασιακό περιβάλλον

κουτσομπολιό δουλειά καλό αφεντικό

Το bullying στο εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που δυστυχώς υπάρχει. Όλα όμως ξεκινάν από την ανώτερη διοίκηση. Αν λοιπόν εσύ βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές προς κάποιους υπαλλήλους τότε πρέπει να τις κόψεις μαχαίρι! Να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει κάθε άνθρωπος να νιώθει ασφαλής στη δουλειά του και εσύ να δουλεύεις σκληρά για να τους παρέχεις ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς κακοποιητικές συμπεριφορές.

Related Posts