ζευγάρι που τσακώνεται

5 Συμβουλές για να μη τσακώνεσαι μαζί της!

by theman

Οι τσακωμοί είναι μέρος των σχέσεων. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες που και που, είναι απόλυτα υγιές. Μάλιστα, οι διαφωνίες αυτές μπορεί να σας ανανεώσουν ή να αποτελέσουν αφορμή για να συζητήσετε πράγματα για τη σχέση σας. Όταν όμως τσακώνεσαι συχνά και έντονα μαζί της, κάτι δε πάει καλά. Και οι συνεχείς τσακωμοί είναι λογικό να σε κάνουν να νιώθεις στεναχώρια, απογοήτευση, ανασφάλεια, μέχρι και αμφιβολία για τη σύντροφο σου.

Το να διαχειρίζεσαι με ηρεμία και ωριμότητα έναν τσακωμό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια πολλές φορές ο λόγος του τσακωμού δεν είναι καν σημαντικός επομένως είναι χρήσιμο το να ξέρεις πως να τον προλάβεις. Παρακάτω θα βρεις 5 συμβουλές για να μην μαλώνεις με μια γυναίκα έτσι ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες μεταξύ σας!

Tips για να μην μαλώνεις συχνά με τη σχέση σου!

 

1. Αν σε ενοχλεί κάτι μη το κρύβεις

άντρας και γυναίκα που έχουν μαλώσει

Το να κρύβεις και να κρατάς μέσα σου τα συναισθήματα σου είναι καταστροφικό για μια σχέση. Μπορεί να νομίζεις πως έτσι θα αποτρέψεις ένα τσακωμό, στη πραγματικότητα όμως τα συναισθήματα μαζεύονται και κάποια στιγμή θα σε κάνουν να εκραγείς. Να είσαι ειλικρινής μαζί της και να λες όταν σε ενοχλεί κάτι έτσι ώστε να λύνεται επιτόπου. Έτσι μπορείς να αποφύγεις πολλούς μικροτσακωμούς που στη πραγματικότητα χρειάστηκαν λίγα λεπτά συζήτησης.

Δες επίσης: 6 Φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια γυναίκα!

2. Απόφυγε να υψώνεις το τόνο της φωνής σου στις διαφωνίες

ζευγάρι που τσακώνεται

Οι εντάσεις και οι φωνές δεν έλυσαν ποτέ καμία διαφωνία. Εάν είσαι πολύ θυμωμένος και έχεις ανάγκη να ξεσπάσεις καλό είναι να εκτονώνεις το θυμό σου πριν οποιαδήποτε συζήτηση με μια γυναίκα. Πήγαινε μια βόλτα, άκου λίγη μουσική, γυμνάσου ή απλά περίμενε να περάσει λίγη ώρα προτού μιλήσεις μαζί της. Έτσι η συζήτηση θα είναι πιο ήρεμη αφού δε θα σε κυριεύει το συναίσθημα αλλά η λογική.

Δες επίσης: Πως να αντιμετωπίσεις την γκρίνια της κοπέλας σου!

3.Διαχώρισε τον θυμό από την οργή

ζευγάρι που έχει διαφωνίες

Είναι χρήσιμο να ξεχωρίζεις τον εκνευρισμό από την οργή. Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα, η οργή όμως είναι το ξέσπασμα του θυμού και μπορεί να σε οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά είτε σε λεκτικό είτε σε σωματικό επίπεδο. Όταν λοιπόν νιώθεις οργή, αναγνώρισε την, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει και απόφυγε το να συζητήσεις οτιδήποτε εκείνη τη στιγμή. Μια τέτοια αντιμετώπιση σημαίνει ότι διαθέτεις καλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Δες επίσης: 8 Λόγοι που μια γυναίκα φεύγει από μια σχέση!

4. Πρότεινε λύσεις αντί να καταθέτεις παράπονα

ζευγάρι που συζητάει

Όταν υπάρχει ένταση είναι σαν να βρίσκετε και οι δύο αφορμή να αραδιάσετε ο ένας τα αρνητικά στοιχεία του άλλου. Κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα που οδήγησε στο τσακωμό αλλά δημιουργεί κι άλλα προβλήματα. Αντί να παρουσιάζεις μια λίστα από πράγματα που σε ενοχλούν αναζήτησε και πρότεινε λύσεις που θα βοηθήσουν και τους δύο σας. Δώστε έμφαση στην αντιμετώπιση ενός θέματος που σας απασχολεί παρά στο θέμα το ίδιο.

Δες επίσης: Πως θα καταλάβεις αν μια γυναίκα δε σε παίρνει στα σοβαρά!

5. Φρόντισε να θέτεις σωστά τα επιχειρήματα σου

θυμωμένο ζευγάρι

Δες επίσης: 4 Λόγοι που οι σχέσεις αντίθετων χαρακτήρων δεν κρατάνε!

Ένας τσακωμός μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και αν αυτό που λες είναι σωστό αλλά χρησιμοποιείς τα λάθος λόγια για να το εκφράσεις. Θέσε σωστά τα επιχειρήματα σου και φρόντισε να μιλάς πάντα με παραδείγματα. Να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται και απόφυγε γενικεύσεις που μόνο προσβάλλουν τον άλλον!

Related Posts