γυμναστική άσκηση

6 Συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι!

by Kostas S.

Οι άνθρωποι με περισσότερες εμπειρίες αντιμετωπίζονται ως χαρούμενα άτομα. Ωστόσο δεν είναι πάντα έτσι. Αν παρατηρήσεις με μεγαλύτερη προσοχή, πιο ευτυχισμένοι είναι αυτοί που έχουν αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους και τις έχουν ξεπεράσει. Αυτό από μόνο του χτίζει μία πολύτιμη ψυχική δύναμη και τους δημιουργεί συνήθειες από τα μαθήματα που έχουν πάρει μέσω αυτών των καταστάσεων. Πάμε να δούμε λοιπόν 6 συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Μαθήματα ζωής που γνωρίζουν τα ευτυχισμένα άτομα

 

1. Γυμναστική

γυμναστική άσκηση

Με την άσκηση έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο οργανισμός παράγει την ορμόνη της ντοπαμίνης η οποία ονομάζεται και ορμόνη της ευτυχίας. Θα έχεις ακούσει πολλές φορές από αυτά τα άτομα ότι γυμνάστηκαν μόνο και μόνο επειδή είχαν κακή διάθεση. Οπότε αν τελευταία είσαι ψυχολογικά πεσμένος ξεκίνα ένα άθλημα. Κατά προτίμηση κάτι ομαδικό και μαζί με κάποιον γνωστό σου.

Δες επίσης: 7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική

2. Διάβασμα Βιβλίων

βιβλία διάβασμα

Το διάβασμα είναι μία συνήθεια που είναι κοινή σχεδόν σε όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους ανεξαρτήτως τον τομέα τους. Ο Bill Gates, ο Michael Jordan, ο Elon Musk, ο Leonardo DiCaprio και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν ότι διαβάζουν τουλάχιστον δύο ώρες τη μέρα. Βέβαια όλοι αυτοί διαβάζουν βιβλία σχετικά με τον τομέα τους, αλλά εσύ μπορείς να διαβάσεις βιβλία σε ένα θέμα που θέλεις να βελτιωθείς. Υπάρχουν βιβλία κυριολεκτικά για οτιδήποτε από αθλητικά μέχρι και φιλοσοφία.

Δες επίσης: 6 tips για να διαβάζεις βιβλία με μεγαλύτερη ευκολία

3. Γράψιμο

γράψιμο σκέψεων

Σε μία έρευνα που έγινε σε ένα σχολείο παρατήρησαν ότι τα παιδιά που κρατούν ημερολόγιο είχαν καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους. Μπορούσαν να αντιληφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό τις αδυναμίες αλλά και τα πλεονεκτήματά τους. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι προτρέπουν τους ασθενείς τους να κρατούν κάποιας μορφής ημερολόγιο, οπότε πιάσε μολύβι και ξεκίνα να γράφεις οτιδήποτε θέλεις.

4. Διαλογισμός

ηρεμία γαλήνη

Έχει αποδειχθεί από εκατοντάδες έρευνες ότι ο διαλογισμός  βελτιώνει τη δημιουργικότητα, βοηθάει στο να επικεντρώνεσαι στο παρόν και μειώνει το άγχος. Κάτσε λοιπόν σε ένα ήσυχος μέρος (δεν χρειάζεται να κάτσεις στο πάτωμα, μπορείς και σε μία καρέκλα) κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τίποτα! Μην ξεχάσεις να βάλεις μία αντίστροφη μέτρηση 3-4 λεπτών για να μην δελεάζεσαι να κοιτάς πόσος χρόνος έχει περάσει και κάθε μήνα να αυξάνεις το χρόνο σου 1 λεπτό.

Δες επίσης: 6 τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες

5. Εθελοντισμός

κοινότητα βοήθεια

Ο εθελοντισμός δεν είναι τόσο διαδεδομένος στη χώρα μας, αλλά παντού θα βρεις μία εθελοντική ομάδα για να πάρεις μέρος. Θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, θα ανεβεί η αυτοπεποίθηση σου, αλλά θα είναι και μία καλή προσθήκη στο βιογραφικό σου. Προσπάθησε να βρεις μία ομάδα που κάνει κάτι το οποίο σε ενδιαφέρει πραγματικά.

Δες επίσης: Πως να γίνεις πιο κοινωνικός 

6. Βρες αυτό που σου αρέσει

δυναμισμός εργατικότητα

Τέλος, μία πολύ μεγάλη αλήθεια είναι ότι αν θέλεις να γίνεις καλός σε κάτι πρέπει να σου αρέσει. Επαγγελματικά θα εξελιχθείς πιο γρήγορα αν ξεκινήσεις μία δουλειά που σου αρέσει στα τριάντα σου, ενώ έχεις δοκιμάσει άλλες δέκα δουλειές, παρά να δουλεύεις από τα είκοσι δύο σου σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει. Η κύρια αιτία για αυτό είναι ότι όταν μαθαίνεις κάτι που σου αρέσει, το μαθαίνεις πιο γρήγορα, με λιγότερη πίεση και άγχος.

Related Posts