λόγοι να ξεκινήσεις γυμναστική

7 Λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική!

by theman

Όπως, πιθανότατα, θα ξέρεις, ήδη, η γυμναστική μας βοηθάει να μένουμε σε φόρμα και να ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση μας. Ωστόσο, τα οφέλη της δε σταματάνε εκεί, καθώς βελτιώνει και τον εσωτερικό μας κόσμο. Εάν είσαι από αυτούς, που δεν τα πάνε και πολύ καλά με τη γυμναστική, τότε διάβασε παρακάτω ποιοι είναι οι 7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική, για να τη δεις με άλλη ματιά!

Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις γυμναστική;

 

1. Βοηθάει στη μνήμη

λόγοι να πας γυμναστήριο

Εάν δεν το είχες ακούσει ξανά στο παρελθόν, είναι αλήθεια πως η γυμναστική βελτιώνει τη μνήμη μας. Σύμφωνα με έρευνες, το αερόβιο εξασκεί όχι μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό μας, λόγω της έντασης της άσκησης. Μέσω αυτής προκαλείται εγκεφαλική διέγερση και συνεπώς, βελτιώνει τη μνήμη.

Δες επίσης: 5 Tips γυμναστικής που προτείνει ένας ειδικός!

2. Αυτοπεποίθηση

λόγοι να γυμνάζεσαι

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, μέσω της άθλησης, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση μας. Καθημερινά στις προπονήσεις ξεπερνάς τον εαυτό σου και κάνεις αυτά, που δεν πίστευες ποτέ ότι θα καταφέρεις. Συνεπώς, βελτιώνοντας την εμφάνιση σου, αλλάζεις την ψυχολογία σου και αντιμετωπίζεις τη ζωή πιο θετικά.

Δες επίσης: Η σημασία της πρωινής γυμναστικής!

3. Μειώνει το στρες

γιατί να ξεκινήσεις γυμναστήριο

Μια καλή προπόνηση θα σε ανακουφίσει από το στρες και θα σου χαρίσει, σίγουρα, καλή ψυχολογία, για το υπόλοιπο της ημέρας. Αυτό συμβαίνει, διότι. κατά της ώρα της γυμναστικής, βγάζουμε όλη την ένταση που έχουμε συσσωρευμένη μέσα μας.

Δες επίσης: 7 Χρήσιμα tips αν είσαι αρχάριος στο γυμναστήριο

4. Βελτιώνει την υγεία

γυμναστική

Σίγουρα, θα έχεις ακούσει να λένε γιατροί και όχι μόνο, πως η καθιστική ζωή δεν κάνει καλό. Η άσκηση μαζί με την καλή διατροφή είναι το κλειδί για μια υγιή ζωή. Η τακτική άσκηση βοηθά στην πρόληψη πολλών παθήσεων και πιο συγκεκριμένα, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη.

Δες επίσης: 7 Συμβουλές για να βελτιώσεις την απόδοση στη γυμναστική!

5. Αυξάνει την ενέργεια μας

λόγοι να ξεκινήσεις γυμναστική

Η άσκηση λειτουργεί ανταποδοτικά. Όσο πιο δυνατή προπόνηση κάνεις, τόσο περισσότερη ενέργεια θα αποκομίσεις. Ίσως, μετά το τέλος της προπόνησης να νιώθεις εξαντλημένος, ωστόσο τις επόμενες μέρες θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πολύ πιο ενεργητικός.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για ολοκληρωμένη αποτοξίνωση σώματος

6. Ενδορφίνες

γυμναστήριο

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εκκρίνονται ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της χαράς. Σε συνδυασμό με τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη, αποκτάς αισθήματα ευεξίας και ευτυχίας.

Δες επίσης: Τι να τρως πριν το γυμναστήριο για full απόδοση

7. Καύση λίπους

γιατί να ξεκινήσεις γυμναστική

Δες επίσης: Η σημασία της πρωινής γυμναστικής!

Προφανώς και θα το ξέρεις ήδη, πώς με τη γυμναστική καις λίπος. Έτσι, λοιπόν, μέσω της άσκησης θα πετύχεις το στόχο σου, για ένα υγιές και γραμμωμένο σώμα. Μην ξεχνάς, όμως, ότι για να δεις αποτελέσματα θέλει υπομονή και επιμονή.

Related Posts