στρεσαρισμένος άντρας

5 Σημάδια ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

by tzinav

Το να μην περνάς καλά στη δουλειά σου κάνει την καθημερινότητα πιο δύσκολη. Εξάλλου, η δουλειά μας καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της μέρας μας. Και καμιά φορά η λύση είναι να αλλάξεις δουλειά! Πως όμως θα καταλάβεις αν είναι ώρα για αλλαγή ή αν απλά πρέπει να κάνεις υπομονή στη δουλειά που είσαι ήδη;

Επειδή περνάμε πολλές ώρες της μέρας μας στη δουλειά είναι σημαντικό να περνάμε ευχάριστα και σίγουρα να μη ζούμε άσχημες καταστάσεις. Αν εσύ δε νιώθεις άνετα στη δουλειά σου δες 5 σημάδια ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά!

Πως θα καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά!

 

1. Αισθάνεσαι διαρκώς στρεσαρισμένος

στρεσαρισμένος άντρας

Το να περνάς περιόδους στρες στη δουλειά, για παράδειγμα όταν είναι να παραδώσεις ένα μεγάλο project, είναι πολύ σύνηθες και στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Αν από την άλλη το στρες έχει γίνει μέρος της ζωής σου κάθε μέρα τότε τα πράγματα δεν είναι καλά! Ειδικά αν ξυπνάς και σε πιάνει κατευθείαν μεγάλο άγχος και στεναχώρια που έχεις να πας στο γραφείο! Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα αν έχεις αποκτήσει ψυχοσωματικά συμπτώματα από το άγχος της δουλειάς.

Δες επίσης: 5 Tips για να πετύχεις στη νέα δουλειά σου

2. Κοιτάς διαρκώς το ρολόι- Ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

άντρας βαριέται δουλειά αλλάξεις δουλειά

Το να βαριέσαι στη δουλειά σου μπορεί να γίνει ανυπόφορο! Αν λοιπόν πηγαίνεις στη δουλειά και κοιτάς διαρκώς το ρολόι σου για να φύγεις τότε αυτό σημαίνει ότι δεν νιώθεις κανένα challenge και σου λείπει το κίνητρο. Στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερα να πας σε κάποια άλλη δουλειά που ο χρόνος σου θα περνάει πιο ευχάριστα και γρήγορα!

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

3. Δεν αισθάνεσαι ότι σε σέβονται

καβγάς δουλειά

Ο σεβασμός στο εργασιακό περιβάλλον είναι απαραίτητος. Όταν αισθάνεσαι ότι δε σε σέβονται, ότι δέχεσαι άσχημες συμπεριφορές, ότι δεν παίρνεις αναγνώριση, ότι δεν εκτιμάται η προσπάθεια σου και άλλα τέτοια τότε καιρός να ψάξεις μια άλλη δουλειά που θα σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που δεν πρέπει να λες στη δουλειά σου!

4. Νιώθεις ότι δεν υπάρχει εξέλιξη- Ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

αλλάξεις δουλειά

Η εξέλιξη στη δουλειά συνήθως είναι κίνητρο για να δουλέψεις καλύτερα. Μάλιστα, η πιθανότητα εξέλιξης συχνά σου δίνει πιο πολλή όρεξη να εργαστείς. Αν στη δουλειά σου δεν υπάρχει πια εξέλιξη σε κανένα τομέα (ανέλιξη στη θέση, μισθολογική ανέλιξη) τότε μπορεί να νιώθεις αποθαρρυνμένος. Αν δεν απολαμβάνεις τη ρουτίνα σου ήρθε λοιπόν η ώρα για αλλαγή!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχθείς επαγγελματικά

5. Δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής

άντρας ξενυχτά δουλεύοντας

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Αν στη δική σου περίπτωση ξυπνάς και κοιμάσαι δουλεύοντας ή σκεπτόμενος τη δουλειά και δε μπορείς να δώσεις χρόνο και στην προσωπική σου ζωή τότε κάτι δεν πάει καλά! Αυτή η απουσία ισορροπίας μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής είναι αρκετή για να σε κάνει να αλλάξεις δουλειά και να βρεις μια που σου δίνει χώρο για εσένα και τους ανθρώπους σου. Εξάλλου, αυτό είναι ποιότητα ζωής!

Related Posts