Πως να διαχειριστείς το ghosting και το αν σε σνομπάρει αυτή

Τι είναι το ghosting και πως να το διαχειριστείς!

by theman

Όλοι μας το έχουμε περάσει ή ακόμα και προκαλέσει. Άλλοι χωρίς να το καταλάβουν, άλλοι συνειδητά, είτε για να κερδίσουν την προσοχή είτε επειδή πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει. Αναπάντητα μηνύματα και κλήσεις. Εκνευρισμός, απορία, συνομιλίες με τον εαυτό σου και φίλους. Πως να αντιδράσεις σε μία τέτοια στάση; Πως να το “σώσεις”; Για καλή σου τύχη, να λοιπόν ο καλύτερος οδηγός επιβίωσης από ghosting!

Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να απαντήσεις μόνος σου στα ερωτήματα που πλανώνται, δίνοντας σου την αυτοπεποίθηση και την γνώση που χρειάζεσαι. Τι και αν είναι ήδη αργά; Την επόμενη φορά θα ξέρεις σίγουρα πως να το διαχειριστείς.

Δες επίσης: 6 Πράγματα που ξενερώνουν μια γυναίκα! 

Τι είναι το ghosting;

Οδηγός επιβίωσης: τι είναι το ghosting και τι να κάνω

Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη κίνηση που όποιος την έκανε σίγουρα είχε πάρει το πράσινο φως. Ποτά γυρνούσαν, γέλια και χαρές, βλέμματα που τρυπάνε και η συζήτηση έρεε. Ανταλλαγή τηλεφώνων και να λοιπόν! Το πρώτο μήνυμα συνδεδεμένο με ένα inside joke της σημαδεμένης βραδιάς. Κανονίστηκε η έξοδος, άγχος για το πρώτο ραντεβού και το πως θα κυλήσει. Τελειώνει αυτό, έχεις την εντύπωση ότι πέρασε και αυτή υπέροχα.

Ψευδαίσθηση; Μηνύματα έρχονται και φεύγουν. Περιμένεις να το ξανακανονίσετε, το βλέπεις χαλαρά και όπου βγει. Αυτή; Δεν έχει απαντήσει ούτε σε ένα μήνυμα, διαβάστηκε ξανά και ξανά. Δεν σου αφήνει καν μία απάντηση στο γιατί σου. Ghosting λοιπόν, η μάστιγα της εποχής. Με άλλα λόγια, η απότομη εξαφάνιση ενός ατόμου με το οποίο θεωρούσαμε πως κάτι υπήρχε. Είτε επένδυσες στην γυναίκα που κυνηγάς είτε όχι, σίγουρα θα είσαι εκνευρισμένος και απορημένος. Τώρα όμως, ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης είναι στα χέρια σου!

Πως να το διαχειριστείς;
1) Δεν φταις εσύ!

Αναπάντητα μηνύματα-φταίω εγώ;

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου επειδή αυτή σε σνομπάρει, δεν απαντά σε μηνύματα ή ακόμα και κλήσεις. Πέρασες σίγουρα όμορφα στην συνάντηση σας και ενδεχομένως και αυτή. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει κάποιο λάθος για να μην σου απαντάει. Στην τελική, δεν γνωρίζεις τις προηγούμενες εμπειρίες του άλλου ατόμου.

Το crush σου μπορεί να μην είναι έτοιμη να διαχειριστεί κάτι καινούργιο, λόγω χωρισμού ή υπάρχουσας επιβαρυμένης συναισθηματικής κατάστασης. Μπορεί από το να μετάνιωσε για μία επιλογή της μέχρι το να γύρισε σε κάποιο προηγούμενο άτομο. Ίσως να επιζητούσε μόνο μία εφήμερη επιβεβαίωση και προσοχή από εσένα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα το μάθεις ποτέ και σε κανέναν οδηγό επιβίωσης. Και τι να κάνεις τότε;

Δες επίσης: 8 Λόγοι που μια γυναίκα φεύγει από μια σχέση!

2) Είναι μία απάντηση

Οδηγός επιβίωσης: μην κατηγορείς τον εαυτό σου-είναι μία απάντηση το ghosting

 

Το να μην το πάρεις προσωπικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλεις εγωισμό. Το αγαπημένο σου part αν είσαι πεισματάρης και εγωιστής. Το να σε σνομπάρει και να μην σου δίνει ίχνος σημασίας ή έστω να σου απαντά με αδιαφορία και ανιαρά είναι σίγουρα μία απάντηση! Μην ξεχνάμε ότι την ενέργεια την νιώθεις, αν έχεις καλό προαίσθημα για το πως θα εξελιχθεί είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει. Αν όχι, όταν δηλαδή κάτι σου κολλάει περίεργα, τότε κάπου μπάζει και πρέπει να αναθεωρήσεις.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το ghosting. Η αλήθεια είναι μία, ανεξαρτήτως του λόγου που σίγουρα δεν πρέπει να μας νοιάζει! Δεν ενδιαφέρεται. Σκληρή μα τόσο ειλικρινή απάντηση. Αναμφισβήτητα ανώριμος ο τρόπος διαχείρισης και θα προτιμούσαμε όλοι μα όλοι έναν πιο ευθύ και ειλικρινή τρόπο, ένα μήνυμα τύπου “δεν ενδιαφέρομαι”. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όμως την συμπεριφορά των άλλων παρά μόνον να προσαρμόσουμε την δικιά μας!

3) ΠροχωράμεΠέρνα χρόνο με τους φίλους-φίλες σου και επένδυσε σε σένα

 

Οδηγός επιβίωσης: προχώρα. Δεν γίνεται να λείπει αυτή η λέξη. Άκρως σημαντική για να “κερδίσεις” στην συνέχεια. Πήρες την απάντηση σου, όχι με μήνυμα μεν αλλά με την συμπεριφορά της. Μην κρατάς τον εαυτό σου πίσω να μπλέκεται σε overthinking και να απαντάει στα γιατί που προκύπτουν. Δεν θα βγάλεις άκρη, μάζεψε τα κομμάτια σου και προχώρα. Κάνε τα story σου, πέρνα χρόνο με τους φίλους σου και μην αφήσεις το “εγώ” σου να πέσει! Αν είσαι έτοιμος προχώρα στον επόμενο στόχο σου. Ξέρουμε ενδόμυχα μέσα μας ότι αυτή είναι η λύση. Εύκολο σίγουρο να στο λένε, δύσκολο να το κάνεις. Μια προσπάθεια όμως πάντα αξίζει!

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να ξεπεράσεις τον χωρισμό!

4) Ανακατεύθυνε την ενέργεια σου

Εστίασε στον εαυτό σου, χρησιμοποιήσε την ενέργεια σου

 

Άδικα σπαταλάς χρόνο στο να στέλνεις ξανά και ξανά. Δεν θα σου απαντήσει και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το να σπαταλάμε ενέργεια σε κάτι που είναι φαινομενικά αλλά και πραγματικά τελειωμένο δεν θα μας ωφελήσει πουθενά. Τι να κάνουμε αντ’ αυτού; Αλλάζουμε σκεπτικό, ενστερνίζουμε την άποψη ότι δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτήν την γυναίκα που διεκδικούμε και εστιάζουμε σε εμάς.

Ασχολούμαστε με την δουλειά μας ή τις υποχρεώσεις μας, απολαμβάνουμε τις εξόδους με φίλους, γυμναζόμαστε, βρίσκουμε καινούργια χόμπι, επενδύουμε με λίγα λόγια στον εαυτό μας. Σίγουρα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας και εν καιρώ θα είναι όλο και πιο εύκολο να μην ασχολούμαστε με καταστάσεις που δεν σηκώνουν πολλά.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

Bonus: Get over it

Αυτός ο οδηγός επιβίωσης θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς κάποια πράγματα. Αν υπάρχει μία περίπτωση να την κερδίσεις ξανά, αυτήν και την προσοχή της είναι όντως να δείξεις ότι το πήρες σαν απάντηση και δεν σε νοιάζει πλέον. Μην ξαναστείλεις, θα δείξεις ότι βρίσκεσαι σε απόγνωση και ότι επιζητάς την δικιά της σημασία και επιβεβαίωση. Γεγονός καθόλου γοητευτικό. Στα μάτια της δεν θα έχεις αξία και δεν θα είσαι κάτι που θα της τραβήξει το ενδιαφέρον-προσοχή.

Ξεπέρασέ το, αν είσαι άτομο των social μην ξεκινήσεις να προμοτάρεις μανιωδώς την καινούργια σου ζωή και να ανεβάζεις 3 story την μέρα. Σίγουρα θα το αντιληφθεί και θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Καλλιέργησε το σκεπτικό ότι δεν σε νοιάζει και θα βγει στην πράξη. Ο μόνος πιθανός τρόπος να την κερδίσεις αν αντιληφθεί ότι δεν την έχεις ανάγκη για να περάσεις καλά. Τότε ίσως δεν σε σνομπάρει άλλο. Μην τρέφεις όμως ελπίδες απαραίτητα, επένδυσε σε σένα!

Related Posts