μόνος τα χριστούγεννα

Τι να κάνεις αν είσαι μόνος τα Χριστούγεννα

by theman

Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά είναι μέρες που συνηθίζουμε να τις περνάμε με την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που για διάφορους λόγους μπορεί να μην μπορούμε να είμαστε με τα άτομα που αγαπάμε. Έτσι, αν είσαι και εσύ φέτος μόνος τα Χριστούγεννα, μη το βάζεις κάτω. Είναι κάτι που συμβαίνει και θα συμβεί σε πολλούς ανθρώπους και δεν είναι ανάγκη να στεναχωριέσαι.

Αν φέτος είναι από τις χρονιές που για κάποιον λόγο θα είσαι μόνος τα Χριστούγεννα, δες πως να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση. Δες τι να κάνεις αν είσαι μόνος τα Χριστούγεννα και πως να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις γιορτές!

Πως να κάνεις ωραίες γιορτές ακόμα και να είσαι μόνος τα Χριστούγεννα!

 

1. Να είσαι ανοιχτός σε προτάσεις

νέες παρέες

Μπορεί να είσαι μόνος φέτος, ωστόσο δεν αποκλείεται να έρθουν προτάσεις από νέους φίλους. Μην αποκλείεις προσκλήσεις από ένα άτομα του περίγυρου σου με τον φόβο ότι δε θα περάσεις καλά. Προσπάθησε να είσαι πιο κοινωνικός και που ξέρεις, ίσως σε οδηγήσει στο να περάσεις όμορφες γιορτές και να γνωρίσεις νέα ενδιαφέροντα άτομα.

Δες επίσης : Πως να κάνεις νέες παρέες αν είσαι ντροπαλός!

2. Δοκίμασε τον εθελοντισμό

εθελοντισμός

Ένας τρόπος για να περάσεις βοηθητικά και ποιοτικά τον χρόνο σου είναι να γίνεις εθελοντής σε κάποια οργάνωση ή όπου έχουν ανάγκη. Μπορείς , αυτές τις γιορτινές μέρες, να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου. Αυτό όχι μόνο θα είναι καλό προς τους άλλους, αλλά θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα ξέροντας ότι έχεις κάνει μια καλή πράξη για κάποιον που έχει ανάγκη. Δώσε με τον χρόνο σου λίγη χαρά σε ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να περάσουν αυτές τις μέρες τόσο χαρούμενα.

3. Δούλεψε για εσένα

δουλειά από το σπίτι

Εάν έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις από το σπίτι τις μέρες των Χριστουγέννων,είναι μια καλή ευκαιρία για εσένα. Χρησιμοποίησε αυτές τις μέρες για να γίνεις πιο παραγωγικός, να κλείσεις υποχρεώσεις, να συνομιλήσει με άλλους συναδέλφους που πιθανώς να δουλεύουν επίσης. Αν πάλι δεν μπορείς να δουλέψεις, εκμεταλλεύσου την μέρα για να κάνεις δουλειές στο σπίτι, να ασχοληθείς με κάτι που δεν προλαβαίνεις άλλες μέρες ή το ανέβαλλες συνεχώς.

Δες επίσης :  7 Τρόποι για να γίνεις παραγωγικός στη δουλειά!

4. Γιόρτασε online

γιορτασε ονλάιν

Αν αυτό που σε χωρίζει με τους αγαπημένους σου είναι απόσταση, η τεχνολογία μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. Προγραμμάτισε μαζί τους μια διαδικτυακή συνάντηση, συζητήστε,φάτε μαζί, ακούστε μουσική. Μπορείτε να περάσετε χρόνο ακόμα και μέσω μιας κάμερας. Ίσως δεν είναι ίδια η αίσθηση αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να είσαι μόνος τα Χριστούγεννα.

5. Απόλαυσε την μοναξιά σου

απόλαυσε τη μοναξιά σου

Μερικές φορές λίγη μοναξιά είναι αυτό που χρειάζεσαι ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που είσαι μόνος και κάνε πράγματα για τον εαυτό σου. Δες την αγαπημένη σου ταινία, διάβασε ένα βιβλίο, περιποιήσου τον εαυτό σου, παίξε ένα παιχνίδι ή κάνε κάτι δημιουργικό, ετοίμασε το αγαπημένο σου γεύμα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος και να απολαύσεις αυτές τις ώρες ηρεμίας.

Δες επίσης : 5 Τρόποι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου!

Ακόμα και αν οι συνθήκες σε έκαναν να μείνεις μόνο φέτος τις γιορτές, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αξιοποιήσεις αυτό το χρόνο όσο το δυνατόν καλύτερα. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να περνάς αυτές τις μέρες με τους αγαπημένους σου, παρόλα αυτά, παραπάνω θα δεις μερικές συμβουλές για το τι μπορείς να κάνεις αν είσαι μόνος τα Χριστούγεννα!

Related Posts