τρέχει στο πάρκο

5 Τρόποι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου!

by theman

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν καταφέρνουμε πολύ καλά να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Όταν μάλιστα αναζητούμε τρόπους για να διώξουμε το άγχος μας, πρέπει να εστιάζουμε στον εαυτό μας. Το να του αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την ημέρα μας ανακαλύπτοντας διαφορετικές πτυχές μας και νέα ενδιαφέροντα, είναι το κλειδί για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Στον ποιοτικό μας χρόνο σίγουρα μπορούμε να κάνουμε ότι μας ικανοποιεί προσωπικά. Δεν χρειάζεται να λογοδοτήσουμε πουθενά. Χρειάζεται μόνο να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας. Παρακάτω θα διαβάσεις για τους 5 τρόπους να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου! Δες επίσης: 6 Σημάδια ότι έχεις υπερβολικό άγχος!

5 Τρόποι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου!

 

1) Δοκίμασε τον διαλογισμό

περνάει ποιοτικό χρόνο, κάνει διαλογισμό

Είναι λάθος να σνομπάρουμε και να θεωρούμε ότι ο διαλογισμός είναι μόνο για τις γυναίκες. Αν δεν το δοκιμάσουμε δεν μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά το πόσο θα μας χαλαρώσει και θα μας συνδέσει με τον εαυτό μας. Το γεγονός κιόλας ότι απομονωνόμαστε από το περιβάλλον μας και μένουμε μόνοι με την αύρα μας θα μας χαρίσει άπειρα οφέλη. Μην ξεχνάμε ότι ο διαλογισμός καθαρίζει το μυαλό και σίγουρα θα αυξήσει την παραγωγικότητα μας. Μετά από έστω 10 λεπτά, θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την ημέρα με ένα πιο καθαρό μυαλό σίγουρα!

Δες επίσης:4 Λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις τον διαλογισμό!

2) Παρακολούθησε ομιλίες

δίνει ομιλία

Δεν είμαστε λίγοι εμείς που βαριόμαστε και κουραζόμαστε μόνο στην σκέψη του να διαβάσουμε μερικά βιβλία. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ώστε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας είναι να παρακολουθήσουμε μερικές ομιλίες. Ποιες; Ανοίγουμε το youtube, πατάμε “tedx ομιλίες” και απλά επιλέγουμε το θέμα που μας ιντριγκάρει. Έτσι όχι μόνο θα διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και θα ακούσουμε πολύπλευρες απόψεις επί ενός θέματος αλλά και θα αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δες επίσης: 8 Επιτραπέζια παιχνίδια για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου!

3) Γυμνάσου

τρέχει στο πάρκο

Νους υγιής εν σώματι υγιεί λέμε. Αν θέλουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας αρκεί το να γυμναστούμε και να προσέξουμε την φόρμα μας. Το να βγούμε έστω και για μία βόλτα, περπατώντας με τις σκέψεις μας ή ακούγοντας μουσική, θα μας χαλαρώσει και θα διώξει το περιττό άγχος. Επιπλέον, αν μάλιστα το συνδυάσουμε με μία σωστή διατροφή και δούμε αποτελέσματα, αυτό θα τονώσει το θάρρος και την αυτοπεποίθηση μας. Αντί λοιπόν να καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση, μπορούμε πολύ απλά να βγούμε για ένα 10λεπτο τρέξιμο ή έστω περπάτημα.

Δες επίσης: Η σημασία της πρωινής γυμναστικής!

4) Δες μία θεατρική παράσταση

βλέπει θέατρο, περνά ποιοτικό χρόνο

Άλλος ένας τρόπος για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Το να παρακολουθήσουμε μία θεατρική παράσταση θα μας ψυχαγωγήσει και ίσως μας φέρει σε θέση αναλογιστούμε ξανά κάποια πράγματα. Οι περισσότερες παραστάσεις περνάνε ένα βαθύ νόημα στον θεατή, που βλέπει μπροστά του διάφορες σκηνές να ξετυλίγονται. Άλλες σατιρίζουν την κοινωνία ή ένα φαινόμενο και άλλες αναφέρονται σε ουτοπικές καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, θα δούμε την ζωή με άλλο μάτι, πιο καλλιτεχνικό. Εκεί κιόλας είναι που κρύβεται η μαγεία του θεάτρου. Αν θέλουμε λοιπόν να περάσουμε ποιοτικό χρόνο, το να δούμε θέατρο έστω και online, είναι μία πολύ καλή επιλογή. Ψάξτο και θα με θυμηθείς!

Δες επίσης: 10 Συμβουλές για να διαχειριστείς καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο σου!

5) Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

ζεστό ντουζ

Ένας τελευταίος τρόπος για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας ακόμα και αν έχουμε μόνο 10 λεπτά στην διάθεση μας. Σηκωνόμαστε, παίρνουμε την πετσέτα μας, ανοίγουμε το νερό και το αφήνουμε να τρέχει πάνω μας. Θα χαλαρώσουμε απίστευτα διώχνοντας όλες τις κακές σκέψεις και τα άγχη μας. Αν κιόλας το συνδυάσουμε με λίγο χαλαρωτική μουσική ή έστω το είδος που μας αρέσει, τότε σίγουρα θα το απολαύσουμε δίχως αύριο!

Δες επίσης: 6 Λόγοι που νιώθεις ότι έχεις πολύ περιορισμένο χρόνο!

Άλλοι τρόποι για να το πως να περάσεις ποιοτικό χρόνο

διαβάζει βιβλίο και πίνει καφέ

Το σημαντικό στο να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και πλήρεις με τον εαυτό μας είναι να διαχειριζόμαστε σωστά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε πότε πρέπει να χαλαρώσουμε και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο και πότε πρέπει να διασκεδάσουμε. Ένας ακόμα τρόπος να απολαύσουμε τον χρόνο με τον εαυτό μας είναι να δούμε ξανά τις αγαπημένες μας ταινίες ή σειρές. Θα ξαναθυμηθούμε τα παλιά και σίγουρα θα περάσουμε πολύ όμορφα ακόμα και μόνοι μας.

Μία τελευταία ιδέα για να περάσουμε όμορφα στο σπίτι είναι να ζωγραφίσουμε κάποιον πίνακα. Τα κάδρα και ο εξοπλισμός δεν θα μας βγει πάνω από 10 ευρώ ενώ ταυτόχρονα αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι ανεκτίμητης αξίας!

Related Posts