ti prepei na apoxwristei o antras anw twn 50

10 Χαρακτηριστικά που οδηγούν στην επιτυχία!

by theman

Πάντα απορούμε τι διαφοροποιεί τους ανθρώπους που πετυχαίνουν στη ζωή τους από τους υπόλοιπους. Εκτός από το να είναι καλοί στη δουλειά τους, διότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πολλοί είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, λίγοι όμως πετυχαίνουν. Μήπως τελικά αυτό που τους βοηθάει είναι κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς τους και κάποιες συνήθειες που έχουν αναπτύξει;

Με άλλα λόγια, μήπως η επιτυχία τους δεν ξεκινάει από τις ικανότητές τους αλλά από κάτι βαθύτερο, δηλαδή την ίδια τους τη νοοτροπία; Σήμερα θα δούμε δέκα στοιχεία της προσωπικότητας και της καθημερινότητας που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία!

Ποια χαρακτηριστικά εγγυώνται την επιτυχία;

 

1. Διαβάζουν συνεχώς βιβλία

Αρκετοί βαριούνται να διαβάζουν βιβλία και λόγω της τεχνολογίας που έχει εξελιχθεί, προτιμούν να βλέπουν βίντεο. Όσον αφορά τα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε, μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά. Τίποτα δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει τη γοητεία του βιβλίου, ενώ επιπλέον είναι μια συνήθεια που κρατάει το μυαλό ενεργό και μας προστατεύει από το να αναπτύξουμε γεροντική άνοια στο μέλλον.

2. Ενθαρρύνουν τους άλλους

Ένας άνθρωπος που μπορεί να πετύχει δεν πορεύεται μόνος του. Δεν αποκλείει τον εαυτό του από την επικοινωνία με τους γύρω του, γιατί ξέρει ότι έχει να μάθει πολλά από εκείνους. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, δεν λειτουργεί καλά αν δε ζει μόνος του ενώ όλοι θέλουμε να ακούσουμε κάποιες φορές έναν καλό λόγο.

ti prepei na apoxwristei o antras anw twn 50

3. Αποδέχονται την αλλαγή

Δε θυμάμαι πού και πότε το διάβασα, αλλά συμφωνώ απόλυτα με το ότι για να αποκτήσεις κάτι που μέχρι τώρα δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που μέχρι τώρα δεν έκανες. Ένα είναι σίγουρο: η επιτυχία και η εξέλιξη δεν πρόκειται να έρθουν αν μένουμε στα ίδια, έτσι οι άνθρωποι που θα πετύχουν μαθαίνουν να δέχονται την αλλαγή και να τη βλέπουν θετικά.

4. Μιλάνε για ιδέες και όχι για άτομα

Το να μιλάς απλώς για άλλα άτομα χωρίς να υπάρχει κάποιο όραμα, είναι στα όρια του κουτσομπολιού. Ενώ είναι καλό μέχρι ενός σημείου να μας απασχολούν οι άλλοι, το να μην παίρνουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας και να μην “κατεβάσουμε” ιδέες για την εξέλιξή μας, δεν θα μας βγάλει πουθενά.

confidence and success

5. Ξέρουν να συγχωρούν

Όχι για να κάνουν τη χάρη στους άλλους, αλλά γιατί ξέρουν ότι σημασία έχει να προχωράς μπροστά. Με το να συγχωρήσουν, θα δουν την κατάσταση από τη θετική της πλευρά. Θα φύγει ένα βάρος από μέσα τους, θα πάρουν ένα βασικό μάθημα και θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Κανείς μνησίκακος δεν προχώρησε μπροστά, γιατί η κακή του οπτική τον κρατάει πίσω.

Δες επίσης: Τα 10 βασικά στοιχεία της επιτυχίας!

6. Νιώθουν ευγνωμοσύνη

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις σε αυτά που δεν έχεις (ακόμη) είναι να είσαι ευγνώμων και να εκτιμάς τα πράγματα που ήδη έχεις. Κάποιος που πιθανότητα ξεχνάει όσα έχει ήδη και εστιάζει σε αυτά που δεν έχει, πιθανότατα να το κάνει κι όταν έχει περισσότερα πράγματα και αυτό θα τον πάει πίσω. Αν δεν μάθεις να είσαι ευγνώμων τώρα, δεν θα είσαι ποτέ.

road to follow

7. Δέχονται τα λάθη τους

Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ σε κάποιον που δεν ξέρει να χειρίζεται και την αποτυχία. Αυτά τα δύο είναι δίδυμα αδερφάκια: αν δε βιώσεις το ένα, δε θα βιώσεις ούτε και το άλλο. Ειδικά όταν είναι από δικό σου λάθος, θα πρέπει να το αποδεχτείς, να μάθεις από αυτό και να πας παρακάτω, και όχι να τιμωρείς τον εαυτό σου ή να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη.

8. Μαθαίνουν κάθε μέρα

Έστω, κάτι μικρό, ακόμα και αν είναι άσχετο με το επάγγελμά τους. Όμως οι άνθρωποι που πετυχαίνουν δε σταματούν ποτέ να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους και να μαθαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα. Άλλωστε υπάρχουν τόσα πολλά να εξερευνήσεις, που δε θα βαρεθείς ποτέ να ακονίζεις έτσι το μυαλό σου.

9. Θέλουν να πετύχουν και οι υπόλοιποι

Ο πραγματικά επιτυχημένος άνθρωπος θέλει να δει και τους γύρω του να πετυχαίνουν. Χαίρεται με τη χαρά των άλλων, όχι μόνο επειδή έχει θετικά συναισθήματα αλλά και επειδή είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, που δεν φοβάται ότι οι άλλοι θα τους “εκθρονίσουν”.

10. Θέτουν πλάνα και στόχους

Ποτέ δεν πιστεύουν ότι η επιτυχία είναι θέμα τύχης. Αντίθετα, ξέρουν ότι οφείλεται στη σκληρή δουλειά, τις σωστές συνήθειες και τον σωστό προγραμματισμό. Αν έχουν στόχους, φροντίζουν να τους θέσουν όσο πιο λεπτομερώς γίνεται, ώστε να ξέρουν ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουν για να τους φτάσουν.

Δες επίσης: 7 τρόποι να παραμένεις πάντα συγκεντρωμένος στους στόχους σου!

Αυτά είναι τα δέκα κυριότερα χαρακτηριστικά και συνήθειες ενός ατόμο που είναι προορισμένο να πετύχει στη ζωή του γενικά, και όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Ευτυχώς, όλα αυτά μπορείτε να τα καλλιεργήσετε ώστε να γευτείτε την επιτυχία που ονειρεύεστε, αλλά και μια γενικότερη ψυχική ηρεμία και υγεία!

Related Posts