ευγενικός

5 Τρόποι για να γίνεις ακόμα καλύτερος άνθρωπος

by theman

Ο κάθε ένας προσπαθεί να δείχνει την καλύτερη δυνατή πλευρά του εαυτού του, ωστόσο αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν φορές που κάποια από τα λεγόμενα μας ή τις πράξεις μας φέρνουν σε δύσκολη θέση τους άλλους χωρίς να το καταλαβαίνουμε εκείνη την ώρα. Το να είσαι καλός με τους άλλους έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στον περίγυρο σου όσο και σε εσένα τον ίδιο. Έτσι, ένας από τους κύριους στόχους που πρέπει να έχεις στη ζωή σου είναι πως να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος άνθρωπος. 

Δες μερικούς απλούς τρόπους που ίσως να μην είχες φανταστεί αλλά θα σε οδηγήσουν στο να γίνεις ένας ακόμα πιο ευγενικός, θετικός και αγαπητός χαρακτήρας. Δες , λοιπόν, ποιοι είναι οι 6 τρόποι για να είσαι λίγο καλύτερος άνθρωπος!

Πως να καταφέρεις να γίνεις ακόμα πιο καλύτερος άνθρωπος!

 

1. Να είσαι ευγενικός

ευγενικός

Η ευγένεια είναι μεγάλη αρετή και το να είσαι ένας καλός άνθρωπος σημαίνει να είσαι και ευγενικός. Έρευνες δείχνουν πως το να είσαι ευγενικός με τους γύρω σου, όχι μόνο τους κάνει να νιώθουν καλύτερα αλλά κάνει καλό και στον εγκέφαλο σου. Οι μικρές ευγενικές πράξεις παράγουν ορμόνες στον εγκέφαλο όπως οι ενδορφίνες οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις καλά. Οι ευγενικές πράξεις που κάνεις μπορούν να επηρεάσουν και τους άλλους να γίνουν εξίσου ευγενικοί, οπότε με τον τρόπο σου συμβάλεις σε ένα γενικότερο καλό. Μην ξεχνάς ότι είναι βασικό να είσαι πρώτα ευγενικός με τον εαυτό σου!

Δες επίσης : Πως να αφήσεις πίσω τον παλιό σου εαυτό!

2. Απόφυγε την αυστηρή κριτική

κριτική

Είναι δύσκολο να καταφέρεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος αν το μυαλό σου κυριεύεται από αρνητικές σκέψεις. Όταν νιώθεις ότι θέλεις να ασκήσεις κριτική σε κάποιον, προσπάθησε να φιλτράρεις τα λόγια και τη σκέψη σου με θετική σκέψη. Θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος όταν καταφέρεις να καταλάβεις τι μπορεί να κάνει τον άλλο να νιώσει άσχημα και να αποφύγεις να το εκφράσεις.

3. Να είσαι ειλικρινής

συζήτηση

Το να είσαι ειλικρινής με τους άλλους αλλά κυρίως με τον εαυτό σου είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό των καλών χαρακτήρων. Βέβαια, είναι γεγονός πως ανάμεσα στην ειλικρίνεια και την αγένεια υπάρχει μια εξαιρετικά λεπτή γραμμή που εύκολα ξεπερνιέται. Το να μπορέσεις να μιλήσεις με ειλικρίνεια στον άλλο χωρίς να ασκήσεις αρνητική κριτική ή να γίνεις αγενής είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο όταν το καταφέρεις θα έχεις κάνει ήδη ένα τεράστιο βήμα στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Δες επίσης : 6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος το 2018!

4. Να είσαι ανοιχτόμυαλος

ανοιχτόμυαλος

Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές, νέες πτυχές, απρόσμενες εξελίξεις. Απόλυτα λογικό αφού ο κάθε ένας είναι διαφορετικός και κάνει τις δικές του επιλογές με τα δικά του θέλω. Το να είσαι ανοιχτόμυαλος βασίζεται ακριβώς σε αυτό. Το να καταφέρεις να συμβιβαστείς με το ότι ο κάθε ένας είναι διαφορετικός και μπορεί να επιλέγει, να θέλει και να επιδιώκει διαφορετικά πράγματα από εσένα. Το να είσαι ανοιχτόμυαλος είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για να μπορείς να απορροφάς νέες πληροφορίες χωρίς αυστηρή κριτική, να εντάσσεσαι σε νέα περιβάλλοντα και να αποδέχεσαι τον κάθε ένα χωρίς κόμπλεξ ή τείχη προστασίας.

5. Να είσαι καλός με τον εαυτό σου

αγκαλιά στον εαυτό σου

Η φροντίδα, η καλοσύνη, η ευγένεια ξεκινάει πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι αλήθεια πως ο εαυτός μας είναι ο πιο αυστηρός κριτής και πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα της αυτοκριτικής. Αυτό έχει άσχημες συνέπειες και στην ψυχολογία μας αλλά και στο πως εξωτερικεύεις αυτά τα συναισθήματα στον περίγυρο σου. Εάν θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος ξεκίνα από το να είσαι καλύτερος με τον εαυτό σου. Τόσο σε θέμα ευγένειας, ειλικρίνειας ή αυτοκριτικής!

Δες επίσης : 4 Τρόποι να πιστέψεις στον εαυτό σου!

Μπορεί αυτά τα πράγματα να μην τα είχες σκεφτεί αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως φαίνεται ο χαρακτήρας σου προς τους άλλους αλλά και στο πως νιώθεις ο ίδιος. Ακολούθησε αυτές τις μικρές συμβουλές και βελτίωσε τη σκέψη σου για να γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος!

Related Posts