4 Τρόποι να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα από τον ήλιο!

by theman

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ (περίπου!) και σύντομα θα αρχίσεις τις βουτιές στη θάλασσα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Δυστυχώς, ο ήλιος πολλές φορές είναι ύπουλος κι αν δεν προσέξεις μπορεί να καταλήξεις με έγκαυμα.

Σίγουρα το κάψιμο από τον ήλιο δε θα διαρκέσει πολύ και τις περισσότερες φορές θα καταλήξεις με κόκκινο και ευαίσθητο δέρμα. Εκτός από αυτό, όμως, το έγκαυμα από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει και σε χειρότερες καταστάσεις, όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος και η πρώιμη γήρανση.

Το the-man.gr έχει να σου προτείνει μερικούς απλούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις όσο πιο ήρεμα γίνεται μια τέτοια κατάσταση.

 

Πως να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα από τον ήλιο το καλοκαίρι

 

1. Χρησιμοποίησε γιατροσόφια που υπάρχουν στο σπίτι σου

mavro tsai egkavma

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν σπιτικά γιατροσόφια για την αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων. Το πιο γνωστά για το κάψιμο από τον ήλιο είναι το μαύρο τσάι, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά. Χρησιμοποίησε μερικά βρεγμένα και κρύα σακουλάκια για να γιατρέψεις τις μικρές περιοχές στο σώμα σου, ή βράσε λίγο τσάι και μόλις κρυώσει άπλωσε το όπου πρέπει με ένα πανί.

2. Μη χρησιμοποιείς χημικά προϊόντα

clinique for menafter shave balmbody wash men

Σίγουρα δε θα μπορέσεις να αντιστρέψεις το αποτέλεσμα αν καείς στον ήλιο, αλλά μπορείς να βοηθήσεις στην ήπια αντιμετώπιση της όλης διαδικασίας. Ενώ, λοιπόν, το δέρμα σου θα προσπαθεί να επανέλθει, καλό θα ήταν να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις χημικά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.

Απέφυγε, επομένως, οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις το δέρμα σου ακόμη περισσότερο. Δε σου λέω να μην περιποιηθείς τον εαυτό σου λόγω του εγκαύματος, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικά προϊόντα με ανακουφιστικά συστατικά, όπως η αλόη βέρα.

3. Επέλεξε προσεκτικά τα ρούχα που θα φορέσεις

rouxa ki egkavma

Όταν καείς από τον ήλιο είναι ιδιαίτερα επίπονο να πρέπει να ντυθείς. Μερικά απλά τρικ, όμως, μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Επέλεξε να φορέσεις απαλά ρούχα, τα οποία να μην είναι σφιχτά επάνω σου. Όσο για τα χρώματα, επέλεξε σκούρες αποχρώσεις, καθώς τα ανοιχτά χρώματα θα τονίσουν ακόμη περισσότερο το κόκκινο χρώμα στο δέρμα σου.

4. Αγόρασε ειδικά προϊόντα από το φαρμακείο

gel aloe vera

Εκτός από τις ήπιες μορφές εγκαύματος, μπορεί να υπάρξουν και πιο σοβαρές περιπτώσεις. Σε αυτές τις καταστάσεις καλό θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού. Ένα τζελ από αλόη βέρα είναι η καλύτερη λύση στο έγκαυμα σου.

Αν θέλεις να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, διατήρησε το στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις άμεσα τη θερμοκρασία του δέρματος σου και θα αποτρέψεις το ξεφλούδισμα.

Related Posts