ήρεμος άντρας με κλειστά τα μάτια

4 Τρόποι για να γίνεις πιο ήρεμος!

by theman

Η γκρίνια, οι φόβοι, το άγχος και το στρες είναι τα πιο φανερά σημάδια ότι σου λείπει η εσωτερική ηρεμία. Πάντα υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις, το αν θα τις χειριστείς όμως με πανικό ή ηρεμία είναι εντελώς δικιά σου υπόθεση.

Η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη θα σε βοηθήσει στο να εντοπίζεις και να αξιοποιείς κάθε συναίσθημα προς όφελος σου. Έτσι, θα είσαι πιο ήρεμος, θα έχεις καλύτερο έλεγχο του εαυτού σου και θα παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις. Θα έχεις δηλαδή γενικότερα καλύτερη ψυχική υγεία, επομένως και σωματική. Παρακάτω θα βρεις 4 τρόπους για να φτάσεις πιο κοντά στην εσωτερική γαλήνη και ηρεμία!

Πως να νιώθεις περισσότερη ηρεμία και γαλήνη

 

1. Κράτα ένα ημερολόγιο σκέψεων

άντρας γράφει ημερολόγιο

Το να γράψεις τα συναισθήματα σου θα σε κάνει να τα επεξεργαστείς και καλύτερα. Είναι ένας τρόπος να αδειάσεις το μυαλό σου από τις σκέψεις και να τις βάλεις καλύτερα σε μια σειρά. Είτε μετά από μια δύσκολη μέρα είτε μετά από μια καλή μέρα, είναι καλό να καταγράφεις σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα σε ένα ημερολόγιο για να αποφορτίζεσαι. Έτσι, θα έχεις μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου και θα ενισχύσεις την αυτογνωσία σου.

Δες επίσης: 4 Μυστικά για να έχεις καλή ψυχολογία!

2. Γίνε πιο δημιουργικός

δημιουργικός άντρας ζωγραφίζει

Μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου με άπειρους τρόπους, όπως για παράδειγμα με τη τέχνη. Η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η ποίηση και οι υπόλοιπες τέχνες θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς από τις καθημερινές υποχρεώσεις. Οι δημιουργικές δραστηριότητες ενισχύουν την αίσθηση του σκοπού η οποία θα σε γεμίσει με θετικά συναισθήματα και αυτοπεποίθηση.

Δες επίσης: 10 Ψυχολογικά τρικ για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη!

3. Συνδέσου περισσότερο με τη φύση

άντρας κάθεται ήρεμος στη φύση

Η φύση, σύμφωνα με έρευνες, δρα θεραπευτικά στον οργανισμό μας. Λίγη ώρα σε ένα δασικό περιβάλλον μπορεί πραγματικά να σε ηρεμήσει και να σε κάνει να εκτιμήσεις τα σημαντικά. Η αρμονία της φύσης συνήθως μας εμπνέει στο να είμαστε και εμείς ήρεμοι και μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Θα ήταν λοιπόν πολύ βοηθητικό αν εντάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου μερικούς περιπάτους στη φύση!

Δες επίσης: 3 Μυστικά της ψυχολογίας για να γίνεις ειδικός στην επικοινωνία!

4. Εξασκήσου στο να παίρνεις σωστές αναπνοές

ήρεμος άντρας με κλειστά τα μάτια

Δες επίσης: 6 Τρόποι που τα social media επηρεάζουν αρνητικά τη ψυχική σου υγεία!

Η ρύθμιση της αναπνοής σου είναι πολύ πιο σημαντική από ότι νομίζεις. Ο διαλογισμός σχετίζεται άμεσα με αυτό, μπορείς όμως και πιο εύκολα να δουλέψεις τις αναπνοές σου. Θα έχεις ακούσει πως όταν είσαι νευριασμένος καλό είναι να παίρνεις μερικές αργές, βαθιές αναπνοές πριν κάνεις οτιδήποτε. Αυτό διότι οι αργές αναπνοές συνδέονται με αισθήματα ηρεμίας ενώ οι ταχύτερες αναπνοές στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι υπάρχει ένταση.

Έτσι λοιπόν, μόνο με μερικές αναπνοές μπορείς να ελέγξεις περισσότερο το μυαλό σου και να το κατευθύνεις σε πιο θετικές και ήρεμες σκέψεις. Φυσικά, αυτό δε θα σου αλλάξει καθοριστικά τη διάθεση, σε συνδυασμό όμως με τις παραπάνω και άλλες τεχνικές μπορεί να βοηθήσει στο να νιώσεις πιο ήρεμος.

Related Posts