4 Λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις τον διαλογισμό!

by theman
χαλαρώνει στον καναπέ

Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την δουλειά ή τις υποχρεώσεις. Το λογικό είναι μόλις γυρνάμε στο σπίτι να θέλουμε να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Ωστόσο αν θέλουμε να πετύχουμε την αυτοβελτίωση του εαυτού μας και το χαλαρώσουμε το πνεύμα μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε τον διαλογισμό. Σίγουρα θα μας ηρεμίσει και θα μας δώσει την δυνατότητα να μείνουμε για λίγο μόνοι με τον εαυτό μας.

Το να γίνεις πιο θετικός και αισιόδοξος προϋποθέτει να τα πας καλά με τον εαυτό σου. Να έχεις λύσει εσωτερικά σου θέματα και να είσαι έτοιμος να τα προσπεράσεις. Σε αυτό και σε άλλα πολλά βοηθάει ο διαλογισμός. Ορίστε λοιπόν 4 λόγοι που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε διαλογισμό! Δες επίσης: 5 Μυστικά για να κάνεις το 2021 την καλύτερη χρονιά σου!

4 Λόγοι για να ξεκινήσεις διαλογισμό!

 

1) Θα σε χαλαρώσει

χαλαρώνει στον καναπέ

Πόσες φορές ξυπνήσαμε τσίτα και μέσα στο άγχος για την ημέρα μας; Από όσο θυμάμαι τον ενήλικο εαυτό μου, γίνεται συνέχεια. Λογικό κιόλας, οι υποχρεώσεις τρέχουν και πάμε και εμείς μαζί με αυτές. Το σημαντικό όμως είναι να ξέρουμε πότε πρέπει να χαλαρώσουμε. Για να ξυπνάμε το πρωί χαρούμενοι, πρέπει να νιώθουμε ότι θα τα καταφέρουμε και ότι το περισσεύον άγχος μόνο κακό θα μας κάνει.

Ένας τρόπος για να υιοθετήσουμε αυτό το lifestyle είναι να προσθέσουμε τον διαλογισμό στην καθημερινότητα μας. Αρκούν μόνο 10 λεπτά, ακόμα και 5 για να καταλάβουμε πόσο μπορεί να μας χαλαρώσει! Άνοιξε τον υπολογιστή, ετοίμασε μία κούπα καφέ και βάλε στο youtube ένα πρόγραμμα για 5-10 λεπτά διαλογισμό.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να βρίσκεις συνέχεια το κίνητρο σου!

2) Θα γίνεις πιο αποδοτικός

επαγγελματίας που συγκεντρώνεται

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός αυξάνει το πάχος του εγκεφαλικού φλοιού σε περιοχές που σχετίζονται με την εστίαση της προσοχής. Αυτός κιόλας είναι ένας λόγος που οι περισσότεροι τον κάνουν λίγο πριν την δουλειά ή πριν ξεκινήσει η ημέρα τους. Επιπλέον, ενισχύει τις περιοχές που σχετίζονται με τον έλεγχο των συναισθημάτων και γενικότερα του αυτοέλεγχου.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Θα μπορούμε να γίνουμε πιο αποδοτικοί στην δουλειά μας και σίγουρα λόγω του καθαρού μυαλού θα μπορέσουμε να εστιάσουμε ευκολότερα στην ουσία και στον στόχο μας. Δώσε μία ευκαιρία στον διαλογισμό και θα σου το αποδείξει έμπρακτα!

Δες επίσης: Βελτίωσε τη ζωή σου με 10 λεπτά διαλογισμό κάθε μέρα!

3) Θετικές σκέψεις

κάνει διαλογισμό στο σαλόνι

Το καλύτερο με τον διαλογισμό είναι ότι ο τρόπος που σε χαλαρώνει σου προκαλεί μόνο θετικά συναισθήματα. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα πρέπει να δεις πραγματικά το πόσο σου αδειάζει το μυαλό αρκεί βέβαια να το κάνεις όπως πρέπει. Θα χαμηλώσουμε τα παντζούρια για να μην μπαίνει υπερβολικό φως. Έπειτα θα χαμηλώσουμε την μουσική αν ακούμε και θα μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας και τους φυσικούς ήχους.

Αδειάζοντας το μυαλό από σκέψεις, μας επιτρέπει να διώξουμε μακριά τα αρνητικά συναισθήματα. Επιπλέον, μαθαίνουμε έτσι να τα διαχειριζόμαστε και παίρνοντας μία ανάσα να μπορούμε να τα διώξουμε. Άρα; Γινόμαστε με μιας πιο θετικοί και αισιόδοξοι!

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να γίνεις πιο αισιόδοξος!

4) Θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο

ευτυχισμένος άνδρας

Ένας τίτλος που πραγματικά συνοψίζει τα οφέλη του διαλογισμού. Σκέψου ένα χόμπι που θα σε χαλαρώνει, θα μπορείς να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις μακριά και θα αυξήσει την συγκέντρωση σου. Όλο αυτό μάλιστα μπορεί να διαρκεί από 5 λεπτά εώς και 1 ώρα. Θα μας μάθει να διαχειριζόμαστε το άγχος και το stress μας με τον κατάλληλο τρόπο.

Τότε και μόνο τότε θα εκτιμήσουμε τι έχουμε γύρω μας. Το να μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας πάντα βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα. Να δούμε τι έχουμε γύρω μας και τι πραγματικά έχουμε ανάγκη. Αν ξεκινήσουμε τον διαλογισμό θα τα δούμε όλα να γίνονται πράξη. Ίσως μάλιστα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία!

Δες επίσης: 10 Συμβουλές για να γίνεις πιο ευτυχισμένος!

Μύθοι για τον διαλογισμό

διαλογισμό

Όχι αν άκουσε ότι χρειάζονται δύο ώρες για να κάνεις διαλογισμό είναι ψέμα. Αρκούν και 5 λεπτά για να γίνεις πιο παραγωγικός και να διώξεις τις αρνητικές σου σκέψεις. Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε και να μας φοβίζει αν δεν έχουμε χρόνο. Ένας ακόμα μύθος είναι ότι δεν μπορώ να στέκομαι ακίνητος. Εκείνη την στιγμή που θα το κάνουμε και θα αδειάσουμε το κεφάλι μας, πραγματικά δεν θα μας ενοχλεί τίποτα. Όσοι το λένε αυτό δεν αφέθηκαν ποτέ. Τέλος μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο για τις γυναίκες! Όλοι έχουμε δικαίωμα να χαλαρώνουμε και να τα βρίσκουμε με τον εαυτό μας.

Related Posts