Η σημασία της πρωινής γυμναστικής!

by theman
πρωινή γυμναστική-τρέξιμο

Πόσες φορές έχουμε γυρίσει από την δουλειά και είμαστε τόσο κουρασμένοι που απλά καθόμαστε στον καναπέ μας; Φαντάζει πολύ λογικό το να μην μπορέσουμε να πάμε στο γυμναστήριο. Ακόμα και να μην μπορέσουμε να κάνουμε κάποιο έντονο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι. Η σημασία της πρωινής γυμναστικής είναι μεγάλη και θα το διαπιστώσουμε σε λίγο.

Αν ο στόχος μας είναι να χτίσουμε σώμα και μύες τότε δεν πρέπει να παραλείπουμε το κομμάτι του workout. Όταν δεν σε μας βολεύει να αθληθούμε το απόγευμα ή το βράδυ πρέπει να δοκιμάσουμε τις πρωινές ώρες. Θα διαβάσεις λοιπόν για την σημασία της πρωινής γυμναστικής και κάποιες συμβουλές για αυτήν! Δες επίσης: Τα 6 λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική!

Η σημασία της πρωινής γυμναστικής!

 

1) Σε ξυπνάει στο λεπτό

οφέλη πρωινής γυμναστικής: ξυπνάει εύκολα

Αντί να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε μία κούπα καφέ προκειμένου να ξυπνήσουμε, μπορούμε να βασιστούμε στην γυμναστική μας. Ένας τρόπος για να σηκωθούμε από τα βαριά παπλώματα και να νιώσουμε παραγωγικοί είναι να κάνουμε λίγα λεπτά πρωινής γυμναστικής. Αυτό θα ξυπνήσει το σώμα μας φυσικά ενώ η ροή του αίματος θα αυξάνεται σημαντικά. Θα νιώσουμε σίγουρα πιο ζωντανοί και φρέσκοι ακόμα και αν ξυπνήσαμε σαν ζόμπι!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που δεν μπορείς να κοιμηθείς!

2) Κρατάει σταθερή την ενέργεια σου

Δουλεύει στο γραφείο

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής είναι αρκετά και για αυτό τόσοι επιστήμονες την προτείνουν. Ένα από αυτά είναι ότι κρατάει σταθερά τα επίπεδα της ενέργειας μας καθόλη την διάρκεια της μέρας. Τώρα πλέον αντί να γυρίσουμε από την δουλειά και να την πέσουμε για λίγα λεπτά, έχουμε ενέργεια και όρεξη να συνεχίσουμε την μέρα μας και να πετύχουμε τους καθημερινούς μας στόχους. Αν το δοκιμάσουμε θα δούμε πραγματικά μία μεγάλη αλλαγή!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που αισθάνεσαι διαρκώς κουρασμένος!

3) Αυξάνει τον μεταβολισμό μας

σφιχτή κοιλιά

Είναι γεγονός ότι η γυμναστική ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας και τον κάνει να τρέχει κατά την διάρκεια της μέρας. Ειδικά κιόλας η πρωινή άθληση τον ξυπνάει και μπορεί να τον αυξήσει εώς και 48 ώρες μετά τον πρόγραμμα μας. Μάλιστα σε εκείνες τις ώρες που δεν θα έχουμε φάει ακόμα ένα μεγάλο γεύμα, ο οργανισμός μας αρχίζει να καίει τα αποθέματα ενέργειας που έχει και άρα οι καύσεις είναι μεγαλύτερες.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής που θα ενδυναμώσει όλο το κορμί μας και θα αυξήσει τους παλμούς μας κατακόρυφα. Το κάψιμο θερμίδων γίνεται πλέον εύκολη υπόθεση αφού μετά το πρωινό μας θα συνεχίσουμε να τις καίμε για την υπόλοιπη μέρα!

Δες επίσης: 3 Τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!

4) Επιδράει θετικά στον οργανισμό μας

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής: έχει ενέργεια και κίνητρο

Γενικότερα η γυμναστική προάγει την έκκριση διάφορων ενδορφινών στον εγκέφαλο που μας κάνουν να αισθανόμαστε δραστήριους, χαρούμενους και να μας διακατέχει ένα αίσθημα ευεξίας. Καταλαβαίνουμε τώρα ότι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της πρωινής γυμναστικής είναι η μείωση των αρνητικών συναισθημάτων. Οι ενδορφίνες αυτές θα αυξήσουν την διάθεση μας για να συνεχίσουμε την ημέρα μας. Επιπλέον σίγουρα θα μειώσουν το άγχος και το stress ενώ θα μπορούμε να είμαστε πιο αποδοτικοί στις υποχρεώσεις μας!

Δες επίσης: 6 Σημάδια ότι έχεις υπερβολικό άγχος!

5) Βελτιώνει τον ύπνο μας

ζευγάρι κοιμήθηκε καλά: πλεονεκτήματα πρωινής γυμναστικής

Πολλές φορές κάνουμε γυμναστική και μετά αισθανόμαστε πτώματα και έτοιμοι για να κοιμηθούμε στο λεπτό. Με την πρωινή άθληση όμως δεν ισχύει αυτό. Μας γεμίζει με ενέργεια και όχι μόνο. Όταν θα έρθουν οι βραδινές ώρες θα νιώθουμε ότι γεμίσαμε την μέρα μας και σίγουρα θα αισθανόμαστε τόσο κουρασμένοι ώστε να κοιμηθούμε καλά. Μία από τις συμβουλές για έναν ξεκούραστο και βαθύ ύπνο είναι να γυμναζόμαστε μέσα στην μέρα. Αν το βάλουμε στο πρόγραμμα θα δούμε σίγουρα αλλαγή στο ρολόι του ύπνου μας και στην ποιότητα του!

Δες επίσης: 5 Tips για έναν καλύτερο ύπνο!

Συμβουλές για να γυμναστούμε το πρωί

πρωινή γυμναστική-τρέξιμο

Πρέπει το μυαλό μας να το έχουμε συγκεντρωμένο στον στόχο μας. Αν είναι να χάσουμε βάρος και χτίσουμε σώμα τότε πρέπει να το κυνηγήσουμε. Για να ξυπνήσουμε πιο εύκολα και να απολαύσουμε τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής, μπορούμε να έχουμε στο νου μας από το προηγούμενο βράδυ 3 αγαπημένες ασκήσεις που θα κάνουμε.

Ξεκινάμε πάντα χαλαρά με διατάσεις για να ζεσταθούν οι μύες μας και έπειτα σιγά σιγά αυξάνουμε την ένταση του workout μας. Τέλος, αν κοιμόμαστε μαζί με την σχέση μας μπορούμε να ξυπνάμε μαζί και να γυμναζόμαστε δίπλα δίπλα για έξτρα κίνητρο!

Related Posts