άνυρας κρυφοκοιτάρι κινητό κοπέλας τιθασεύσεις τη ζήλια

4 Βήματα για να τιθασεύσεις τη ζήλια σου στη σχέση

by tzinav

Η ζήλια είναι ένα στοιχείο που συναντάται στις περισσότερες σχέσεις. Αυτό που διαφέρει όμως είναι ο βαθμός της ζήλιας και ο τρόπος που εκφράζεται. Και μπορεί συχνά να θεωρούμε ότι το να ζηλεύεις ή να σε ζηλεύουν είναι δείγμα αγάπης αλλά πολλές φορές μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη σχέση. Εξάλλου, η ζήλια από μόνη της δείχνει ότι δεν υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μάθεις πώς να τιθασεύσεις τη ζήλια σου και να μην καταφεύγεις σε τοξικές σκέψεις και συμπεριφορές.

Εννοείται ότι η ζήλια έχεις διαβαθμίσεις κι ότι υπάρχει η φυσιολογική αλλά και η υπέρμετρη/ αρρωστημένη ζήλια. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή που θέλει πολλή δουλειά γιατί μπορεί να καταστρέψει τη σχέση αλλά και εσένα τον ίδιο. Δες λοιπόν 4 βήματα για να τιθασεύσεις τη ζήλια σου στη σχέση!

4 Συμβουλές για να μη ζηλεύεις τόσο!

1. Σκέψου από πού πηγάζει η ζήλια σου- Πώς να τιθασεύσεις τη ζήλια

άντρας κοιτάει κινητό κοπέλας τιθασεύσεις τη ζήλια

Σε κάποιες περιπτώσεις η ζήλια προέρχεται από ένα ερέθισμα που έχουμε πάρει, για παράδειγμα κάποιο περίεργο μήνυμα στο κινητό της συντρόφου σου. Ωστόσο, υπάρχει η περίπτωση η άλλη μεριά να μην έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Ειδικά στην περίπτωση αυτή πρέπει να σκεφτείς μόνος σου από πού πηγάζει η ζήλια σου άρα και τα θέματα εμπιστοσύνης που έχεις. Για παράδειγμα, μπορεί να προέρχεται από κάποιο παιδικό τραύμα ή από κακή εμπειρία σε προηγούμενη σχέση. Όπως και να έχει, θα σε βοηθήσει να σκεφτείς μόνος σου και να καταλάβεις ποια είναι η αιτία ώστε να προχωρήσεις στη λύση του προβλήματος.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να χτίσεις εμπιστοσύνη στη σχέση

2. Κάνε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη σύντροφό σου

ζευγάρι συζητάει

Είναι πολύ γενναίο να καταφέρεις να βρεις τη δύναμη, να ρίξεις τον εγωισμό σου και να συζητήσεις με τη σύντροφο σου για τα αισθήματα ζήλιας που έχεις. Αρχικά, μπορεί η ίδια να κάνει κάτι ασυναίσθητα (για παράδειγμα να είναι διαχυτική με τους φίλους σου) και να μην έχει καταλάβει ότι αυτό σε ενοχλεί. Μια τέτοια κουβέντα θα βοηθήσει να λυθούν τέτοιου είδους θέματα μεταξύ σας και να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου!

3. Δούλεψε την αυτοπεποίθηση σου- Πώς να τιθασεύσεις τη ζήλια σου

γοητευτικός άντρας

Πολλές φορές η ζήλια κρύβει ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να δουλέψεις είναι η αυτοπεποίθηση σου και το να καταπολεμήσεις τυχόν κόμπλεξ που μπορεί να έχεις. Ένας άντρας με αυτοπεποίθηση νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό του, ξέρει τα δυνατά του στοιχεία και τα λιγότερο δυνατά, αναγνωρίζει την αξία του και δε συγκρίνεται με τους άλλους. Τα στοιχεία αυτά τον οδηγούν στο να ζηλεύει λιγότερο κι όχι με παθολογικό τρόπο.

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανδρών

4. Συμβουλεύσου κάποιον ειδικό

άντρας μιλάει ψυχολόγο

Αν η ζήλια σου συχνά σε ξεπερνάει και σε καταβάλει τότε πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Το θέμα με τη ζήλια όπως είπαμε είναι ότι προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από παλιά ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί. Ένας ειδικός θα σε βοηθήσει να τα αναγνωρίσεις, να έρθεις απέναντί τους και να τα νικήσεις με τον καιρό. Ακόμα, η ψυχοθεραπεία θα βοηθήσει πιθανότατα και στα θέματα ανασφάλειας που ίσως έχεις.  Να είσαι σίγουρος ότι η δουλειά με τον εαυτό σου θα κάνει καλό τόσο σε εσένα προσωπικά όσο και στη σχέση γενικά.

Related Posts