κοπέλα ζήλια

13 Τρόποι για να διαχειριστείς τη ζήλια της κοπέλας σου

by Kostas S.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ζήλια είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά όταν γίνετε σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μια σχέση. Με το να είσαι ανοιχτός και ειλικρινείς με την κοπέλα σου, θέτοντας υγιή όρια και αναζητώντας επαγγελματική βοήθεια όταν χρειάζεται, μπορείτε να μάθετε μαζί να διαχειρίζεστε τη ζήλια και να βελτιώσετε τη σχέση σας. Πάμε λοιπόν να δούμε 13 Τρόπους για να διαχειριστείς τη ζήλια της κοπέλας σου. 

13 Συμβουλές για να καθησυχάσεις τη ζήλια της κοπέλας σου

 

1. Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά μεταξύ σας

ζευγάρι επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό μιας υγιής σχέσης. Μίλησε για τα συναισθήματα σου και παρότρυνε την κοπέλα σου να κάνει το ίδιο.

Δες επίσης: 12 Τρόποι για να ηρεμήσεις τη ζηλιάρα σύντροφο σου!

2. Προσδιόρισε την πηγή της ζήλιας

κοπέλα ζήλια

Είναι κάτι συγκεκριμένο που προκαλεί τη ζήλια της ή είναι ένα γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας; Η κατανόηση της βασικής αιτίας μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα πιο αποτελεσματικά.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να χτίσεις εμπιστοσύνη στη σχέση

3. Σκέψου τις δικές σου πράξεις

άνδρας σκέφτεται

Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τις δικές σου ανασφάλειες και πως μπορεί να συμβάλλουν στη ζήλια που αισθάνεται η κοπέλα σου.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να ανανεώσεις τη σχέση σου

4. Θέσε υγιή όρια

άνδρας όρια

Είναι σημαντικό να έχεις μια σαφή κατανόηση του τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά στη σχέση σας. Προσπάθησε να εξηγήσεις ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές στην κοπέλα σου και θέσε όρια στη σχέση.

Δες επίσης: 5 Λόγοι που ακόμα δεν είσαι σε σχέση!

5. Ανάπτυξε εμπιστοσύνη

ζευγάρι χαμόγελο

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης. Εργαστείτε για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τη σύντροφό σου με ειλικρίνεια και διαφάνεια.

Δες επίσης: Ρομαντικά πράγματα για να κάνεις με την κοπέλα σου στο σπίτι

6. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

άνδρας φωτογράφος

Η φροντίδα της δικής σου ψυχικής και συναισθηματικής ευεξίας είναι σημαντική. Βεβαιώσου ότι έχεις χρόνο για τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο.

Δες επίσης: 6 Τρόποι για να κάνεις την κοπέλα σου να αισθανθεί ξεχωριστή

7. Δουλέψτε μαζί για την επίλυση προβλημάτων

ζευγάρι μιλάει

Η ζήλια μπορεί να είναι σημάδι βαθύτερων ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Συνεργαστείτε για να βρείτε λύσεις που λειτουργούν και για τους δυο σας.

Δες επίσης: Πώς να δείξεις στην κοπέλα σου ότι την αγαπάς;

8. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο

θεραπεία ζευγάρι

Εάν η ζήλια προκαλεί προβλήματα στη σχέση σας ή επηρεάζει την ευημερία σας, σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια από σύμβουλο.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι έχεις βρει την κατάλληλη

9. Εξασκήσου στην ενσυναίσθηση

Εν συναίσθηση ζευγάρι

Προσπάθησε να καταλάβεις από που προέρχονται αυτά τα συναισθήματα ζήλιας και πως οι πράξεις και τα λόγια σου συμβάλλουν σε αυτό.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι η σχέση σου έχει βαλτώσει

10. Πρακτική συγχώρεση

ζευγάρι αγκαλιά

Κρατώντας μέσα σου τη δυσαρέσκεια και το θυμό μπορεί να βλάψει τη σχέση σου. Η συγχώρεση μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τη ζήλια και τη δυσαρέσκεια θεραπεύοντας τη σχέση.

Δες επίσης: 4 Tips για να κρατήσεις τη σχέση από απόσταση ζωντανή!

11. Δώσε προτεραιότητα στη σχέση

ζευγάρι χαμόγελο

Βεβαιώσου ότι αφιερώνεις χρόνο και προσπάθεια στη σχέση και αντιμετωπίζετε μαζί τυχόν προβλήματα και τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκαλούν ζήλια.

12. Μάθε της να αφήνει τον έλεγχο

γυναίκα έλεγχος

Η ζήλια μπορεί να προέρχεται από την ανάγκη της κοπέλας να έχει το πλήρη έλεγχο. Προσπάθησε να της εξηγήσεις ότι κανένας δεν μπορεί να ελέγχει τις ενέργειες του άλλου ατόμου και να μάθει να σε εμπιστεύεται.

13. Θυμηθείτε ότι η ζήλια είναι φυσιολογική

γυναίκα ζήλια

Είναι φυσιολογικό να ζηλεύεις από καιρό σε καιρό και δε σημαίνει ότι η σχέση είναι καταδικασμένη. Κάποιες φορές ένα μικρό αίσθημα ζήλιας μπορεί να σου θυμίσει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο με την κοπέλα σου.

Related Posts