σκληρή γυμναστική

9 Τεχνικές για να ανακάμψεις μετά από σκληρή προπόνηση!

by theman

Οι παρακάτω τεχνικές που θα δούμε είναι ότι καλύτερο για σένα τον παθιασμένο με την γυμναστική που αντί να τεμπελιάζεις όπως κάποιοι,απλά τα δίνεις όλα. Είναι οι 9 καλύτερες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν στην σωστή ανάκαμψη. Όπως και να το κάνουμε χωρίς σκληρή προπόνηση μην περιμένεις καλά αποτελέσματα.

Χρειάζεται έντονη και επίπονη προσπάθεια ατελείωτων επαναλήψεων για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Όμως τελικά όσο δυνατά και σκληρά κι αν ασκηθείς το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά θα πρέπει να ακολουθήσει και η ανάκαμψη του σώματος σου. Και για να το πετύχεις αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα καλό θα είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω 9 κόλπα που θα σου πω.

 

Τι πρέπει να κάνεις για να ανακάμψεις έπειτα από μια σκληρή προπόνηση!

Χρησιμοποίησε υδατάνθρακες

υδατάνθρακες

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό και με διαφορά από αυτό που θα δεις στον καθρέφτη, βασίζεται πρώτα απ’όλα στις διατροφικές σου συνήθειες. Κάνοντας την αγαπημένη σου εκγύμναση όπως πρέπει και με πρόγραμμα θα επιτύχεις την ανάπτυξη των μυών σου. Η σωστή όμως διαδικασία που θα ήταν καλό να κάνεις μετά τις προπονήσεις σου, είναι να πάρεις ένα γεύμα με περίπου 20 με 30% του συνόλου σε υδατάνθρακες.

Τo σώμα μας είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απορροφάει υδατάνθρακες μετά από κάποια άσκηση η προπόνηση. Επίσης καλό θα ήταν να καταναλώσεις και 25 με 50 γραμμάρια πρωτεΐνης, και λιγότερο από 10 γραμμάρια λιπαρές ουσίες. Όσο περισσότερα λιπαρά υπάρχουν τόσο πιο αργή θα είναι και η απορρόφηση από τον οργανισμό σου. Δες ακόμη τα 8 χειρότερα λάθη μετά από την γυμναστική!

 

Πάρε BCAAs(συμπληρώματα διατροφής που είναι η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη)

συμπληρώματα διατροφής

Η καλύτερη ανάκαμψη-αποκατάσταση δεν είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα μετά την σκληρή προπόνηση ή άσκηση μπορεί να γίνει και μερικές ώρες πριν ή μετά. Παίρνοντας BCAAs μεταξύ των γευμάτων σου θα βοηθήσει τους μυς στην ανάκαμψη. Πέντε γραμμάρια μεταξύ των γευμάτων αρκούν. Απλά όταν επιλέξεις το κατάλληλο συμπλήρωμα για σένα φρόντισε να μετρήσεις σωστά τη δόση.

Κύλινδροι Ισορροπίας

κύλινδροι ισορροπίας

Οι κύλινδροι ισορροπίας μπορούν να σε βοηθήσουν στην βελτίωση της ευελιξίας των αρθρώσεων σου και να γλιτώσεις τυχόν τραυματισμούς. Σου συνιστώ να τους χρησιμοποιήσεις πριν και μετά από την προπόνηση. Συμβάλλουν επίσης στην αποβολή των τοξινών. Με 15 λεπτά καθημερινής χρήσης θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα αποκατάστασης, έτσι ώστε θα πηγαίνεις άνετα στο γυμναστήριο για πολλά χρόνια. Δες ακόμη 7 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά από μία προπόνηση!

Μπες σε μια μπανιέρα γεμάτη παγωμένο νερό

μπανιέρα με παγωμένο νερό

Είναι γνωστό ότι το μπάνιο σε παγωμένο νερό έχει καλά αποτελέσματα. Πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική μετά από μια σκληρή προπόνηση, άσκηση όπως επίσης και κάποιο άθλημα. Το να μπεις σε παγωμένο νερό βοηθάει στο να κατευνάσει πιθανές φλεγμονές και στην ταχύτερη αποκατάσταση του σώματος σου.

Αν τύχει και έχεις κάποιο τραυματισμό την ώρα της προπόνησης,απλά γέμισε μια μπανιέρα κρύο νερό μέχρι πάνω,πρόσθεσε και μερικά παγάκια και βύθισε το σώμα σου για 10 λεπτά. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται σε κάποιους από εσάς είναι καλό. Αν θελήσεις επανέλαβε.

Πάρε έναν υπνάκο

ύπνος οφέλη

Όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητος για τον οργανισμό μας είναι ένας καλός ύπνος το βράδυ. Άκρως απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία ολόκληρου του σώματος. Αυτό που σου συνιστώ είναι να παίρνεις και καναν υπνάκο κατά την διάρκεια της ημέρας. Από 20 μέχρι 30 λεπτά αρκούν.

Αυτός ο ύπνος θα σε βοηθήσει στην ανάκαμψη και αποκατάσταση μετά την σκληρή άσκηση. Είναι καλό για την καρδιά και την αρτηριακή πίεση. Μειώνει τα επίπεδα άγχους,και κάνει μέχρι και καλό στην διαχείριση του βάρους μας. Ενώ κοιμάσαι το σώμα σου ανακάμπτει και επανέρχεται. Δες ακόμη λάθη στη γυμναστική που επηρεάζουν αρνητικά τα αποτελέσματα!

Ισορρόπησε την διατροφή σου

ισορροπημένη διατροφή

Δεν είναι μυστικό ότι μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλει στο να επιτύχεις τον στόχο σου.Είτε αυτό σημαίνει απώλεια λίπους είτε αύξηση μυϊκής μάζας, δεν επιτυγχάνεται μόνο με την προπόνηση. Επίσης η ισορροπημένη διατροφή με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία θα συμβάλει στην ανάκαμψη και αποκατάσταση του σώματος μετά την σκληρή άσκηση.

Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να έχεις μια ισορροπία στους υδατάνθρακες, τα λίπη και την πρωτεΐνη που λαμβάνεις. Πες όχι σε ακραίες δίαιτες που μόνο κακό μπορεί να σου κάνουν και απλά θα καταλήξεις αδύναμος.

Αποφόρτισε το σώμα σου

αποφόρτιση σώματος

Το λάθος που κάνουν κάποιοι είναι ότι θεωρούν πως πρέπει για αρκετό καιρό και συνεχόμενα να κάνουν έντονη και σκληρή προπόνηση. Για να έχεις καλά αποτελέσματα πρέπει να εντάξεις στο πρόγραμμα σου και περιόδους αποφόρτισης για περίπου μια εβδομάδα μετά από σκληρή και μεγάλης διάρκειας σε ημέρες προπόνηση.

Είτε αυτό σημαίνει να μην κάνεις τίποτα για αυτή την εβδομάδα ή απλά να μειώσεις στο μισό τον ρυθμό των προπονήσεων σου. Αυτή η αποφόρτιση θα βοηθήσει το σώμα σου να επιστρέψει πιο δυναμικά στις πολύ έντονες ασκήσεις.

Ενυδατώσου

ενυδάτωση

Το λέμε και το ξαναλέμε συνέχεια, μην ξεχνάς να πίνεις νερό! Πιες καθημερινά τις σωστές ποσότητες νερού που θα βοηθήσουν το οργανισμό σου να αποβάλει τις τοξίνες από τους μυς. Το σώμα μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει. Αν δεν πίνεις επαρκής ποσότητες νερού,αυτό μπορεί να σου προκαλέσει μέχρι και 10% μείωση της αντοχής σου.

Με την καλή ενυδάτωση διατηρούμε τις αρθρώσεις μας σε καλή κατάσταση επίσης και γενικά στην καλύτερη απόδοση μας στο γυμναστήριο.

Πάρε πολυβιταμίνες

πολυβιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές στην διαδικασία αποκατάστασης του σώματος μας. Όπως είναι οι C, D, E, και ALA σε βοηθούν στην αποτροπή βλαβών των μυών σου, και επίσης ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μετά από κάθε προπόνηση τα επίπεδα οξείδωσης αυξάνονται στα μυϊκά μας κύτταρα.

Οι πολυβιταμίνες θεωρούνται ο καλός σύμμαχος του σώματος μας. Τέλος να πω ότι παίρνοντας μια πολυβιταμίνη βοηθάει και στην αποφυγή διατροφικών ελλείψεων. Δες ακόμη 5 ασκήσεις που δεν καταπονούν τις αρθρώσεις!

Related Posts