τροφές για καλύτερη όραση

7 Ευεργετικές τροφές για καλύτερη όραση!

by theman

Θεωρούμε την όραση μας κάτι δεδομένο ενώ δεν είναι. Πολλές φορές δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα μάτια μας εκτός αν συμβεί κάτι σε αυτά. Αυτό είναι μια λάθος λογική. Τα μάτια μας και η υγεία τους είναι πολύ σημαντική. Όπως είναι γνωστό, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα πάντα στον οργανισμό μας. Υπάρχουν λοιπόν, φαγητά που βοηθούν πολύ στα μάτια. Αυτές οι τροφές για καλύτερη όραση είναι καθημερινά και συνηθισμένα προϊόντα με μαγικές, όπως φαίνεται, ιδιότητες.

Δώσε στον εαυτό σου την καλύτερη δυνατή όραση και την πιο καλή υγεία των ματιών. Μάθε τις πιο καλές τροφές για καλύτερη όραση και βάλε τες για τα καλά στην καθημερινότητα σου.

Μάθε ποιες είναι οι τροφές για καλύτερη όραση!

 

1. Ψάρι

σολομος

Τα ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω3. Αυτά τα λιπαρά είναι αποτελεσματικά κατά της ξηρότητας των ματιών, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αλλά και του καταρράκτη. Άμα δεν είσαι λάτρης των ψαριών, ένα συμπλήρωμα Ω3 μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα. Γενικά το ψάρι αποτελεί μια πολύ καλή τροφή για το σώμα και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

2. Πράσινα λαχανικά

λαχανικα

Τα λαχανικά είναι γνωστά για τα θρεπτικά τους συστατικά και κατά πόσο η κατανάλωση τους βοηθάει τον οργανισμό. Σπανάκι, λαχανίδα, μπρόκολο, μαρούλι είναι κάποια από αυτά τα λαχανικά. Επιπλέον, το αβοκάντο αποτελεί ένα πολύ καλό λαχανικό για την υγεία των ματιών.

Δες επίσης : 5 Λαχανικά με πρωτεΐνες που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

3. Αυγά

αυγά

Μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά στοιχεία. Τα αυγά είναι κορυφαία στη λίστα με τις πιο θρεπτικές τροφές και όχι άδικα. Ένα από τα συστατικά των αυγών είναι και η βιταμίνη Α. Η πρόσληψη βιταμίνης Α από τα αυγά μπορεί να βελτιώσει κατά πού την νυχτερινή όραση και να εμποδίσει την ξηρότητα των ματιών.

Δες επίσης :  4 Συνταγές για πρωινό με αυγά γεμάτο πρωτεΐνη!

4. Προιόντα ολικής άλεσης

προιόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία σε σχέση με άλλα προϊόντα της αγοράς. Είναι πιο κοντά στην αρχική τους κατάσταση με αποτέλεσμα να περιέχουν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Καταναλώνοντας προϊόντα ολικής άλλες, επιτρέπεις στον οργανισμό σου να τα επεξεργαστεί ο ίδιος και να ελευθερωθούν στο σώμα όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία. Αντί για επεξεργασμένες τροφές  βάλε στη διατροφή σου κινόα, άγριο ρύζι, μακαρόνια και ψωμί ολικής άλεσης. Η βιταμίνη Ε που βρίσκεται σε αυτές τις τροφές είναι ικανή να βελτιώσει πολύ την υγεία των ματιών σου.

5. Εσπεριδοειδή και μούρα

φρούτα

Λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ ανήκουν στην κατηγορία των εσπεριδοειδών. Από την άλλη οι φράουλες, μύρτιλλα, σμέουρα ανήκουν στην κατηγορία των μούρων. Και οι δύο κατηγορίες συγκαταλέγονται στις τροφές για καλύτερη όραση και όχι άδικα. Είναι πηγές βιταμίνης C που είναι κατάλληλη για την μείωση πιθανότητας εμφάνισης καταρράκτη, ωχράς κηλίδας και βοηθάει στην γενική υγεία των ματιών.

6. Ξηροί καρποί

ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί ανήκουν στην κατηγορία των υπερ-τροφών και όχι άδικα. Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυσικά λιπαρά τα οποία είναι εξαιρετικά θρεπτικα για τον οργανισμό. Οι ξηροί καρποί είναι πηγή λιπαρών οξέων Ω3 και βιταμίνης Ε και βοηθούν πολύ στην συνολική υγεία των ματιών.

Δες επίσης : 4 Superfoods που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνεις!

7. Όσπρια

όσπρια

Μια κατηγορία τροφών που αγαπιέται πολύ στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Τα όσπρια είναι εξαιρετικά θρεπτικά, γεμάτα πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Φακές, φασόλια, φάβα αποτελούν τα πιο συνηθισμένα είδη οσπρίων αλλά η λίστα είναι μεγάλη. Η περιεκτικότητα τους σε ψευδάργυρο βοηθάει την υγεία του αμφιβληστροειδούς και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ωχράς κηλίδας και καταρράκτη.

Δες επίσης : 4 Συνταγές για σαλάτα με όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνη!

Η διατροφή παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο σώμα σου. Με τις παραπάνω τροφές για καλύτερη όραση αλλά και συνολική υγεία ματιών θα δεις , κυριολεκτικά, κατευθείαν τη διαφορά. Βάλε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σου διατροφή και χάρισε στον οργανισμό σου την μέγιστη υγεία.

Related Posts