ζευγάρι καφές

6 Εύκολοι τρόποι για να γίνεις πιο συμπαθητικός

by Kostas S.

Όταν επικοινωνούμε με τους ανθρώπους θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) είναι κυρίως συναισθηματικά πλάσματα. Οπότε λοιπόν όταν θέλουμε να επηρεάσουμε έναν άνθρωπο για να μας συμπαθήσει ή για να μας βοηθήσει σε κάτι που χρειαζόμαστε θα πρέπει να κάνουμε επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική του. Πάμε λοιπόν να δούμε 6 εύκολους τρόπους για να γίνεις πιο συμπαθητικός.

6 συμβουλές για να αποκτήσεις περισσότερους και καλύτερους φίλους

 

1. Δείξε αληθινό  ενδιαφέρον στους άλλους ανθρώπους

παρέα νέοι εξήγηση

Οι άνθρωποι καλώς ή κακώς ενδιαφέρονται κυρίως για την προσωπική τους ζωή. Όλοι έχουμε την ανάγκη να συζητάμε για τα προβλήματα μας, οπότε σε περίπτωση που κάποιος δείξει αληθινό ενδιαφέρον γι’ αυτά τότε θα αναζητάμε περισσότερο την παρέα του. Δείξε λοιπόν στο άλλο άτομο ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη ζωή του και σίγουρα θα γίνεις πιο αρεστός.

Δες επίσης: Πώς να γίνεις πιο κοινωνικός;

2. Χαμογέλα

χαμόγελο ζευγάρι

Το χαμόγελο εκφράζει συναισθήματα χαράς, διασκέδασης ακόμα και γαλήνης. Όλοι επιθυμούν να βρίσκονται με ένα άτομο το οποίο είναι χαρούμενο και θέλει να περάσει καλά. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι περισσότερο χαμογελαστός και ευδιάθετος, απλά πρόσεξε να μην προσποίησε γιατί θα δείχνεις ψεύτικος.

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να είσαι πιο θετικός!

3. Να θυμάσαι ότι το όνομα κάποιου είναι ο αγαπημένος του ήχος

άνδρες φιλία

Οι άνθρωποι λατρεύουν να ακούν το όνομα τους. Είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, οπότε το να το χρησιμοποιείς με τον συνομιλητή σου θα τον κάνει να αισθανθεί ότι δεν είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που γνωρίζεις, αλλά μία ξεχωριστή προσωπικότητα.

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

4. Να ακούς προσεκτικά τι λένε οι άλλοι

ζευγάρι εκνευρισμός

Όπως είπαμε και παραπάνω οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλούν για την προσωπική τους ζωή. Για να σε συμπαθήσουν όμως θα πρέπει να δίνεις πραγματική προσοχή στα λόγια τους. Προσπάθησε να μπεις στη θέση τους για να καταλάβεις πως αισθάνονται όπως και να τους προσφέρεις μία λύση στα προβλήματα τους.

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

5. Μίλησε με τον άλλον για τα δικά του ενδιαφέροντα

ζευγάρι καφές

Οι άνθρωποι συμπαθούν τα άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με αυτούς. Δυστυχώς, όμως δεν μπορείς να έχεις κοινά ενδιαφέροντα με όλους τους ανθρώπους που συναντάς, αλλά μπορείς να ζητήσεις να μάθεις πράγματα για αυτά που τους ενδιαφέρουν. Που ξέρεις μπορεί να βρεις ένα καινούργιο χόμπι που δε θα περίμενες ποτέ ότι θα σου αρέσει.

Δες επίσης: 5 Tips για να κάνεις φίλους πιο εύκολα!

6. Κάνε τον άλλον να αισθανθεί σημαντικός, αλλά να το εννοείς

παρέα νέοι

Σε περίπτωση που κάνεις κάποιον να νιώσει ότι είναι σημαντικός τότε σίγουρα θα κερδίσεις την εύνοια του. Αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο και χρειάζεται χρόνο για να το καταφέρεις. Ένας από το πιο εύκολους τρόπους για να το πετύχεις είναι να εκφράζεις το πόσο τους εκτιμάς σε περίπτωση που σε βοηθήσουν με κάποιο δικό σου πρόβλημα, απλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις, γιατί θα φανεί προσποιητό.

Related Posts