άντρες χειραψία

5 Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

by tzinav

Το να είσαι leader μπορεί να ακούγεται δελεαστικό αλλά κρύβει και πολλές δυσκολίες. Κι αυτό γιατί ένας καλός ηγέτης πρέπει να ισορροπήσει τα συμφέροντα της εταιρείας με την αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση της ομάδας. Υπάρχουν όμως μερικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders και κάνουν τα μέλη της ομάδας να αισθανθούν καλά.

Η παραγωγικότητα της ομάδας σου είναι ένα από τα κύρια μελήματα σου όταν ηγείσαι. Αναμφίβολα θέλεις οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι για να είναι και πιο αποδοτικοί και τα αποτελέσματα της ομάδας να απογειωθούν! Δες λοιπόν 5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders!

5 Πράγματα που λένε οι δυνατοί ηγέτες!

 

1. “Ποια είναι η γνώμη σου;”

ομάδα Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

Ένας σωστός leader αφήνει πάντα την ομάδα να εκφράσει τη γνώμη και τις ιδέες της και δεν εφαρμόζει απλά τις δικιές του. Έτσι, το να ρωτήσεις απλά ” Ποια είναι η γνώμη σου;” αφενός θα σου δώσει feedback και αφετέρου θα κάνει τα μέλη της ομάδας να αισθανθούν ότι η άποψη τους μετράει.

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

2. “Πιστεύω ότι μπορείς να το κάνεις”

επαγγελματίες συζητάν Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

Το να δείχνεις εμπιστοσύνη στις ικανότητες των μελών της ομάδας είναι πολύ σημαντικό για να τους μεταδώσεις αυτοπεποίθηση. Λέγοντας λοιπόν κάτι όπως ” Πιστεύω ότι μπορείς να το κάνεις” κάνεις τους εργαζόμενους να αισθάνονται safe αλλά ταυτόχρονα νιώθουν ότι πρέπει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου ώστε να μη ρίξουν τον πήχη που έχεις θέσει για αυτούς.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχθείς επαγγελματικά

3. ” Έχεις δίκιο”- Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

άντρες χειραψία

Ένας καλός leader έχει σίγουρα αυτοπεποίθηση! Και όποιος έχει αυτοπεποίθηση δε φοβάται να παραδεχτεί τυχόν αστοχίες αλλά και να δώσει το δίκιο σε κάποιον. Έτσι το να πεις πολύ απλά ” Έχεις δίκιο” σε κάποιον από την ομάδα δείχνει ότι αναγνωρίζεις τις σωστές παρατηρήσεις κι ότι δε φοβάσαι να αναγνωρίσεις τα δικά σου λάθη.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που δεν πρέπει να λες στη δουλειά σου!

4. “Είμαι ανοιχτός στο…”- Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

ομάδα δουλεύει

Ο σωστός manager μιας ομάδας δεν έχει ένα προδιαγεγραμμένο πλάνο στο μυαλό του αλλά περιμένει να το διαμορφώσει συζητώντας με τα μέλη της. Δοκίμασε λοιπόν να πεις “Είμαι ανοιχτός στο να το δοκιμάσουμε με αυτό τον τρόπο” κι έτσι θα δείξεις ανοιχτόμυαλος, με αποτέλεσμα να μη φοβούνται να σου προτείνουν κάτι

Δες επίσης: 5 Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγεις

5. ” Εκτιμώ πολύ τη συνεισφορά σου σε…”

επαγγελματίες δίνουν χέρια

Η αναγνώριση της προσπάθειας της ομάδας είναι κάτι απαραίτητο αν θέλεις να είναι ικανοποιημένη. Έτσι, είναι σημαντικό να πεις κάτι όπως “Εκτιμώ πολύ τη συνεισφορά σου σε αυτό το project” αν κάποιος έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του και είχε καλά αποτελέσματα. Φυσικά αυτή η λεκτική αναγνώριση είναι σημαντική αλλά αν συνοδεύεται και από μια οικονομική αναγνώριση τότε ακόμα καλύτερα!

Related Posts