χαμογελαστός άντρας εργασία Φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος

5 Φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος

by tzinav

Η αξιοπιστία είναι ένα προσόν που όλοι ψάχνουν σε έναν υπάλληλο ή σε έναν συνάδελφο. Ποιος δε θα ήθελε να δουλεύει μαζί με κάποιον που ο λόγος του έχει βαρύτητα και που μπορεί να βασιστεί επάνω του; Και ενώ μπορεί η αξιοπιστία να είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου θα πρέπει να μπορείς να το εμπνέεις και να το επικοινωνείς. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν μερικές φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος.

Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη σε ένα εργασιακό περιβάλλον τότε η δουλειά γίνεται ευκολότερα και αποδοτικότερα. Θέλεις λοιπόν οι συνάδελφοι σου να μπορούν να σε εμπιστευτούν; Ανακάλυψε 5 φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος!

Τι να λες για να φαίνεσαι πιο αξιόπιστος!

1. “Φυσικά”- “Οπωσδήποτε”- Φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος

χαμογελαστός άντρας εργασία Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αξιόπιστος

Λέξεις όπως το “φυσικά” ή το “οπωσδήποτε” είναι ότι πρέπει αν θέλεις να δείξεις τη συγκατάθεση σου ή τη συμφωνία σου σε πράγματα. Βέβαια θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος για αυτά. Για παράδειγμα, αν ο προϊστάμενος σου σου ζητάει ένα report μέχρι το απόγευμα και είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το έχεις έτοιμο τότε απαντώντας του “Φυσικά” θα τον κάνεις να αισθανθεί ασφάλεια και να νιώσει ότι έχει ένα αξιόπιστο μέλος στην ομάδα του.

Δες επίσης: Πως θα κάνεις τους γύρω σου να σε σέβονται

2. “Πως μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό;”

άντρας δίνει χέρι Φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος

Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια κάποια στιγμή στη δουλειά μας και είναι ωραίο να μας την προσφέρουν χωρίς να τη ζητήσουμε. Λέγοντας λοιπόν στους συναδέλφους σου “Πώς μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό;” τους κάνεις να νιώσουν ότι μπορούν να βασιστούν επάνω σου. Το αίσθημα αυτό είναι ανεκτίμητο σε μια ομάδα.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δεν σου έχουν πει ποτέ

3. “Εμπιστεύομαι την κρίση σου σε αυτό το θέμα”

άντρας γυναίκα δουλεύουν

Για να σε εμπιστεύονται πρέπει να εμπιστεύεσαι κι εσύ. Δείξε λοιπόν τη εμπιστοσύνη σου στους συναδέλφους σου με φράσεις όπως “Εμπιστεύομαι την κρίση σου σε αυτό“. Μόνο έτσι θα κερδίσεις και τη δική τους και θα δεθείς περισσότερο με την ομάδα.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

4. “Αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτή την αστοχία”- Φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος

meeting

Λάθη θα γίνονται πάντα στις δουλειές. Ωστόσο, όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη για τις δικές σου αστοχίες δείχνεις αξιόπιστος και ότι έχεις πλήρη γνώση των λαθών σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συμβεί κάτι τέτοιο πες κάτι όπως “Αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτή την αστοχία” και σίγουρα θα κερδίσεις το σεβασμό των γύρω σου.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

5. “Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό. Μπορώ να σε παραπέμψω στον …”

επαγγελματίες κοστούμι

Είναι πολύ λογικό να μην ξέρεις τα πάντα στη δουλειά σου. Είναι όμως πολύ επαγγελματικό να το παραδεχτείς αντί να κάνεις εικασίες ή να δίνεις λάθος απαντήσεις. Αν πεις για παράδειγμα κάτι όπως “Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό αλλά μπορώ να σε παραπέμψω στο αρμόδιο άτομο” είναι πολύ εντάξει και σε κάνει να δείχνεις πολύ σοβαρός και υπεύθυνος.

Related Posts