κουρασμένος άντρας

5 Τρόποι να διαχειριστείς τους ενοχλητικούς συναδέλφους

by tzinav

Το να δουλεύεις σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να είσαι δημιουργικός και παραγωγικός. Αν όμως έχεις μερικούς ενοχλητικούς συναδέλφους τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Κι αυτό γιατί το να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που δε συμπαθείς μπορεί να σου ρουφήξει ενέργεια και να μειώσει την απόδοση σου στη δουλειά.

Είναι αλήθεια ότι το να δουλεύεις μαζί με συναδέλφους που δε τα πας καλά μπορεί να σε ρίξει πολύ και να σου δυσκολέψει την καθημερινότητα. Στη χειρότερη περίπτωση αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμα και στην καριέρα σου. Ανακάλυψε 5 τρόπους να διαχειριστείς τους ενοχλητικούς συναδέλφους!

Πως να αντιμετωπίσεις του ενοχλητικούς συναδέλφους!

1. Θέσε τα όρια σου από νωρίς

συνάδελφοι συζητούν ενοχλητικούς συναδέλφους

Όπως σε όλες τις σχέσεις μας έτσι και στις επαγγελματικές είναι σημαντικό να θέσεις τα όρια σου από νωρίς. Αν δε το κάνεις θα είναι πιο δύσκολο να τα θέσεις στην πορεία και να γίνουν σεβαστά. Αντίθετα, αν έχεις δείξει από νωρίς μέχρι πού παίρνει τον συνάδελφό σου να κινηθεί τότε θα πρέπει να είναι τελείως αναίσθητος για να μην το κάνει.

Δες επίσης: 4 Σημάδια για να καταλάβεις έναν κακό πελάτη από νωρίς

2. Προσπάθησε να αποφύγεις του ενοχλητικούς συναδέλφους

κουρασμένος άντρας

Αν έχεις καταλάβει ότι με τον ενοχλητικό σου συνάδελφο δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής τότε το πιο safe που έχεις να κάνεις είναι απλά να τον αποφύγεις! Όσο λιγότερο χρόνο περνάς μαζί του τόσο λιγότερες θα είναι οι αφορμές για εκνευρισμό! Στο βαθμό που γίνεται λοιπόν περιόρισε την επαφή μαζί του για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία.

Δες επίσης: 6 Βασικά ηγετικά skills που πρέπει να αναπτύξεις

3. Φέρσου ψύχραιμα

ενοχλημένοι συνάδελφοι

Μπορεί να έχεις κατακλυστεί από νεύρα εξαιτίας του συναδέλφου σου αλλά πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι πρόκειται για μια επαγγελματική σχέση. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να φερθείς με ψυχραιμία και να μην ξεφύγεις μιλώντας έντονα ή απρεπώς. Εξάλλου, το να βγεις εκτός εαυτού στον επαγγελματικό χώρο είναι κάτι που τελικά θα βλάψει εσένα.

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

4. Μίλησε του για το πρόβλημα αλλά διακριτικά

άντρας γυναίκα μιλάν δουλειά

Όταν δεις ότι η κατάσταση έχει πια φτάσει στο απροχώρητο μπορείς να μιλήσεις στο συνάδελφο σου, αρκεί να το κάνεις με τακτ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να είσαι διακριτικός και να του μιλήσεις ιδιαιτέρως κι όχι μπροστά σε κόσμο. Με τον τρόπο αυτό δε θα τον φέρεις σε δύσκολη θέση και ενδέχεται να μπορέσετε να κάνετε μια ποιοτική συζήτηση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα. Φρόντισε ακόμα ώστε να είσαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και να μη μιλήσεις με νεύρα ή ειρωνεία.

Δες επίσης: 10 Χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

5. Μην κουτσομπολεύεις

σκεπτικοί άντρες ενοχλητικούς συναδέλφους

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κουτσομπολεύσεις τον ενοχλητικό σου συνάδελφο με τους υπόλοιπους αλλά πρέπει να κρατηθείς. Το κουτσομπολιό είναι μια αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που θα σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο professional και τελικά θα βλάψει εσένα.

Related Posts