άντρας τρέχει

5 Λόγοι να απολυθείς ακόμα κι αν είσαι καλός στη δουλειά

by tzinav

Η απόλυση είναι ο φόβος πολλών εργαζομένων, ειδικά αν βρίσκονται σε μια δουλειά που αγαπάν. Μπορεί να έχουμε συνδέσει την απόλυση με κακές επιδόσεις μιας που είναι και η πιο κοινη αιτία αλλά δεν είναι η μοναδική. Πράγματι, υπάρχουν λόγοι να απολυθείς από τη δουλειά σου ακόμα κι αν την κάνεις καλά. Ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι τόσο!

Είναι αλήθεια ότι το να είσαι καλός στη δουλειά σου είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι το μοναδικό πράγμα που κοιτάν οι εργοδότες για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσεις. Ανακάλυψε ποιοι είναι οι 5 λόγοι να απολυθείς από τη δουλειά σου ακόμα κι αν είσαι καλός!

5 Αιτίες απόλυσης που δεν έχουν να κάνουν με την επίδοση σου!

 

1. Αργοπορείς- Λόγοι να απολυθείς

άντρας τρέχει

Το να αργείς στη δουλειά είναι ένα χαρακτηριστικό που δείχνει ανωριμότητα και έλλειψη επαγγελματισμού. Εφόσον δεν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και στο ορίζει η επιχείρηση θα πρέπει να τηρείς το ωράριο σου. Το να μην είσαι τυπικός και να αργείς συστηματικά δείχνει ότι δεν σέβεσαι τους κανόνες και αυτό μπορεί να ενοχλήσει πολύ κάποιους εργοδότες.

Δες επίσης: 5 Tips για να πετύχεις στη νέα δουλειά σου

2. Δεν έχεις ομαδικό πνεύμα

άντρας απολύει υπάλληλο Λόγοι να απολυθείς

Η πλειοψηφία των επαγγελμάτων απαιτεί δουλειά σε ομάδες. Αν όμως εσύ δε λειτουργείς καλά σε ομάδες τότε αυτό είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει πρόβλημα. Μπορεί να έχεις καλές ιδέες και προτάσεις αλλά αν δε μπορείς να συνεργαστείς ή αν δε φέρεσαι σωστά στα άλλα μέλη της ομάδας τότε αυτός είναι ένας κοινός λόγος απόλυσης.

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

3. Δεν προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες

απολυμένος άντρας Λόγοι να απολυθείς

Καθώς ο χρόνος περνάει πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν στον τρόπο που κάνεις τη δουλειά. Για παράδειγμα, μπορεί να απαιτηθεί από τη δουλειά να χρησιμοποιήσεις κάποιο νέο πρόγραμμα, κάποιο νέο λογισμικό ή κάποιο νέο σύστημα. Αν εσύ προβάλλεις αντίσταση σε αυτή την αλλαγή που αναπόφευκτα έρχεται και δεν προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες τότε μπορεί πολύ σύντομα να γίνεις ξεπερασμένος άρα και περιττός για την εταιρεία!

Δες επίσης: 5 Φράσεις που δεν πρέπει να λες στη δουλειά σου!

4. Δεν τηρείς τα deadlines- Λόγοι να απολυθείς

αγχωμένος άντρας υπολογιστή

Σε κάποιες δουλειές τα deadlines είναι το παν! Πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε να προσαρμόζεσαι στο χρονοδιάγραμμα που σου δίνεται. Αν εσύ θέλεις να δουλεύεις με τους ρυθμούς σου και δεν τηρείς τα deadlines αυτό μπορεί να αφήσει την εταιρεία εκτεθειμένη στους πελάτες, με αποτέλεσμα να είναι λόγος να χάσεις τη δουλειά σου.

Δες επίσης: 6 Χρήσιμα tips βελτίωσης της αναβλητικότητάς σου

5. Κοστίζεις ακριβά στην εταιρεία

σοβαρός άντρας μιλάει

Κάθε εταιρεία έχει σαν στόχο την κερδοφορία της. Και φυσικά προτιμά υπαλλήλους που θα της βγάλουν καλά τη δουλειά χωρίς να στοιχίζουν πολύ ακριβά. Αν εσύ είσαι καλός στη δουλειά σου αλλά κοστίζεις ακριβά στην εταιρεία τότε είναι πιθανό να αναζητήσουν μια πιο οικονομική λύση. Βέβαια,αυτό ισχύει κυρίως για δουλειές στις οποίες οι υπάλληλοι είναι εύκολο να αντικατασταθούν κι όχι τόσο σε θέσεις ευθύνης.

Related Posts