άντρας παίζει μαλλιά πρέπει να λες όχι

5 Πράγματα στα οποία πρέπει να λες όχι

by tzinav

Κάτι που είναι αρκετά ενοχοποιημένο είναι το όχι. Πολλοί από εμάς διστάζουμε να πούμε όχι ακόμα κι αν ξέρουμε ότι κάτι δε μας κάνει καλό. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να θέτεις τα όρια σου και να λες όχι σε πράγματα που μόνο πίσω σε πάνε. Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα στα οποία πρέπει να λες όχι για να προοδεύσεις και να γίνεις πιο χαρούμενος;

Με το να είσαι ανοιχτός σε όλα και να λες μονίμως ναι δε συγκεντρώνεσαι στα πραγματικά σημαντικά πράγματα. Δες λοιπόν 5 πράγματα στα οποία πρέπει να λες όχι για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία!

5 Όχι που πρέπει να λες για μια πιο χαρούμενη ζωή!

1. Αναβλητικότητα

άντρας παίζει με στυλό

Η αναβλητικότητα είναι μια πολύ κακή συνήθεια που στο τέλος καταλήγει να σου προκαλεί μεγαλύτερο άγχος. Για το λόγο αυτό πρέπει να την καταπολεμήσεις! Προσπάθησε λοιπόν να βρεις τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να μην παρεκκλίνεις από τον στόχο σου και να τελειώνεις τα tasks που έχεις αναλάβει.

Δες επίσης: 6 Χρήσιμα tips βελτίωσης της αναβλητικότητάς σου

2. Τελειοθηρία- Πού πρέπει να λες όχι

άντρας παίζει μαλλιά πρέπει να λες όχι

Το να θέλεις να βελτιώνεσαι διαρκώς είναι αναμφίβολα ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό. Ωστόσο, η τελειοθηρία είναι κάτι που με τον καιρό θα σε φθείρει, θα σου ρίξει την αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου. Μάθε λοιπόν να είσαι ευχαριστημένος όταν προσπαθείς αρκετά ακόμα κι αν δεν άγγιξες το τέλειο.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχθείς επαγγελματικά

3. Τοξικούς ανθρώπους

γυναίκα μαλώνει άντρα πρέπει να λες όχι

Οι τόξικοι άνθρωποι στον περίγυρο σου είναι πραγματικά κάτι που μπορεί να σε πάει πολύ πίσω στη ζωή σου. Μάθε λοιπόν να λες όχι και να θέτεις ξεκάθαρα όρια. Η τοξικότητα αυτή μπορεί να προέρχεται από την κοπέλα σου, τους φίλους ή την οικογένεια σου. Όποια κι να είναι η πηγή της πρέπει να την απαρνηθείς αν θέλεις να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία και να αποκτήσεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δες επίσης:  8 Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση!

4. Δικαιολογίες- Πού πρέπει να λες όχι

απορημένος άντρας

Είναι άλλο πράγμα το να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου πού και πού και άλλο το να βρίσκεις διαρκώς δικαιολογίες και να μην αναλαμβάνεις ποτέ την ευθύνη. Πες όχι λοιπόν στις δικαιολογίες και μάθε να ψάχνεις τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις καλύτερος αντί να κατηγορείς άλλους για δικές σου αστοχίες!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δεν σου έχουν πει ποτέ

5. Κουτσομπολιό

άντρες κουτσομπολεύουν

Το κουτσομπολιό είναι μια πολύ κακή συνήθεια που όσο ωριμάζεις πρέπει να αφήνεις πίσω σου. Μπορεί να σου προσφέρει μερικές στιγμές γέλιου αλλά αξίζει τον κόπο να γίνεσαι τοξικός για αυτό; Εξάλλου, δεν θα έπρεπε να κάνεις στους άλλους ότι δε θα ήθελες να κάνουν σε εσένα.

Related Posts