γυναίκα κρατάει αγκαλιά αντρα

7 Σημάδια που δείχνουν ότι η κοπέλα σου είναι χειριστική!

by theman

Οι σχέσεις μερικές φορές μπορεί να γίνουν πολύπλοκες. Συνήθως σε μια σχέση ψάχνεις να βρεις αμοιβαία αγάπη, εμπιστοσύνη, σεβασμό, φροντίδα. Υπάρχουν όμως φορές που επικρατούν διαφορετικά συναισθήματα σε μια σχέση.Φωνές,καυγάδες, πίεση, ζήλια. Τότε υποψιάζεσαι ότι ίσως η κοπέλα σου είναι χειριστική. Μπορεί να είναι μια φάση που περνάνε σχεδόν όλα τα ζευγάρια. Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε μπορεί να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση χειρισμού.

Εάν έχεις την υποψία σου ότι η κοπέλα σου είναι χειριστική, τότε πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν οι χειριστικοί άνθρωποι. Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις έτσι ώστε να μπορείς να τα αντιμετωπίζεις.

Πως να καταλάβεις αν η κοπέλα σου είναι χειριστική!

 

1. Είσαι πάντα αυτός που φταίει

γυναίκα κατηγορεί άντρα

Οι χειριστικοί άνθρωποι έχουν ένα χαρακτηριστικό που τους ενώνει. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος ενώ δεν είσαι. Έχεις πάντα αυτό το αίσθημα ενοχής που σου έχει προκληθεί από τη σύντροφό σου. Μπορεί να της ζητάς βοήθεια και με έντονο τόνο να σου απαντάει : “Δε σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να είμαι απασχολημένη;” και άλλα τέτοια αντίστοιχα σκηνικά. Μια χειριστική συμπεριφορά είναι να σε κάνει , με την απάντηση της, να νιώσεις ένοχος ενώ δεν είσαι. Προσπάθησε να ανιχνεύεις κάθε φορά αυτή τη συμπεριφορά για να μπορείς να την αντιμετωπίζεις.

Δες επίσης : 8 Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση!

2. Είναι πάντα το θύμα

γυναίκα νευριασμένη

Ποιος δε θα ένιωθε άσχημα για κάποιον  που του συνέβη κάτι κακό; Οι χειριστικοί άνθρωποι θέλουν να τους λυπούνται, να είναι τα θύματα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Προσπαθούν να δείξουν ότι η ζωή τους είναι γεμάτη αναποδιές, θλίψη, στεναχώρια και μιζέρια έτσι ώστε να νιώσεις άσχημα γι’ αυτούς. Εάν η κοπέλα σου σε κάνει με τον οποιονδήποτε τρόπο να νιώσεις λύπηση για εκείνη, τότε μάλλον είναι χειριστική.

3. Ασκεί υπερβολική πίεση

γυναίκα κρατάει αγκαλιά αντρα

Όσο λιγότερο χρόνο έχεις, τόσο πιο αυθόρμητες κινήσεις κάνεις. Δεν έχεις αρκετό χρόνο να σκεφτείς τις κινήσεις σου. Προσπάθησε να αφιερώνεις χρόνο σε οποιοδήποτε απόφαση πάρεις ακόμα και αν η κοπέλα σου σε πιέζει. Πες της ευγενικά ότι χρειάζεσαι χρόνο. Μην την αφήνεις να σου ασκεί οποιαδήποτε πίεση και δώσε χρόνο στον εαυτό σου.

Δες επίσης : 5 Tips για να μη χαθεί η μαγεία σε μακροχρόνια σχέση!

4. Συναισθηματικός εκβιασμός

ζευγάρι δεμένο μαζι

Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι επίσης μια πολύ συνηθισμένη συμπεριφορά και δείχνει ότι η κοπέλα σου είναι χειριστική. Πρόκειται για μια κατάσταση, όπου η σύντροφος σου χρησιμοποιεί λόγια και συμπεριφορές για να δείξει πόσο συναισθηματικά δεμένη είναι μαζί σου. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να δείξει ότι “εξαρτάται” από εσένα και εσύ δεν έχεις την επιλογή να μείνεις μακριά της. “Θα πεθάνω χωρίς εσένα” είναι μια ατάκα που ακούγεται συχνά και δείχνει ότι η μάλλον η κοπέλα σου είναι χειριστική.

5. Προκαλεί τον τσακωμό

ζευγάρι τσακώνεται

Άμα η χειριστική κοπέλα σου δεν έχει κάτι άλλο να πει, τότε θα βρει να πει κάτι που ξέρει ότι θα σε ενοχλήσει. Με αυτόν τον τρόπο θα ανάψει την ένταση, θα σε νευριάσει και θα σε κάνει να βγεις εκτός ελέγχου. Βγαίνοντας εκτός ελέγχου, μπορεί να πεις κάτι για να το χρησιμοποιήσει υπέρ της. Αυτός είναι και ο σκοπός πίσω από την πρόκληση του τσακωμού. Θα βρει μια ευκαιρία για να γίνει πάλι το θύμα.

Δες επίσης : 5 Συμβουλές για να μη τσακώνεσαι μαζί της!

6. Τα προβλήματα σου δεν έχουν καμία σημασία

αντρας στεναχωριεται

Αν η κοπέλα σου είναι χειριστική, δε νοιάζεται αρκετά για τα προβλήματα σου και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς. Όταν θέλεις να συζητήσεις τα προβλήματα σου τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή θα αλλάξει θέμα συζήτησης έτσι ώστε να αποφύγει την κουβέντα, ή θα το γυρίσει στον εαυτό της. Και τα δυο ενδεχόμενα δείχνουν ότι προφανώς και δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα συναισθήματα ούτε για τα προβλήματα σου.

Δες επίσης : 3 Τρόποι για να διατηρήσετε μια ευτυχισμένη σχέση για πάντα!

7. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει

γυναίκα δεν καταλαβαίνει

Το να κάνει πως δεν καταλαβαίνει είναι η πιο εύκολη λύση. Αποφεύγει περαιτέρω εξηγήσεις με την δικαιολογία ότι δεν καταλαβαίνει μια κατάσταση ή μια συζήτηση. Αυτή η συμπεριφορά είναι αρκετά παιδική και φυσικά είναι ξεκάθαρο στοιχείο ότι η κοπέλα σου είναι χειριστική. Προσπάθησε να καταλάβεις πότε έχει αυτή τη συμπεριφορά και να την αντιμετωπίσεις. Μπορείς να αναφερθείς στο θέμα που “δεν καταλαβαίνει” με διαφορετικό τρόπο.

Δες επίσης : Τι να κάνεις αν νιώθεις ότι η κοπέλα σου σε αγνοεί!

Άμα έχεις την υποψία ότι η κοπέλα σου είναι χειριστική και η συμπεριφορά της ταιριάζει με τα παραπάνω παραδείγματα, τότε έχεις την απάντηση που χρειάζεσαι. Η χειριστική συμπεριφορά δύσκολα θα αλλάξει, όμως μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Μπορείς για αρχή να εντοπίσεις πότε έχει αυτή τη συμπεριφορά και να αντιδράς αναλόγως. Άμα βλέπεις ότι αναλώνεσαι σε αυτή τη σχέση και χάνεις τον εαυτό και την ψυχική σου υγεία, τότε καλύτερα να αποχωρήσεις!

Related Posts