ύπνος

8 Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την αϋπνία!

by theman

Ο ύπνος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού σου. Δυστυχώς, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες όπως το στρες, το άγχος που επηρεάζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου. Μάλιστα, κάποιες φορές προκαλείται αϋπνία από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες. Το να μην κοιμάσαι είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου αφού επιβαρύνεις την καρδιά και δεν αφήνεις τον οργανισμό να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Άμα βασανίζεσαι με αϋπνία, ήρθε η ώρα να βρεις τη λύση και να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις τον ύπνο σου.

Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την αϋπνία. Δες πως μπορείς να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα και να μπορέσεις να απολαύσεις και πάλι ποιοτικό ύπνο!

Αντιμετώπισε την αϋπνία με αυτούς τους εύκολους τρόπους!

 

Να έχεις σταθερές ώρες ύπνου

ύπνος

Ο οργανισμός σου δεν μπορεί να μάθει σε ώρες ύπνου που είναι ανάστατες. Προσπάθησε να ορίσεις ένα συγκεκριμένο ωράριο που θα πέφτεις στο κρεβάτι και θα κοιμάσαι. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σου θα μάθει σιγά σιγά ποιες είναι οι ώρες που “πρέπει να κοιμηθεί” και θα σε παίρνει ο ύπνος πολύ πιο εύκολα.

Δες επίσης : 6 Επιστημονικοί τρόποι για να κοιμηθείς πιο γρήγορα!

Να κοιμάσαι σε αναπαυτικό κρεβάτι

κρεβάτι

Το κρεβάτι αλλά και το μαξιλάρι παίζουν βασικό ρόλο στον ύπνο. Όταν το κρεβάτι είναι άβολο, είναι λογικό να μην καταφέρνεις να κοιμηθείς. Ο ύπνος είναι η ώρα που ξεκουράζεσαι και πρέπει όλα γύρω σου να είναι αναπαυτικά. Να κοιμάσαι στο κρεβάτι που σε κάνει να νιώθεις άνετα και να επιλέγεις μαξιλάρια που σε χαλαρώνουν. Έτσι, το σώμα σου θα μπορεί να ξεκουραστεί και να αφεθεί ευκολότερα.

Δες επίσης : 5 Λόγοι που δεν μπορείς να κοιμηθείς!

Να γυμνάζεσαι συχνά

γυμναστική

Η γυμναστική αποτελεί μέρος μιας υγιούς ρουτίνας. Όταν γυμνάζεσαι παράγονται διάφορες ορμόνες που ευθύνονται για διαφορετικά συναισθήματα στο σώμα σου. Επιπλέον, η γυμναστική θα αυξήσει το αίσθημα της σωματικής σου κούρασης με αποτέλεσμα να θελήσεις να ξαπλώσεις. Έτσι, ο ύπνος θα έρθει πολύ πιο γρήγορα.

Δες επίσης : 8 Συνήθειες που έχει ένας υγιής άνδρας!

Να τρως προσεκτικά

φρουτα λαχανικα

Όπως και η γυμναστική, έτσι και η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας ισορροπημένης και υγιούς ζωής. Το υπερβολικό και ανθυγιεινό φαγητό όπως και το αλκοόλ μπορούν να επηρεάσουν το πρόγραμμα του ύπνου σου. Προσπάθησε να καταναλώνεις με μέτρο το οτιδήποτε. Για παράδειγμα, το αλκοόλ μπορεί όντως να σε χαλαρώσει αλλά θα σου προκαλέσει αναστάτωση κατά τη διάρκεια του ύπνου και θα σου χαλάσει την ποιότητα του.

Δες επίσης : 5 Συμβουλές διατροφής και υγείας για άντρες!

Μην καπνίζεις

οχι στο κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μια πολύ κακιά και επιβλαβής συνήθεια και κατηγορείται για πολλά στο ανθρώπινο σώμα. Με κάθε τσιγάρο, αποκτάς στιγμιαία μια αίσθηση ενέργειας η οποία σιγά σιγά φεύγει και σε κάνει να θέλεις να ξανακαπνίσεις. Αυτό, οδηγεί στο να κάνεις ανάστατο ύπνο, να ξυπνάς συχνά , να δυσκολεύεσαι στον ύπνο και φυσικά να βασανίζεσαι από την αϋπνία.

Δες επίσης : 6 Κινδύνους που έχει το κάπνισμα για το σώμα σου!

Δημιούργησε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον

Το δωμάτιο σου, το κρεβάτι είναι τα σημεία που είναι γύρω σου όταν πέφτεις για ύπνο. Φρόντισε αυτά τα σημεία να είναι χαλαρωτικά και ξεκούραστα και να μη σου δημιουργούν στρες. Φτιάχνοντας μια ωραία και ήσυχη ατμόσφαιρα θα είναι πιο εύκολο και για εσένα να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.

Δες επίσης : 6 Tips για να σε παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα!

Προσπάθησε να χαλαρώσεις πριν πέσεις για ύπνο

βιβλίο κρεβάτι

Μετά από μια δύσκολη μέρα είναι πολύ πιθανό να κουβαλάς τα προβλήματα της δουλειάς ακόμα και στο κρεβάτι. Πριν πέσεις για ύπνο προσπάθησε να αδειάσεις το κεφάλι σου και να αποβάλλεις κάθε αρνητική ενέργεια. Διάβασε ένα βιβλίο, άκου μουσική ή δες την αγαπημένη σου σειρά. Κάνε το μυαλό σου να αποτραβηχτεί από αυτά που σε βασανίζουν έτσι ώστε να μπορέσει να ηρεμήσει και να καταπολεμήσεις την αϋπνία!

Δες επίσης : 7 Τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες!

Γράψε τις σκέψεις σου

άνδρας αϋπνία

Πολλές φορές ο λόγος που κάποιος δεν μπορεί να κοιμηθεί είναι οι σκέψεις του. Άμα δε θες να τις μοιραστείς, μοιράσου τες με ένα τετράδιο. Σημείωσε ό,τι σε απασχολεί και σε κάνει να σκέφτεσαι υπερβολικά. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλεις τα αρνητικά συναισθήματα από μέσα σου και θα νιώσεις κατευθείαν καλύτερα.

Δες επίσης : Οι 6 σημαντικότερες συμβουλές για έναν καλό ύπνο!

Με αυτές τις συμβουλές θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την αϋπνία που σε βασανίζει. Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και άλλαξε τον τρόπο, την ποιότητα και την διάρκεια του ύπνου σου. Δες αμέσως τη διαφορά στο σώμα και το μυαλό σου!

Related Posts