5 Τρόποι για να βρίσκεις συνέχεια το κίνητρο σου!

by theman
Άνδρας στον υπολογιστή

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν χάνουν το κίνητρο τους και μάλιστα προσπαθούν να διατηρούν μία καλή ψυχολογία καθόλη την διάρκεια της μέρας. Αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι τότε ξέρουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να ξυπνάμε χαρούμενοι, ξεκούραστοι και με όρεξη να καταφέρουμε πράγματα.

Οι πιο πολλοί ομιλητές όταν δίνουν συμβουλές για παραπάνω κίνητρο, αναφέρουν σίγουρα μία: ξεκίνα από κάτι μικρό. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε τουλάχιστον 5 τρόπους για να βρίσκεις συνέχεια το κίνητρο σου! Δες επίσης: 5 Tips για να είσαι πιο παραγωγικός!

5 Τips για να καταφέρεις τους στόχους σου!

 

1) Θυμήσου που ξεκίνησες

αρχή - εκκίνηση

Αν νιώθουμε ότι έχουμε χαθεί στην πορεία και δεν μπορούμε πλέον να βρούμε κίνητρο ένας είναι ο τρόπος. Να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε. Ποια ήταν η πρώτη αποτυχία ή δυσκολία που αποτέλεσε κίνητρο για εμάς. Ποια λόγια ήταν που μας έκαναν να θέσουμε στόχους. Το να θυμηθούμε την αρχή, την εκκίνηση μας σίγουρα θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε που το χάσαμε. Μην ξεχνάμε κιόλας, ότι είναι προτιμότερο να απογοητεύσουμε το αφεντικό μας παρά τον ίδιο μας τον εαυτό. Μετά από κάθε βροχή έρχεται το ουράνιο τόξο!

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου!

2) Βάζε καθημερινούς στόχους

γράφει σε χαρτί

Όλοι μας ξυπνάμε και πιάνουμε το κινητό μας να τσεκάρουμε μηνύματα, email και άλλα. Λάθος! Ποιος ξύπνησε και ξεκίνησε την μέρα του παραγωγικά ανοίγοντας το κινητό του; Κανείς. Αντ’ αυτού, ας φτιάξουμε ένα πρωινό, ή αν έχουμε όρεξη μπορούμε να αθληθούμε έστω και 10 λεπτά και έπειτα ξεκινάμε δυναμικά την μέρα μας.

Ενώ λοιπόν τρώμε το πρωινό μας, σκεφτόμαστε τους καθημερινούς στόχους. Τι πρέπει να κάνω σήμερα; Απλοποιούμε τις σκέψεις μας και βλέπουμε την πραγματική ουσία. Αν μας βοηθάει κιόλας παραπάνω, μπορούμε να γράψουμε τις σκέψεις μας. Ή να τις πούμε στην σχέση μας. Έτσι και θα τα βγάλουμε από μέσα μας και θα έχουμε ένα πιο καθαρό σχέδιο στο μυαλό μας. Η πρώτη νίκη της μέρας, έφτασε!

Δες επίσης: 5 Μυστικά για να κάνεις το 2021 την καλύτερη χρονιά σου!

3) Motion creates emotion

Άνδρας στον υπολογιστή

Κλασσική φράση που λέγεται από τους περισσότερους ομιλητές για το πως να έχουμε κίνητρο. Ουσιαστικά το ζήτημα είναι ένα: κουνήσου και όλα θα πάρουν την ροή τους. Δεν σημαίνει φυσικά να τα αφήσουμε όλα στην πάντα. Αλλά το να ξυπνήσουμε με όρεξη και να ξεκινήσουμε δυναμικά την μέρα μας είναι το άλφα και το ωμέγα. Κανείς πετυχημένος άνθρωπος δεν πέτυχε πράγματα με το να σκέφτεται απλά τους στόχους του. Το να τους κυνηγήσουμε είναι το δύσκολο όχι να τους σκεφτούμε.

Άρα τι; Σήκω από τον καναπέ και ξεκινά με κάτι μικρό. Αν για παράδειγμα έχεις 2 ώρες δουλειά μπροστά σου, ξεκίνα με αυτό που πιάνει την λιγότερη ώρα, να πάρεις το κολάι και έπειτα συνεχίζεις με όρεξη και στα επόμενα.

Δες επίσης: Πως θα επιταχύνεις την επαγγελματική σου εξέλιξη!

4) Συνέχισε να μαθαίνεις

Άνδρας μαθαίνει στον υπολογιστή για να ξαναβρεί το κίνητρο του

Το κλειδί στην επιτυχία είναι το να προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνεχώς. Για να διατηρήσουμε όμως το κίνητρο μας πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να ψαχνόμαστε. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι ασχολούμαστε με το marketing και έχουμε ως στόχο να βρούμε μία καινούργια καμπάνια. Προκειμένου να προωθήσουμε το προϊόν μας, αντί να κάτσουμε και να περιμένουμε να μας κατέβει μία ιδέα με κίνδυνο να βαρεθούμε και να χάσουμε το κίνητρο-ενδιαφέρον μας, μπορούμε απλά να στραφούμε προς διάφορες κατευθύνσεις που ίσως μας βοηθήσουν.

Ένα σεμινάριο ή ένας μέντορας θα μας λύσουν τα χέρια. Ακόμα και το google. Επιπλέον αν σου αρέσει να διαβάζεις, εδώ θα βρεις 5 βιβλία για να πετύχεις. Η γνώση είναι εκεί έξω, ας την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας!

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο!

5) Αντάμειψε τον εαυτό σου

Χαλαρώνει σε παραλία

Θα ήταν παράλογο να περιμένουμε να φτάσουμε τον τελικό μας στόχο χωρίς να ανταμείψουμε τον εαυτό μας ούτε μία φορά. Το κίνητρο μας είναι πιθανό να χαθεί αν δεν δώσουμε στον εαυτό μας ένα κέρασμα για τις πρώτες του νίκες! Για παράδειγμα, όντας πιεσμένοι από την δουλειά, μπορούμε το σαββατοκύριακο να ξεσκάσουμε χωρίς να έχουμε τύψεις. Να ξενυχτήσουμε και να απολαύσουμε τους γύρω μας ή και τον εαυτό μας χωρίς να το σκεφτούμε δεύτερη φορά. Στην τελική, το αξίζεις!

Άλλες συμβουλές για να μην χάσεις το κίνητρο σου!

ομιλία στο γραφείο: ένας τρόπος για να βρεις κίνητρο

Για να μην βαρεθούμε και τα παρατήσουμε τελευταία στιγμή υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, μόνο 10′ διαλογισμού θα βελτιώσουν την ζωή μας, θα μας χαλαρώσουν και θα μας επιτρέψουν να στραφούμε προς τους στόχους μας με καθαρό μυαλό. Επιπλέον, πρέπει να φροντίσουμε την πνευματική μας μόρφωση και να διαβάσουμε μερικά βιβλία ή και να δούμε οπωσδήποτε αυτές τις ομιλίες tedx. Τέλος, μία από τις συμβουλές για να μειώσουμε το άγχος μας και να μην χάσουμε το πάθος μας είναι να καθαρίζουμε το μυαλό μας με λίγη καθημερινή γυμναστική, έστω και μία βόλτα.

Related Posts