συνέντευξη για δουλειά

6 Συμβουλές ώστε να σε προσλάβουν στη δουλειά

by Kostas S.

Το να σε προσλάβουν σε μία δουλειά στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται να τηρείς τα κατάλληλα κριτήριά, αλλά και να κάνεις μία καλή εντύπωση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Μπορεί να είναι μία αγχωτική εμπειρία ειδικά αν δίνεις συνέντευξη σε κάποια θέση που επιθυμείς πολύ. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να σε προσλάβουν. Πάμε να δούμε λοιπόν 6 Συμβουλές ώστε να σε προσλάβουν στη δουλειά που θες.

6 Τρόποι ώστε να σε επιλέξουν για τη δουλειά που θες

 

1. Κάνε έρευνα για την εταιρεία και για τους ανθρώπους που θα σου πάρουν συνέντευξη

συνέντευξη δουλειά άγχος

Το να γνωρίζεις τις βασικές δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται η εταιρεία στην οποία θα δώσεις συνέντευξη θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψηφίους σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, θα σου προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα social media της εταιρείας όπως και να διαβάσεις το site τους.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

2. Κάνε practice τις συνηθισμένες ερωτήσεις συνεντεύξεων

συνέντευξη για δουλειά

Προετοιμάσου για ερωτήσεις του τύπου “Μίλα μας για τον εαυτό σου και για ποιο λόγο ενδιαφέρεσαι για τη συγκεκριμένη θέση;”. Αυτού του είδους ερωτήσεις έχουν σκοπό να εξηγήσεις τι άνθρωπος είσαι και τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία. Επίσης, προετοιμάσου να συζητήσεις για τον μισθό σου και τα bonus αν υπάρχουν.

Δες επίσης: 5 Tips για να πετύχεις στη νέα δουλειά σου

3. Διάβασε προσεκτικά την αγγελία της δουλειάς

βιογραφικό resume

Μπορείς να εκτυπώσεις τη συγκεκριμένη αγγελία και να την ξαναδιαβάσεις πολύ προσεκτικά. Υπογράμμισε τις ικανότητες που αναζητάει ο εργοδότης και σκέψου παραδείγματα από προηγούμενες δουλειές που χρησιμοποίησες τέτοιου είδους ικανότητες. Θυμήσου να τις αναφέρεις στη συνέντευξη.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχτείς επαγγελματικά

4. Ζήτα τη βοήθεια ενός φίλου σου

φίλος βοήθεια

Το να λες τις απαντήσεις σου μπροστά σε ένα φίλο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προετοιμαστείς για τη συνέντευξη. Ζήτα του να σου κάνει διάφορες ερωτήσεις που πιστεύεις ότι θα σου κάνουν στη συνέντευξη και δώσε τις απαντήσεις λες και είναι ο εργοδότης. Θα μείνεις έκπληκτος με το πόση αυτοπεποίθηση θα αποκτήσεις με αυτόν τον τρόπο.

5. Φτιάξε μία λίστα από τους προηγούμενους εργοδότες σου

συστατική επιστολή

Υπάρχει πιθανότητα ο εργοδότης να σου ζητήσει το τι πιστεύουν οι προηγούμενοι εργοδότες σου για σένα. Επικοινώνησε μαζί τους και ζήτα να σου στείλουν μία επιστολή για το πόσο παραγωγικός ήσουν στην προηγούμενη δουλειά. Αυτό σίγουρα θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους.

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

6. Προετοίμασε παραδείγματα της δουλειάς σου

portfolio εργασία

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, πιθανόν να σου ζητηθούν εργασίες που πραγματοποίησες σε προηγούμενες δουλειές σου. Αφού διαβάσεις προσεκτικά την αγγελία της δουλειάς, σκέψου project που έχεις κάνει σε άλλες δουλειές, οργανώσεις ή εθελοντικά που να δείχνουν ότι έχεις την κατάλληλη εμπειρία για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Related Posts