gymnasmenos antras

10 Τρόποι για γρήγορα αποτελέσματα στο γυμναστήριο!

by theman

Έχεις πάρει την απόφαση να αποκτήσεις γυμνασμένο κορμί. Πηγαίνεις λοιπόν τακτικά στο γυμναστήριο, αλλά δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος. Να ξέρεις όμως πως υπάρχει τρόπος να έχεις γρήγορα αποτελέσματα στο γυμναστήριο, όσο και αν όλοι σου λένε πως χρειάζεται αρκετή υπομονή.

Φυσικά δεν θα αποκτήσεις από τη μία μέρα στην άλλη sixpack. Αν ακολουθήσεις όμως τη σωστή μέθοδο μπορεί να έχεις πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα από όσο θα φανταζόσουν.

Όπως σε όλα τα πράγματα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εντάξει φυσικά για να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση πρέπει να κουραστείς λίγο και να μπεις σε ένα πρόγραμμα, όπως θα δεις όμως παρακάτω όταν κάνεις συνεχώς το ίδιο πράγμα και σε μεγάλη ένταση δεν θα δεις μπροστά σου αυτό που ονειρεύεσαι. Η εναλλαγή είναι η καλύτερη συμβουλή για τη γυμναστική.

 

Πώς θα έχεις γρήγορα αποτελέσματα από τη γυμναστική

 

1.Βελτίωσε τις διατροφικές συνήθειες

giaourti me fraoules

Η καλή φυσική κατάσταση δεν εξαρτάται μόνο από τη γυμναστική, αλλά και από τη διατροφή. Ο πρώτος και βασικός κανόνας για να δεις άμεσα αποτελέσματα είναι να τα φέρεις και τα δύο σε μια ισορροπία. Αν για παράδειγμα πας στο γυμναστήριο, ακολουθήσεις ένα έντονο πρόγραμμα και κάψεις 500 θερμίδες, αλλά το πρωί είχες φάει μια πάστα προφανώς και βρίσκεσαι στο σημείο 0.

Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να γράφεις όσα τρως για να μπορείς να έχεις τον έλεγχο, να βγάλεις τα άχρηστα λιπαρά απ’ τη ζωή σου και να κρατήσεις μόνο τις τροφές που έχουν να προσφέρουν θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σου. Μπορείς να δεις εδώ τις κατάλληλες τροφές: 7 Φαγητά που πρέπει να φας πριν & μετά το γυμναστήριο!

2.Κάνε ασκήσεις με βάρη

Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι στην αρχή της γυμναστηριακής σου ζωής. Τα βάρη είναι πολύ σημαντικά, αφού σε κάνουν να καις λίπος πολύ πιο γρήγορα, χτίζουν μυικό ιστό και βελτιώνουν τον μεταβολισμό σου. Φυσικά και δεν θα σηκώσεις 50 κιλά στην πρώτη προπόνηση, αλλά πρέπει να σηκώνεις έστω και λίγα αρχικά και σιγά σιγά να τα αυξάνεις. Μην το αμελείς, είναι πολύ βασικό για το γρήγορο αποτέλεσμα που αναζητάς.

3.Διάλεξε τις κατάλληλες ασκήσεις

varh

Οι κατάλληλες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις άμεσα το σώμα που θέλεις. Το καλύτερο είναι να επιλέγεις σύνθετες ασκήσεις που επηρεάζουν διαφορετικές μυικές ομάδες. Κάποιες από τις οποίες μπορείς να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου είναι τα καθίσματα, άρσεις θανάτου, προβολές, ασκήσεις με step, πιέσεις στήθους, ώμων,κλπ. και έλξεις.

Αν δεν ξέρεις πως γίνονται φυσικά μπορείς να συμβουλευτείς το γυμναστή για την αποφυγή τυχόν τραυματισμών. Βέβαια μπορείς να προσθέσεις και ασκήσεις όπως εκτάσεις και διατάσεις δικεφάλων, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι υπόλοιπες.

4.Αύξησε την ένταση και μείωσε το χρόνο

Ίσως θα έπρεπε να αρχίσεις να μετράς τον χρόνο που σου παίρνει η κάθε άσκηση. Το να κάνεις πολλά σετ αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Αν για παράδειγμα κάνεις 10 σετ από 10 καθίσματα σε διάστημα 30 λεπτών δεν είναι τόσο αποτελεσματικό με το να μειώσεις τον χρόνο στα 20 λεπτά. Επίσης άρχισε να αυξάνεις τον αριθμό των σετ, καθώς παράλληλα μειώνεις το χρόνο.

5.Σήκωσε περισσότερα βάρη

gymnasmenos antras

Το να διατηρείς μια κατάσταση δεν θα σου φέρει βελτίωση. Γι΄αυτό πρέπει να αυξάνεις διαρκώς τα βάρη. Μικρές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σε βοηθήσουν πολύ να αυξήσεις τον όγκο των μυών σου. Αν για παράδειγμα επί μια εβδομάδα σηκώνεις 50 κιλά την επόμενη κάν’ τα 55.

6.Κάνε συχνές εναλλαγές

Έχει αποδειχθεί πως η καλύτερη μορφή άσκησης είναι αυτή που εναλλάσσει την έντονη άσκηση με τη χαλάρωση. Δεν εννοώ βέβαια να κάνεις μεγάλα διαλείμματα κάθε τόσο, αλλά να αυξάνεις πολύ την ένταση για ένα χρονικό διάστημα και για το αντίστοιχο να κατεβάζεις τον ρυθμό.

7.Χρησιμοποίησε διαφορετικές μεθόδους άσκησης

askiseis gymnastikis

Όπως είπαμε τα βάρη είναι το νούμερο 1 μυστικό για γρήγορη ενδυνάμωση. Μπορείς όμως να κάνεις διαφορετικού είδους ασκήσεις κάθε φορά. Να αυξάνεις ή να ρίχνεις τον ρυθμό των σετ και να εναλλάσσεις τον τρόπο που γυμνάζεσαι ώστε να έρχεται το σώμα σου αντιμέτωπο με κάτι καινούριο και να κάνει όσες περισσότερες καύσεις γίνεται.

8.Κλείσε την προπόνηση με συγκεκριμένο τρόπο

Μετά από κάποια ώρα προπόνησης το σώμα σου δουλεύει φουλ και εκεί είναι που χάνεις μεγάλη ποσότητα λίπους. Με όσες δυνάμεις λοιπόν σου έχουν απομείνει κάνε έντονη άσκηση τα τελευταία 10-20 λεπτά για να δεις θεαματικά αποτελέσματα.

9.Γυμνάσου μαζί με ένα φίλο

jogging sth paralia

Βρες κάποιον φίλο σου που θέλει επίσης να αποκτήσει ωραίο σώμα όσο πιο άμεσα γίνεται για να γυμναστείτε μαζί. Δεν εννοώ φυσικά αυτόν που θα κάνετε μόνο χαβαλέ και θα μιλάτε συνεχώς. Αν το έχετε βάλει και οι δύο στόχο τότε θα δείτε πως είναι πολύ καλύτερα να γυμνάζεστε μαζί και όσο και αν κουραστείτε θα το διασκεδάσετε.

10.Αύξησε τις μέρες προπόνησης

gymnastiki

Αν θες να δεις γρήγορα αποτελέσματα αύξησε τις μέρες που πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Με δύο προπονήσεις την εβδομάδα σίγουρα δεν θα δεις άμεσα μεγάλη αλλαγή. Κάνε τις μέρες περισσότερες και αν δεν προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο προσπάθησε έστω να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι σου.

Related Posts