ασκήσεις γυμναστικής σπίτι the-man.gr

4 Ασκήσεις για γραμμωμένο six pack στο σπίτι!

by theman

Το 2020 σίγουρα δεν είναι η καλύτερη χρονιά που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εξαιτίας της καραντίνας τα γυμναστήρια έχουν κλείσει και όλοι ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να γυμναστούν στο σπίτι. Σίγουρα δε θέλεις να αφεθείς με αποτέλεσμα να μην έχεις το σώμα επιθυμείς όταν έρθει το καλοκαίρι.

Για να έχεις ένα σωστό γραμμωμένο six pack οι 100 επαναλήψεις τη μέρα δεν είναι αρκετές. Πολλοί είναι αυτοί που ασχολούνται το πολύ 5 λεπτά γιατί αυτό έχουν ακούσει από διάφορους κατά καιρό. Οτιδήποτε κι αν έχεις ακούσει όμως η γυμναστική σου για τους κοιλιακούς θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ασκήσεις κοιλιακών για γράμμωση που μπορείς να κάνεις στο σπίτι!

 

Αντίστροφοι κοιλιακοί (Reverse crunches)

ασκήσεις κοιλιακών στο σπίτι για άνδρες

Οι αντίστροφοι κοιλιακοί είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις τους κάτω κοιλιακούς, που όπως γνωρίζεις γυμνάζονται πιο δύσκολα. Η εκτέλεσή της είναι πολύ απλή. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια σου να είναι στην ευθεία. Ξεκινώντας την επανάληψη σήκωσε τα πόδια σου και φέρε τα γόνατά σου προς το στήθος σου. Έπειτα, επέστρεψε στην αρχική θέση για να τελειώσεις την επανάληψη. Προσοχή! Τα χέρια σου δεν πρέπει να σηκώνονται από το πάτωμα.

Είναι μία από τις πιο σημαντικές ασκήσεις κοιλιακών καθώς εκτός από τους κοιλιακούς γυμνάζει το κάτω μέρος της μέσης, αλλά και τους γοφούς. Επίσης, το κάτω μέρος της μέσης σου θα γυμναστεί τόσο που θα αρχίσει να φαίνεται η διαφορά. Ένας γυμνασμένος κορμός βοηθάει ακόμα περισσότερο την σπονδυλική στήλη.

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις για να αποκτήσεις γρήγορα κοιλιακούς για το καλοκαίρι!

Ποδηλασία

γραμμωμένοι κοιλιακοί six pack ασκήσεις

Με την ποδηλασία γυμνάζεις ταυτόχρονα δύο περιοχές στους κοιλιακούς, τους ορθούς και τους πλάγιους. Η στάση που προτείνεται για αυτήν την άσκηση είναι να ξαπλώνεις ανάσκελα με τα χέρια πίσω από κεφάλι και στη συνέχεια σηκώνεις το γόνατό σου προς την αντίθετη πλευρά του στήθους. Δηλαδή αριστερό γόνατο προς τη δεξιά πλευρά του στήθους.

Το άλλο πόδι θα πρέπει πάντα να βρίσκεται τεντωμένο και στον αέρα. Αν σου φαίνεται δύσκολο μπορείς να κάνεις λιγότερες επαναλήψεις. Να θυμάσαι ότι είναι καλύτερο να κάνεις λιγότερες επαναλήψεις σε μια δύσκολη άσκηση παρά να μην την κάνεις σωστά.

Δες επίσης: 5 Τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις six-pack!

Πλάγιοι κοιλιακοί

άντρες πρόγραμμα γυμναστικής για κοιλιακούς

Μια εύκολη και καλή άσκηση που πολλές φορές γίνεται λάθος από αρκετά άτομα είναι οι πλάγιοι κοιλιακοί. Ξεκινώντας την άσκηση θα πρέπει να κρατάς τα πόδια σου ενωμένα και τα γόνατά σου να είναι λυγισμένα. Τα χέρια πίσω από το κεφάλι, χωρίς φυσικά να ασκείς πίεση στο κεφάλι σου. Γύρε το σώμα σου προς τα πλάγια και πίεσε τους κοιλιακούς σου σηκώνοντας τους ώμους σου από το πάτωμα.

Δες επίσης: Πως να απαλλαγείς από τα πλαϊνό λίπος της κοιλιάς!

Side oblique crunches

ασκήσεις γυμναστικής σπίτι the-man.gr

Κάνοντας αυτήν την άσκηση θα δεις στο σώμα σου διαφορά αρκετά γρήγορα. Η εκτέλεσή της είναι αρκετά εύκολη. Στήριξε το σώμα σου με τον πήχη, την παλάμη ή τη γροθιά σου, όπως σε βολεύει. Βάλε το άλλο χέρι σου στο πίσω μέρος τους κεφαλιού και κράτα τα πόδια σου τεντωμένα.

Δες επίσης: 6 Ασκήσεις στο σπίτι χωρίς βάρη για άντρες!

Η κίνηση θα πρέπει να έρχεται από τη μέση σου. Λύγισε τη μέση σου ελαφρώς προς το πάτωμα για να φέρεις το σώμα σου στην αρχική θέση και να ξεκινήσεις την πρώτη επανάληψη. Σήκωσε τη μέση σου προς τα πάνω, με μια σχετικά γρήγορη κίνηση και επέστρεψε αργά στην αρχική θέση για να ολοκληρώσεις την πρώτη σου επανάληψη.

Related Posts