ασκήσεις γυμναστικής κοιλιακοί γράμμωση

6 Ασκήσεις στο σπίτι χωρίς βάρη για άντρες!

by theman

Η γυμναστική είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουμε στη ζωή μας, έστω και αν αυτό σημαίνει ένα απλό περπάτημα. Τα οφέλη που μπορείς να έχεις από την άσκηση είναι πολλά. Γι’ αυτό καλό θα είναι να βρεις τρόπο να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες προβλημάτων όπως η καρδιά, ο διαβήτης και πολλά άλλα. Φυσικά είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και δεν μπορούν όλοι να πάνε σε γυμναστήριο. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνεις πολύ καλές ασκήσεις γυμναστικής ακόμα και στο χώρο του σπιτιού σου.

 

Οι καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής χωρίς βάρη που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου!

 

Jumping Jacks

απώλεια βάρους ασκήσεις γυμναστικής σπίτι

Η άσκηση αυτή έχει σκοπό να γυμνάσει ολόκληρο το σώμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος αυτήν την άσκηση. Βοηθάει στην ενίσχυση της καρδιάς, των μυών, των οστών καθώς επίσης βοηθάει και στην απώλεια βάρους. Επίσης, βελτιώνει τη σταθερότητα και την αντοχή σου.

Η εκτέλεσή της είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ξεκίνα από τη στάση προσοχής με τα χέρια και τα πόδια κολλητά. Πήδα και ταυτόχρονα άνοιξε τα πόδια και σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου. Αμέσως μετά κάνε ένα ακόμα άλμα για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Κάντο όσο πιο γρήγορα μπορείς χωρίς να κουράζεις υπερβολικά τον εαυτό σου.

Δες επίσης: Γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι για απώλεια λίπους!

Plank – Άσκηση σανίδα

άσκηση σανίδα άνδρας σπίτι

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου. Ενισχύει επίσης, τους ώμους, τα χέρια και την πλάτη σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις στη στάση που κάνεις κάμψει με τα πόδια σου να είναι στο ύψος των ώμων σου και τους αγκώνες σου λυγισμένους 90 μοίρες. Σιγουρέψου ότι το σώμα σου βρίσκεται στην ευθεία.

Cross Crunches

ασκήσεις γυμναστικής κοιλιακοί γράμμωση

Αν θέλεις να γυμνάσεις τον κορμό και τους κοιλιακούς σου, αυτή είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις. Η αρχική θέση είναι με την πλάτη στο πάτωμα και τα χέρια πίσω από κεφάλι. Σήκωσε ταυτόχρονα το σώμα σου φέρνοντας τον δεξί σου αγκώνα προς τα αριστερά και ταυτόχρονα ξεκίνα να λυγίζεις το αριστερό σου γόνατο.

Προσπάθησε να ακουμπήσεις τον αγκώνα σου με το γόνατό σου και έπειτα, γύρνα στην αρχική σου θέση και συνέχισε με τον αριστερό αγκώνα και το δεξί γόνατο.

Δες επίσης: 6 Ασκήσεις για να κάνεις γρήγορα κοιλιακούς!

Squats – Καθίσματα

γυμναστική καθίσματα squats

Όταν κάνεις γυμναστική δε θα πρέπει να αφήνεις απ’ έξω το κάτω μέρος του σώματός σου, δηλαδή τα πόδια σου. Κάτσε όρθιος με τα πόδια σου ανοιχτά λίγο περισσότερο από το ύψος των ώμων. Λύγισε τα γόνατά σου έτσι ώστε να κάνεις ένα βαθύ κάθισμα και χρησιμοποίησε τα χέρια σου για ισορροπία.

Push-ups

push ups ενδυνάμωση μυών

Φυσικά δεν υπάρχει πιο κλασσική άσκηση χωρίς βάρη από τα push-ups. Βάλε τη συγκεκριμένη άσκηση στο πρόγραμμα γυμναστικής σου αν δεν την έχεις ήδη. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, με διάφορους βαθμούς δυσκολίας για να γίνει η συγκεκριμένη άσκηση. Βρες τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο για αρχή και ξεκίνα να πειραματίζεσαι.

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις push-ups για να δυναμώσεις το σώμα σου!

Lunges

εύκολες ασκήσεις γυμναστικής σπίτι the-man.gr

Ακόμα μία άσκηση για να δυναμώσεις το κάτω μέρος σου σώματός σου είναι τα lunges. Η άσκηση είναι αρκετά απλή στην εκτέλεσή της και γίνεται με ή και χωρίς βάρη. Βάλε τα χέρια στη μέση, κάνε ένα βήμα μπροστά και χαμήλωσε το ύψος σου μέχρι να λυγίσουν 90 μοίρες και τα δύο γόνατα σου. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε με το άλλο πόδι για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη.

Related Posts