γυναίκα κλαίει χειριστική κοπέλα

5 Ενδείξεις ότι έχεις μια χειριστική κοπέλα

by tzinav

Το να έχεις στον περίγυρο σου άτομα που θέλουν να σε χειριστούν είναι κάτι ψυχοφθόρο και κουραστικό. Ειδικά όμως όταν έχεις μια χειριστική κοπέλα τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα για την ψυχολογία σου. Μια σχέση με ένα χειριστικό άτομο είναι τοξική και καλό είναι να βγεις από αυτή αμέσως μόλις το αντιληφθείς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να ερμηνεύσεις σωστά τα σημάδια!

Το να νιώθεις ότι η σύντροφός σου προσπαθεί να σε χειραγωγήσει είναι κάτι που μπορεί να σε επηρεάσει πολύ συναισθηματικά, να σε κάνει να χάσεις την αυτοπεποίθηση σου και να νιώσεις χρησιμοποιημένος. Γι’ αυτό πρέπει να ξεκόψεις από έναν τέτοιο τοξικό άνθρωπο. Δες λοιπόν 5 ενδείξεις ότι έχεις μια χειριστική κοπέλα!

5 Σημάδια ότι η κοπέλα σου είναι χειριστική!

1. Έχει συναισθηματικά ξεσπάσματα όταν διαφωνείτε

γυναίκα κλαίει

Αν η κοπέλα σου συχνά στη μέση ενός καβγά καταλήγει να ξεσπάει έντονα, όπως για παράδειγμα να κλαίει ή να φωνάζει τότε ενδέχεται να είναι χειριστική. Οι διαφωνίες είναι κάτι κοινό σε ένα ζευγάρι. Το φυσιολογικό είναι η κάθε μεριά να προβάλλει τα επιχειρήματα της ώστε να γίνει κατανοητή και να βγει μια λύση. Όταν η κατάληξη κάθε φορά είναι τα κλάματα ή οι φωνές τότε αυτό δείχνει ότι τα επιχειρήματα της κοπέλας σου είναι αδύναμα και θέλει να θολώσει την κρίση σου και να σε αποπροσανατολίσει με την αντίδραση της ώστε να βγει κερδισμένη.

Δες επίσης: Συμβουλές για να βάλεις υγιή όρια στις σχέσεις σου

2. Σου φέρεται καλά όταν χρειάζεται κάτι από εσένα- Σημάδια ότι έχεις μια χειριστική κοπέλα

χαμογελαστή γυναίκα

Μια χειριστική σύντροφος θα το παίξει καλή όταν θέλει να της κάνεις κάποια χάρη. Μάλιστα, μπορεί ακόμα και να σε δελεάσει με κάποια ερωτική χάρη! Κι ενώ είναι φυσιολογικό μια στο τόσο να καλοπιάνουμε τους άλλους όταν θέλουμε ένα αντάλλαγμα, αν η κοπέλα σου το κάνει διαρκώς τότε σίγουρα ο στόχος της είναι να σε χειραγωγήσει.

Δες επίσης: 4 Σημάδια ότι έχεις μια τοξική σχέση με τον εαυτό σου

3. Σου δημιουργεί ενοχές όταν δεν κάνεις το δικό της

γυναίκα μιλάει έντονα χειριστική κοπέλα

Μια χειριστική κοπέλα έχει την τάση να σου δημιουργεί ενοχές όταν δεν κάνεις το δικό της. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να σε μεταπείσει έτσι ώστε να ενδώσεις σε αυτό που σου ζητάει. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιεί ατάκες όπως “αν με αγαπούσες αρκετά θα το έκανες αυτό για εμένα”.

Δες επίσης: 5 Λάθη επικοινωνίας που κάνεις στη σχέση

4. Παίζει διαρκώς το θύμα- Σημάδια ότι έχεις μια χειριστική κοπέλα

ζευγάρι συζητά έντονα χειριστική κοπέλα

Η θυματοποίηση είναι μια κλασική συμπεριφορά των χειριστικών ατόμων. Αποσκοπεί στο να σε κάνουν να τους λυπηθείς, να τους συμπονέσεις, να τους συμπαθήσεις και κατ’ επέκταση να φερθείς όπως θα ήθελαν. Παρότι αυτό με μια πρώτη ματιά δε φαίνεται τόσο βαρύ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ τοξική συμπεριφορά.

Δες επίσης: 4 Βήματα για να τιθασεύσεις τη ζήλια σου στη σχέση

5. Της αρέσει να σε κάνει να ζηλεύεις

άντρας διαβάζει μηνύματα γυναίκας

Η ζήλια υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ζευγάρια, είτε σε μικρό βαθμό είτε σε μεγαλύτερο. Όταν όμως η κοπέλα σου θέλει επιτηδευμένα να σε κάνει να ζηλέψεις αυτό δεν είναι σίγουρα υγιές και δείχνει τη διάθεση της να σε χειριστεί.

Related Posts