άντρας κρατάει λουλούδια Καταστροφικές συνήθειες

5 Καταστροφικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλεις!

by tzinav

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις συνήθειες μας. Κάποιες από αυτές μας κάνουν καλό και μας πηγαίνουν μπροστά, ενώ κάποιες άλλες είναι καταστροφικές συνήθειες που μας κρατάνε πίσω ή υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωή μας. Αυτές οι δεύτερες είναι που πρέπει να εξαλειφθούν ώστε να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Πράγματι, ορισμένες φορές ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Πάνω σε αυτόν πρέπει να επιβληθούμε και να καταπολεμήσουμε τις κακές πτυχές του. Ανακάλυψε λοιπόν 5 καταστροφικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλεις!

5 Ανδρικές συνήθειες που σου κάνουν κακό!

 

1. Είσαι πάντα πολύ καλός

άντρας κρατάει λουλούδια τοξικές συνήθειες

Το να είσαι το καλό παιδί μπορεί να ακούγεται μόνο θετικό και υπό προϋποθέσεις είναι. Αν όμως το να λες συνεχώς ναι στους γύρω σου σε κάνει να παραμελείς τα δικά σου θέλω τότε σύντομα θα γεμίσεις πικρία και απωθημένα. Το σημαντικό είναι να βρεις την ισορροπία. Ναι μεν, το να είσαι πολύ καλός με τους άλλους είναι σημαντικό αλλά πρέπει να είσαι δίκαιος τόσο μαζί τους όσο και με τον εαυτό σου.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου!

2. Δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου

άντρας γυναίκα καβγαδίζουν

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι μας θα κάνουμε πολλά στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία είναι να τα παραδέχεσαι. Με το να κρύβεσαι και να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου αφενός φαίνεται δειλός και αφετέρου συσσωρεύσεις μέσα σου άγχη και ενοχές, πράγμα που σταδιακά μπορεί να σε καταστρέψει.

Δες επίσης: 6 Εύκολοι τρόποι για να ξεπεράσεις την απόρριψη!

3. Έχεις τοξικούς ανθρώπους στον περίγυρο σου

ζευγάρι μαλώνει έντονα

Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή να έχουμε τοξικούς φίλους, σχέση, συναδέλφους ή συγγενείς. Αν το αναγνωρίζεις αλλά από επιλογή τους κρατάς δίπλα σου θεωρώντας ότι δε σε αγγίζουν πρέπει να το αλλάξεις. Κι αυτό γιατί τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σε επηρεάσουν ασυναίσθητα και να σου δημιουργούν ενδόμυχα άσχημα συναισθήματα, τα οποία μόνο καλό δε σου κάνουν.

Δες επίσης: 7 Εύκολοι τρόποι για να περιορίσεις το στρες!

4. Τρως junk food- Καταστροφικές συνήθειες

άντρας τρώει μπέργκερ Καταστροφικές συνήθειες

Και ποιος δε τρώει junk food που και που; Ωστόσο, καθώς μεγαλώνεις μια τέτοια συνήθεια μπορεί να γίνει καταστροφική για το σώμα, την υγεία αλλά και την ψυχολογία σου. Είναι λοιπόν ώρα να επιβληθείς στον εαυτό σου και να βάλεις τη σωστή διατροφή σε καθημερινό πρόγραμμα.

Δες επίσης: 7 Συμβουλές για μια πιο υγιή και χαρούμενη ζωή!

5. Συγκρίνεσαι με άλλους

άντρας κοιτάει διπλανό

Σίγουρα, σε ένα βαθμό το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους μπορεί να αποτελεί κίνητρο για βελτίωση. Ωστόσο, αν το κάνεις διαρκώς και χωρίς έλεγχο το πιο πιθανό είναι να σε φθείρει και να σου καταρρακώσει την αυτοπεποίθηση. Απόβαλλε λοιπόν την καταστροφική συνήθεια να συγκρίνεσαι με άλλους και βρες άλλο τρόπο, πιο υγιή να παρακινείσαι.

Related Posts