χαλαρός άντρας καναπέ περιορίσεις το στρες

7 Εύκολοι τρόποι για να περιορίσεις το στρες!

by tzinav

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής έχουν κάνει δυστυχώς το άγχος αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Σίγουρα κι εσύ τρέχεις από τη μια αρμοδιότητα στην άλλη, απαντάς σε κλήσεις και mail και έχεις τόσες υποχρεώσεις να σε βαραίνουν και να σε στρεσάρουν. Σίγουρα όμως ξέρεις πόσο επιβλαβές είναι κάτι τέτοιο για την υγεία σου. Γι’ αυτό πρέπει να εντάξεις στη ζωή σου μικρά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις το στρες.

Μπορεί λοιπόν όλοι μας να βιώνουμε έντονο άγχος αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να το εκτονώσουμε. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί! Ανακάλυψε 7 εύκολους τρόπους να περιορίσεις το στρες!

Πώς να μειώσεις το άγχος στην καθημερινότητα σου!

 

1. Ξεκίνα την άσκηση

άντρας τρέχει περιορίσεις το στρες

Η άσκηση είναι σημαντική όχι μόνο για το σώμα αλλά και για το μυαλό σου! Εντάσσοντας την άσκηση στη ζωή σου θα αποκτήσεις ένα τρόπο να εκτονώνεις το στρες και να αφήνεις το μυαλό σου να ξεφεύγει. Βρες κάτι που να σου αρέσει, είτε αυτό είναι το τρέξιμο, είτε ο χορός, είτε η προπόνηση με βάρη ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να το εγκαταλείψεις.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να αποβάλλεις το άγχος του lockdown!

2. Πάρε βαθιές ανάσες

άντρας αναπνέει θάλασσα

Όταν νιώθεις ότι το στρες σε καταβάλει τότε άφησε τα όλα στην άκρη και δώσε στον εαυτό σου 1-2 λεπτά για να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές. Εισέπνευσε αργά από τη μύτη ώστε να γεμίσουν οι πνεύμονες με αέρα και εξέπνευσε αργά από το στόμα. Η κίνηση αυτή θα ρίξει τους παλμούς της καρδιάς και θα σε κάνει να νιώσεις πιο χαλαρός.

Δες επίσης: 6 Επιστημονικοί τρόποι για να κοιμηθείς πιο γρήγορα!

3. Περιόρισε το χρόνο που περνάς στα social media

άντρας κρατάει κινητό

Μπορεί τα social media να έχουν πολλά θετικά points και να αξίζει να τα έχουμε στη ζωή μας αλλά για πολλούς από εμάς είναι και πηγή στρες. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία τότε είναι καλύτερα να περιορίσεις το χρόνο που περνάς στα social media και να τα τσεκάρει λιγότερο συχνά.

4. Κάνε μαθήματα yoga για να περιορίσεις το στρες

άντρας κάνει yoga

Η yoga είναι μια τέλεια μέθοδος που συνδυάζει άσκηση με μείωση άγχους. Μέσα από το συνδυασμό ασκήσεων και αναπνοών αφενός το σώμα σφίγγει και αφετέρου το μυαλό χαλαρώνει. Έτσι, είναι ένα τέλειο εργαλείο στην προσπάθεια σου να βελτιώσεις την ψυχική υγεία σου.

Δες επίσης: 7 Συμβουλές για μια πιο υγιή και χαρούμενη ζωή!

5. Περιόρισε την καφεΐνη

άντρας πίνει χυμό περιορίσεις το στρες

Σίγουρα για τους περισσότερους η καφεΐνη είναι απαραίτητη. Ωστόσο, μεγάλες δόσεις καφεΐνης μπορούν να προκαλέσουν άγχος, ακόμα και ταχυπαλμίες. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό όριο, γι΄ αυτό πρέπει να ακούσεις τον οργανισμό σου και να περιορίσεις τον καφέ και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο και να τα αντικαταστήσεις με άλλα.

6. Δούλεψε την αναβλητικότητα σου

άντρας δουλεύει υπολογιστή

Για πολλούς ανθρώπους η πηγή του άγχους τους είναι το γεγονός ότι έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που αφήνουν για αύριο τα πάντα τότε καλό είναι να δουλέψεις την αναβλητικότητα σου. Έτσι, θα πολεμήσεις το στρες από τη ρίζα του!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να είσαι πιο θετικός!

7. Κάνε αγκαλιές

ζευγάρι αγκαλιάζεται περιορίσεις το στρες

Η σωματική επαφή, όπως οι αγκαλιές ή τα φιλιά, μπορούν να σε κάνουν να χαλαρώσεις και να περιορίσεις το στρες εξαιτίας της ρύθμισης συγκεκριμένων ορμονών. Έτσι, αν νιώθεις πιεσμένος δεν έχεις παρά να βρεθείς με αγαπημένους σου ανθρώπους και να ζητήσεις μερικές αγκαλιές!

Related Posts