Άνδρας με όγκο

4 Λάθη που κάνεις και δεν αποκτάς περισσότερο όγκο!

by theman

Δεν είμαστε λίγοι εμείς που ενώ χτυπιόμαστε στην γυμναστική, δεν βλέπουμε διαφορά στους μύες και στον όγκο μας! Δεν ξέρουμε τι φταίει αλλά θέλουμε οπωσδήποτε να δούμε αυτήν την διαφορά. Αν λοιπόν έχεις πετύχει την γράμμωση που θες, ο επόμενος πιθανός στόχος σου θα είναι να βάλεις περισσότερο όγκο.

Σίγουρα το να αποκτήσουμε περισσότερο όγκο θέλει τον δικό του χρόνο και τις σωστές κινήσεις στην διατροφή και στον τρόπο ζωής μας. Δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλην και πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε κάποια βασικά λάθη στον όγκο. Θα μάθουμε λοιπόν 4 λάθη που κάνουμε και δεν αποκτάμε περισσότερο όγκο!

Δες επίσης: Πώς να δώσεις κι άλλο όγκο στους δικέφαλους σου!

4 βασικά λάθη που κάνουμε και δεν βάζουμε όγκο!

1) Υπερβολικές θερμίδες

Άνδρας τρώει πολλές θερμίδες και παίρνει όγκο

Ο ένας και μοναδικός κανόνας που συνδέεται με κάθε γυμναστηριακό μας στόχο. Όπως και στην γράμμωση, όταν τελειώνουμε το έντονο πρόγραμμα για απώλεια λίπους, δεν θα μας ωφελήσει να πλακωθούμε στις περιττές και κούφιες θερμίδες. Όταν θέλουμε να βάλουμε περισσότερο όγκο, ναι πρέπει να τρώμε πάλι μέσα στο θερμιδικό μας έλλειμα ή 200-300 θερμίδες παραπάνω.

Το πολύ παραπάνω θα μας φορτώσει με περιττά κιλά. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι θα αυξήσει και το ποσοστό λίπους μας με αποτέλεσμα να χάσουμε και την υπάρχουσα γράμμωση! Δίνουμε προσοχή λοιπόν στο πόσο παραπάνω θερμίδες καταναλώνουμε.

Δες επίσης: 6 Γεύματα για όγκο και αύξηση μυών!

2) Ξεχνάς λαχανικά και φρούτα

Για να βάλεις όγκο μην ξεχνάς και τα λαχανικά-φρούτα

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε σε συμβουλές διατροφής και λαχανικά-φρούτα. Αν δεν πρέπει να λείπει κάτι από την καθημερινή μας διατροφή αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά! Ναι το ξέρω ότι περιέχουν ελάχιστες ποσότητες πρωτεΐνης και άρα δεν βοηθάνε άμεσα στην μυϊκή σου ανάπτυξη, αλλά μην σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το ευ ζην στο πιάτο μας!

Θα μας βοηθήσουν στο να λειτουργήσει ο οργανισμός σωστά και άρα αυτό σημαίνει καλύτερη απόδοση. Για να χτίσουμε σώμα και μύες λοιπόν πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε τα πάντα στο πιάτο μας. Φρούτα, λαχανικά, τροφές για τα ωφέλιμα λιπαρά και τις απαραίτητες πρωτεΐνες μας.

Tip: Για περισσότερο όγκο, θέλουμε οι θερμίδες μας να είναι 200-300+ από αυτές που χρειαζόμαστε. Η διαφορά έγκειται στην ποιότητα όμως. Βάλε πολλά λαχανικά στο πιάτο σου και αρκετή πρωτεΐνη. Έτσι θα δεις σίγουρα την διαφορά στο σώμα σου!

Δες επίσης: Προτάσεις με διατροφή και ασκήσεις για να αποκτήσεις six-pack!

3) Δεν ξεκουράζεσαι

Κοιμάται στο κρεβάτι

Νούμερο 1 λάθος που κάνουμε όλοι μας. Δεν γίνεται να θέλουμε περισσότερη μυϊκή μάζα αν δεν αφήνουμε το σώμα μας να ξεκουραστεί. Οι μυϊκές μας ίνες που καταστρέφονται κατά την διάρκεια της προπόνησης χρειάζονται κάποιον χρόνο για να κατασκευαστούν εκ νέου πιο δυνατές. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ισχύει ο κανόνας, κάνε όση περισσότερη γυμναστική μπορείς.

Όχι, πρέπει να αφήνουμε το σώμα μας να ηρεμίσει και τους μύες μας να ανακάμψουν. Πρέπει να γυμναζόμαστε 3-5 φορές την βδομάδα και να τηρούμε μία ρουτίνα στον ύπνο μας. Αν δεν κοιμόμαστε καλά και σε συνδυασμό με μία μέτρια και “πρόχειρη” διατροφή, δεν θα φτάσουμε ποτέ τον στόχο μας! Ένας βαθύς ύπνος 6-8 ωρών θα μας σπρώξει προς την επιτυχία και το “φούσκωμα” μας.

Δες επίσης: 7 Απλές συμβουλές για να αποκτήσεις όγκο και δύναμη!

4) Φοβάσαι να αυξήσεις κιλά

Σηκώνει βάρη

Δεν γίνεται να θέλουμε να βάλουμε περισσότερο όγκο και να μην αυξάνουμε τα κιλά στα βάρη μας. Πρέπει να δοκιμάσουμε και να δούμε μέχρι που “τραβάει” το σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθουμε ότι πιεζόμαστε καθώς υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι περισσότερες επαναλήψεις με λιγότερα κιλά βοηθάνε στην γράμμωση των μυών μας και όχι στον όγκο. Προσοχή, πρέπει όμως να τα συνδυάσουμε!

Αν για παράδειγμα συνήθως κάνεις πιέσεις στήθους σε πάγκο με 50kg, δοκίμασε να κάνεις στο τέλος 4 επαναλήψεις με 65kg. Αυτό θα επιφέρει την μέγιστη αιμάτωση στους μύες μας και αν συνδυαστεί με την κατάλληλη διατροφή θα μας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Δες επίσης: 3 Τρόποι για να φανούν οι κάτω κοιλιακοί μας!

Bonus: πρόσεξε την γράμμωση σου

Γραμμωμένος άνδρας στο γυμναστήριο

Αν θέλεις να αυξήσεις τον όγκο σου, αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις. Υπάρχουν όμως και διάφορες παγίδες. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή σου καθώς οι παραπάνω θερμίδες πρέπει να προέρχονται από τροφές με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Συνδύασε γεύματα με αρκετή πρωτεΐνη αλλά και λαχανικά. Καλές πηγές υδατάνθρακα είναι το λευκό ρύζι, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα μακαρόνια. Απλά βάλε μέτρο και θα δεις στο σώμα σου την διαφορά που θα ήθελες!

Related Posts